Bazar - Q&A

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Co robicie jak ktoś przez dłuższy czas nie wystawia komentarza po zakończonej transakcji?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Możesz poprosić moderatora o zamknięcie transakcji, ale wtedy nie dostaniesz reputacji. Lub czekasz, może się zlituje ;P Sama tak czekam już ponad miesiąc.
Mdzl
Awatar użytkownika
Mdzl

Jest szansa coś jakoś z systemem reputacji przyspieszyć? Czy aby sprzedać NBA2K17 która została mi z monthly po obecnej cenie muszę dokonać 100 transakcji? Kto ma czas się bawić w taki system szukania ludzi na gry po kilkadziesiąt groszy? Wydaje się, że wręcz zachęcacie ludzi do tradowania karmy niepotrzebnie

Może chociaż jakiś dodatkowy tryb weryfikacji ludzi z dłuższym stażem, którzy chcą po prostu uczciwie sprzedać grę za jej rynkową wartość?
Awatar użytkownika
Łowca

ale ten portal chyba ma na celu by dostawać produkty troszeczkę taniej ;p jeżeli chcesz po cenie rynkowej to od tego są inne portale :) za które płacisz prowizję etc
Mdzl
Awatar użytkownika
Mdzl

Chyba nie zrozumiałeś. Chodziło mi o cenę oferowaną przez innych użytkowników na bazarze
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

To ty nie zrozumiałeś ;] Są takie, a nie inne ograniczenia, bo tu nie sprzedaje się dla zysku. Teoretycznie. A przynajmniej w przypadku droższych tytułów, bez wcześniejszego przemielenia tony drobnicy.
Więc jak chcesz sprzedać (albo kupić, co kto lubi) drożej, to są inne serwisy.
Mdzl
Awatar użytkownika
Mdzl

Niriles - Sprzedawanie po cenie, po której ktoś najwyraźniej chce produkt kupić to ma być jakaś nagroda? I za co? Za sprzedawanie szrotów po 50 gr żeby nabijać wirtualną karmę? A ja, głupi, myślałem, że to jakieś (nieudolne) zabezpieczenie przed scamem. Dzięki za oświecenie - sprzedawanie drożej jak 10 zł to 'nagroda' ;)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Takie są zasady panujące w serwisie. Dyskusja o nich nie ma sensu, gdyż nie zostaną zmienione. Przynajmniej obecnie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Jak to w końcu jest z tym "podbijaniem" i wyróżnianiem najtańszych ofert? Dlaczego ustawienie najniższej ceny nie wyróżnia mojej oferty spośród innych? Podbić też nie mogę bo ponoć nie minęły 72h, ale tej strzałeczki od ostatniego podbicia przy ofercie też nie ma (no bo nigdy tej konkretnej oferty nie podbijałem).
A czasem wystarczy zedytować cenę (nie dając najniższej) i na liście gier ten tytuł ląduje na pierwszym miejscu (co z tego, że moja oferta nie jest najtańsza; ważne że tytuł jest na wierzchu). O co kaman?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Czy jak dodam gościa do czarnej listy, to anuluje to mu obecną transakcję ze mną? Gość mający kilkaset komentarzy miał kilka negatywów za opieszałość w płaceniu za towar. Wczoraj cały dzień nie płacił, tylko napisał, że jutro zapłaci (jak mu się przypomniałem) , zapowiada się na taktykę : "zapłacę tobie jak mi się znudzi ciebie słuchać".
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

tigritron pisze: Czy jak dodam gościa do czarnej listy, to anuluje to mu obecną transakcję ze mną? Gość mający kilkaset komentarzy miał kilka negatywów za opieszałość w płaceniu za towar. Wczoraj cały dzień nie płacił, tylko napisał, że jutro zapłaci (jak mu się przypomniałem) , zapowiada się na taktykę : "zapłacę tobie jak mi się znudzi ciebie słuchać".
Jak powiedział, że dzisiaj zapłaci to raczej to prawda, u harcika to norma, że się czeka chwilę na wpłatę(do 2-3 dni), ale zawsze potem dochodzi do transakcji.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Pożyjemy, zobaczymy :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

:trollface: Mało czasu chłop ma w końcu ma firmę w której zajmujemy się odsprzedawaniem gier między innymi z bazaru
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Za 5 godzin nie wpłaci, anuluję mu transakcję -"Jutro, zaraz wpłacę". Nie znoszę kłamstwa w żywe oczy. Tak jak na groupbuys, nie płacisz 48h(jest powyżej), wypadasz z kolejki. Mam gdzieś, czy dostanę negatywa.
Edit Poczekam do jutra, ale nic mu nie będę pisał, 3 razy już to robiłem. Dodany na czarną listę, zbyt lekceważące podejście do kontrahenta jak na moje kryteria.
Edit 2. /w końcu wpłacił. Z blacklisty usunąłem.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2017, o 08:18 przez tigritron, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 123 razy
Podziękowania: 478 razy
Kontakt:

tigritron pisze: Za 5 godzin nie wpłaci, anuluję mu transakcję -"Jutro, zaraz wpłacę". Nie znoszę kłamstwa w żywe oczy. Tak jak na groupbuys, nie płacisz 48h(jest powyżej), wypadasz z kolejki. Mam gdzieś, czy dostanę negatywa.
Jeśli chodzi o harcika, tak jak Revan napisał wyżej, to negatywa raczej nie dostaniesz od niego. W zasadzie to nic od niego nie dostaniesz, jeśli chodzi o komentarze. On nie wie jak się je wystawia, więc bez obaw. Jeśli ścignąłeś go o płatność, to zapłaci, więc nie bój nic. Jedyne z czym musisz się liczyć, to to, że ta transakcja nie zostanie w pełni sfinalizowana, więc nie wystawiaj mu komentarza, bo on tego nie zrobi nigdy.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Dlaczego Killer is Dead - Nightmare Edition wciąz jest zablokowany na bazarze?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

TomoS pisze: Dlaczego Killer is Dead - Nightmare Edition wciąz jest zablokowany na bazarze?
Bo jest obecnie rozdawany za darmo i każdy może się załapać -> to nie rozdawnictwo, gdzie klucze się rozejdą po 5 minutach, ale czasu jest naprawdę sporo.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

^Właśnie ten czas się skonczył i nie ma już za darmo :roll:
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

TomoS pisze: ^Właśnie ten czas się skonczył i nie ma już za darmo :roll:
Mój błąd, myślałem, że rozdają do poniedziałku. No to pewnie niedługo odblokują.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

Revan pisze:
TomoS pisze: ^Właśnie ten czas się skonczył i nie ma już za darmo :roll:
Mój błąd, myślałem, że rozdają do poniedziałku. No to pewnie niedługo odblokują.
Psychonauts bylo rozdawane na poprzedniej wyprzedazy , a dalej jest zablokowane
ODPOWIEDZ