Nie odblokują. Już pisałem o tym i nikt nawet nie raczył piernąć w moją stronę (moje ostatnie posty w temacie "Lista kluczy o zerowej wartości do zbanowania na Bazarze"). Gunwogierki co były kiedyś rozdawane za free, a już od miesięcy nie są, wciąż kisną na liście zbanowanych. Zapomnijcie że ktokolwiek kiwnie palcem w tym temacie. Z bazarem jest jak z Windowsem XP, niby działa i funkcjonuje, można korzystać, ale wsparcia i aktualizowania czegokolwiek nie ma i chyba już nie będzie...
Bazar - Q&A
- Podziękował: 123 razy
- Podziękowania: 478 razy
- Kontakt:
Hej, jestem nowym userem Bazaru i wczoraj zakupiłem klucz. Mam informację, że sprzedawca przekazał info. o sposobie zapłaty. a z automatu od sprzedawcy przyszło powiadomienie o tym, co wpisać w tytule przelewu. Nigdzie nie widzę numeru konta, na jakie mam wpłacić, a sam sprzedawca od wczoraj południa, kiedy dostał ode mnie wiadomość nie odpowiada, chociaż był online.
Ani na jego profilu, ani w wiadomościach dotyczących zakupu nie widzę numeru konta. Coś robię nie tak? Jeśli sprzedawca ma opcję płatności przelew, to podaje w wiadomościach nr konta, czy to jest gdzieś 'ukryte' na jego profilu? Zaznaczam, że user ma ok. 70 pozytywnych transakcji na koncie i zero negatywa.
Jeśli pytanie jest w złym wątku, przepraszam, ale nie mogę założyć nowego na forum.
Ani na jego profilu, ani w wiadomościach dotyczących zakupu nie widzę numeru konta. Coś robię nie tak? Jeśli sprzedawca ma opcję płatności przelew, to podaje w wiadomościach nr konta, czy to jest gdzieś 'ukryte' na jego profilu? Zaznaczam, że user ma ok. 70 pozytywnych transakcji na koncie i zero negatywa.
Jeśli pytanie jest w złym wątku, przepraszam, ale nie mogę założyć nowego na forum.
- Podziękował: 45 razy
- Podziękowania: 134 razy
- Kontakt:
A nie dostałeś przypadkiem linka do PayPala? Bo to jest najpopularniejsza i stosowana niemal przez wszystkich metoda. Jeśli ktoś akceptuje przelew to tylko jako bonus i raczej z automatu numeru konta nie wysyła (ja np. wysyłam tylko na prośbę kupującego).
Prośba do moderacji o argument, dlaczego muszę mieć 200 karmy, aby móc sprzedać Stardew Valley - popularna grę będąca już 2 razy w bundlach. Czy rzeczywiście 50 karmy to za mało aby odsiać potencjalnych oszustów? Jaki jest cel grindowego modelu i zabawy w zbieranie karmy idącej w setki?
Zawsze możesz sprzedać grę taniej, nikt Ci nie każe dawać wyższej ceny niż pozwala na to Twoja reputacja.
Stardew Valley była w 2 bundlach, owszem, ale w bundlach z progiem 30$. A przeznaczenie Bazaru było sprzedawać gry tańsze - resztki z bundli, nie te po kilkadziesiąt złotych.
Zawsze możesz też sprzedać na allegro z prowizją ~10%.
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
Już nawet pomijając tę słusznie poruszoną kwestie...Revan pisze:Zawsze możesz sprzedać grę taniej, nikt Ci nie każe dawać wyższej ceny niż pozwala na to Twoja reputacja.
Stardew Valley była w 2 bundlach, owszem, ale w bundlach z progiem 30$. A przeznaczenie Bazaru było sprzedawać gry tańsze - resztki z bundli, nie te po kilkadziesiąt złotych.
Zawsze możesz też sprzedać na allegro z prowizją ~10%.
Po co próbować sprzedać drożej czy o złotówkę albo dwie taniej niż steam

Chyba że wolisz kisić ofertę. Zawsze pozostaje g2a

Czyli system, który miał odsiać 'handlarzy' (za którego się nie uważam) tak na prawdę pozwala sprzedawać grę po rzeczywistej cenie (regulowanej przez nasz własny wewnętrzny rynek) jedynie.... handlarzom, którzy zdążyli nabić sobie potrzebną karmę.
A co do g2a to nie raz nie dwa widziałem jak osoba z karmą 200+ wykupuje moją ofertę. Przecież nie dla siebie, szczególnie jeśli ma już grę na swoim koncie, tylko po to żeby puścić dalej. Bazar nie daje mi opcji, żeby odmówić takiemu sprzedaży a jedynie zmusza mnie do mozolnego gromadzenia karmy na grach 0.50 gr.
Nadal apelowałbym o jakieś rzeczywiste argumenty taką sytuację broniące. To, że mogę sprzedać taniej lub gdzie indziej o dziwo wiedziałem przed waszymi odpowiedziami.
A co do g2a to nie raz nie dwa widziałem jak osoba z karmą 200+ wykupuje moją ofertę. Przecież nie dla siebie, szczególnie jeśli ma już grę na swoim koncie, tylko po to żeby puścić dalej. Bazar nie daje mi opcji, żeby odmówić takiemu sprzedaży a jedynie zmusza mnie do mozolnego gromadzenia karmy na grach 0.50 gr.
Nadal apelowałbym o jakieś rzeczywiste argumenty taką sytuację broniące. To, że mogę sprzedać taniej lub gdzie indziej o dziwo wiedziałem przed waszymi odpowiedziami.
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
To ja mam pytanie, nawiązujące nieco do innego tematu - odnośnie aktualizacji regulaminu, bo jakoś teraz w sumie to do mnie dotarło.
No bo jest taki zapis
Znaczy wiadomo, niektórzy pewnie mają ostatki, ale na bazarze są nowsze pozycje jako gift. I teraz rozkmina, czy łamanie regulaminu, czy nie
No bo jest taki zapis
Problem jest taki, że giftów już nie ma.oraz podarunkami Steam, będącymi w posiadaniu sprzedającego w momencie utworzenia oferty
Znaczy wiadomo, niektórzy pewnie mają ostatki, ale na bazarze są nowsze pozycje jako gift. I teraz rozkmina, czy łamanie regulaminu, czy nie

- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
Punkt 11 c regulaminu dotyczy między innymi sprzedaży np. kluczy beta? Zastanawia mnie czy jest możliwość sprzedaży wczesnych beta czy też beta kluczy gier. Pamiętam kiedyś wystawiałem klucz do wcześniejszej bety do gry Destiny 2. Robiąc tą ofertę łamałem regulamin Bazaru gdy w opisie dodawałem BETA?
- Podziękował: 218 razy
- Podziękowania: 364 razy
- Kontakt:
No cóż. Gdyby pozwolić działać na bazarze wolnemu rynkowi to wszyscy tacy zwyczajni sprzedawcy z doskoku (jak chociażby i ty) by przykryliby oferty handlarzy czapkami i ceny by spadły.
Ale tak to już niestety w naszym kraju już jest, ledwo co który od ziemi odrośnie to zaraz próbuje jakieś ograniczenia wprowadzać. Najczęściej bez cienia wyobraźni co do negatywnych skutków jakie jego radosna zabawa w prawodawcę potem niesie.
A przepraszam bardzo, czemu miałbyś takiemu odmawiać sprzedaży? Wystawiłeś za daną cenę - ciesz się że sprzedałeś. Pretensje mogę mieć jedynie jak ktoś potem zwleka z wystawieniem mi komentarza. Była na ten temat dyskusja zakończona słusznym postulatem aby po upływie umownego terminu wskakiwał automatyczny pozytyw (ale zdaje się że w chwili obecnej niemożliwa do zrealizowania).A co do g2a to nie raz nie dwa widziałem jak osoba z karmą 200+ wykupuje moją ofertę. Przecież nie dla siebie, szczególnie jeśli ma już grę na swoim koncie, tylko po to żeby puścić dalej. Bazar nie daje mi opcji, żeby odmówić takiemu sprzedaży a jedynie zmusza mnie do mozolnego gromadzenia karmy na grach 0.50 gr.
Ode mnie takiego nie usłyszysz. Ale to nie ma znaczenia, zasadniczo nikt z tych co mogą cokolwiek zrobić i tak nas tu nie słucha.Nadal apelowałbym o jakieś rzeczywiste argumenty taką sytuację broniące.
Z drugiej strony: szanuj bazara swego, bo zawsze możesz mieć gorszego. Niestety.
- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
No tak, ograniczmy możliwość zakupu tylko dla userów z repą mniejszą niż 50, bo reszta to handlarzyny przebrzydłe.Mdzl pisze: A co do g2a to nie raz nie dwa widziałem jak osoba z karmą 200+ wykupuje moją ofertę. Przecież nie dla siebie, szczególnie jeśli ma już grę na swoim koncie, tylko po to żeby puścić dalej. Bazar nie daje mi opcji, żeby odmówić takiemu sprzedaży a jedynie zmusza mnie do mozolnego gromadzenia karmy na grach 0.50 gr.
- Podziękował: 235 razy
- Podziękowania: 219 razy
- Kontakt:
Obecnie jest tak że to blokada ilości sprzedaży doprowadziła do tego co jest teraz. Zamiast niej powinna być blokada ale na zakup nie więcej niż jednej sztuki gry. Wyeliminuje te skupowanie tanich ofert i wystawianie w cenach z

I zanim kto wspomni o wielu kontach. Każdy ma prawo mieć JEDNO konto. Po to ktoś został
Akurat to jest mega ciężkie do weryfikacji - wielu forumowiczów się nieraz chwaliło po ile to oni nie mają multikont do dropu kart(rekordziści po kilkanaście).