PayPal

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 81 razy
Podziękowania: 206 razy

wirtual82 pisze: 25 sty 2023, o 08:39 Już dawno temu zasługiwał na bana. To, co robił innym, to w głowie się nie mieści. Mataczył, ile się da i jeszcze miał z tego przyjemność.
A to akurat moja wina. Jego ego nie wytrzymało mojego nowego avatara i spamował w jakimś wątku groźbami policją. Pomimo usuwania postów przez moderatora.
Obrazek
Obrazek

A by nie robić offtopa.
Można doładować konto PayPal przelewem i żeby rachunek automatyczny pobierał pieniądze z tego portfela, na przykład Spotify?
Mam na razie podpiętą kartę, ale chciałbym ją odpiąć, a gdzieś zaczytałem, że jak nie ma podpiętego rachunku/karty, to nie da się abonamentów opłacać.
Ci użytkownicy podziękowali GoodLuke za ten post:
prince1705
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

wirtual82 pisze: 25 sty 2023, o 08:39
MDA pisze: 24 lis 2022, o 10:20
MerlinPL pisze: 24 lis 2022, o 08:23 Pelikulas otwieraj szampana:
Nie ma już Pelika. Dobry był z niego herbatnik. :trollface:
Już dawno temu zasługiwał na bana. To, co robił innym, to w głowie się nie mieści. Mataczył, ile się da i jeszcze miał z tego przyjemność.
Nie zgodzę się z Tobą. Gdy widziałem nowy post Pelikulas to zawsze wiedziałem, że nie zawiodę się i zawsze miałem przygotowany popkorn. Wypowiedzi tego człowieka był tak celne i tak dosadne, że aż miło było czytać. Obecnie widzę powtarzające się posty, jak te o Bazarze, o aczikach, jakaś muzyczka. Pojawił się też nowy user: badylek, ale wyglada mi na pracownika, niż na usera z ulicy. IMO na forum wieje nudą. Właściwie, to tęsknie za wypowiedziami Pelikulas.

GoodLuke pisze: 25 sty 2023, o 11:57
wirtual82 pisze: 25 sty 2023, o 08:39 Już dawno temu zasługiwał na bana. To, co robił innym, to w głowie się nie mieści. Mataczył, ile się da i jeszcze miał z tego przyjemność.
A to akurat moja wina. Jego ego nie wytrzymało mojego nowego avatara i spamował w jakimś wątku groźbami policją. Pomimo usuwania postów przez moderatora.
Obrazek
Obrazek

A by nie robić offtopa.
Można doładować konto PayPal przelewem i żeby rachunek automatyczny pobierał pieniądze z tego portfela, na przykład Spotify?
Mam na razie podpiętą kartę, ale chciałbym ją odpiąć, a gdzieś zaczytałem, że jak nie ma podpiętego rachunku/karty, to nie da się abonamentów opłacać.
PS. aby nie robić offtopa.
Nie wiem, ale wypowiem się.
Proponuję nowym, zainteresowanym pp nie zakładać tam konta bo w pewnym momencie blokują środki i nie idzie jak odebrać.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 62 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Blokują bez powodu ? Cos raczej musi być na rzeczy, używam dobrych kilka lat i nigdy nic nie zablokowali a wszystko chodzi jak powinno :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

michall0 pisze: 29 sty 2023, o 12:25 Blokują bez powodu ? Cos raczej musi być na rzeczy, używam dobrych kilka lat i nigdy nic nie zablokowali a wszystko chodzi jak powinno :D
ja tak samo , jedyne bloki to są jak sie dochodzi do limitu odbioru/wysyłki kasy anty praniu pieniędzy , wtedy trzeba zweryfikować konto dowodem osobistym ;D Ale to można łatwo ominąć multikontem ;D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 0

Witam, 6 marca kupiłem grę przez paypal na Steamie, nie spodobała mi się więc po 30 minutach zwróciłem. Zwrot został przyznany 8 marca, wg informacji na koncie paypal, niestety do teraz nie mam zwrotu ani w portfelu PAYPAL ani na koncie bankowym... W Paypal wszystko dobrze ustawione łącznie z numerem konta i przypisaną kartą. Ich support milczy i nie odpisują... O co chodzi ? Ktoś już tak miał ?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Gebels pisze: 14 mar 2023, o 11:03 Zwrot został przyznany 8 marca (...)O co chodzi ?
Zakładam, że chodzi o 7 dni roboczych na przelew. Support milczy, bo do piątku ma "regulaminowy" czas. Wszystko jest w steamowym faq.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 286 razy
Podziękowania: 90 razy
Kontakt:

Macie może jakiś sprawdzony sposób, aby zmniejszyć złodziejskie prowizję przy przekonwertowaniu waluty pln na obcą? Kiedyś płaciłem za HumbleBundle i nie była to duża różnica, a teraz wychodzi to kilka złotych.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Zawsze było drogo i im większa kwota, tym drożej. Także dziwię się, że obudziłeś się dopiero teraz... Pozostają tylko inne serwisy, banki i parabanki.
Ci użytkownicy podziękowali Niriles za ten post:
MDA
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Cypek pisze: 27 sie 2023, o 15:25 Macie może jakiś sprawdzony sposób, aby zmniejszyć złodziejskie prowizję przy przekonwertowaniu waluty pln na obcą?
Kiedyś było odrobinę taniej gdy konwertowałeś manualnie (w portfelu) zamiast w trakcie płatności ale nie wiem czy tak jest wciąż.
Możesz sobie podpiąć kartę płatniczą denominowaną w euro pod paypala, ale trzeba o to poprosić support (żeby podpiętą kartę przełączył ze złotówek na euro).
A najlepszym wyjściem jest załatwić sobie trochę euro na różnego rodzaju wydatki... od kolegi :) Transfery od przyjaciół i znajomych w EUR na terenie EU są bezpłatne.
Ci użytkownicy podziękowali lewriczin za ten post:
Cypek
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 286 razy
Podziękowania: 90 razy
Kontakt:

Niriles pisze: 27 sie 2023, o 16:25 Zawsze było drogo i im większa kwota, tym drożej. Także dziwię się, że obudziłeś się dopiero teraz... Pozostają tylko inne serwisy, banki i parabanki.
Nigdy nie wynosiło to aż kilku złotych, myślę, że dopiero od kilku kupionych bundli jest tak drogo. W zasadzie może nie zauważałem, bo w sumie Humble Choice są często dużo tańsze od zwykłych bundli, których mniej kupowałem.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

https://sekurak.pl/serwis-paypal-zmieni ... akupowych/ :gwizdany:
Serwis PayPal zmienił politykę prywatności i domyślnie będzie udostępniał dane o preferencjach zakupowych (między innymi produkty, rozmiary, preferencje, style) sklepom od wczesnego lata tego roku.

TLDR:
* PayPal zmienił politykę prywatności
* domyślnie będą udostępniane dane firmom trzecim
* jeśli się nie zgadzasz, musisz zmienić ustawienia na koncie
Ci użytkownicy podziękowali rob006 za ten post (w sumie 5):
kon315ReftypaweltlewriczinMadHunter
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

A może warto newsa o tym zrobić? Bo nie wiem czy w taki sposób nie dotrze informacja do większej ilości ludzi.
I dziękuję za wpis!
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 56 razy

Dostałem informację od PayPal że na moje konto zostały nałożone ograniczenia, żeby je zdjąć mam im podać zdjęcie dowodu osobistego, swoje zdjęcie oraz dane konta bankowego. Twierdzą że to jakaś nowa dyrektywa. Ktoś spotkał się z czymś takim?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Czy akurat nowa to nie wiem, ale sytuacje się już zdarzały. Nawet w tym wątku...

O dane konta bankowego to nie ma zmiłuj, w pierwszej kolejności ciebie zmolestują gdy tylko zaczniesz mieć na nim jakiś ruch.
A o dokument tożsamości mnie też kiedyś "poprosili". Wykręciłem się zdjęciem prawka z zamalowanymi wrażliwymi danymi jak pesel, podpis czy nawet częściowo zdjęcie swojej szlachetnej mordeczki. Przeszło. Ale dodać muszę że jestem już tam naprawdę starym aktywnym klientem, bez żadnych ekscesów na koncie od początku z kontem bankowym i zawsze jakąś podpiętą kartą, więc mogłem być zaszufladkowany jako stosunkowo wiarygodny.
Ci użytkownicy podziękowali lewriczin za ten post:
Robert202
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 371 razy
Podziękowania: 455 razy

Chciałem kupić grę na Driffle, ale mam płatność "pending", taka informacja przy płatności na Paypalu jest:
Obrazek
Boję się, że kluczyki do gry się skończą, myślicie że jest sens powtarzać transakcję (skoro Paypal wyraźnie napisał, żeby tego nie robić)? Pewnie znów ją zablokują?
Na stronie Driffle mam przy zamówieniu też "processing", ale jak kliknę w nie to jest "cancelled".

Edit: spróbowałem znów i to samo :trollface: Trzeba było BLIKiem spróbować za drugim razem
ODPOWIEDZ