Tak i nie. Jeżeli aktywowałeś przez VPN, problemy mogą być większe - od jakichś rodzajów bana po blokadę konta, jeżeli robiłeś to częściej. To jedno z największych przewinień według Valve.RoyKeane pisze:Aktywowałeś grę za pomocą VPNa? Jeżeli tak to może się tak zdarzyć, że gra zostanie usunięta z Twojego konta. Jeżeli grę aktywowałeś normalnie, a i sam zakup był przeprowadzony legalnie to nie masz się czego obawiać.Jacobsky pisze: Witam
Mam do was pytanie otóż kupilem na steam od znajomego gift Wiedzmina 3 ktory wygladal na zupelnie normalny a podekscytowany niska cena po prostu kupilem bez zastanowienia. Potem kiedy juz niestety dodalem do swojego konta gre okazalo sie ze byl to gift kupiony w rosji jak sie mozna latwo domyslic i tutaj rodzi sie moje pytanie czy beda za tym jakies konsekwencje? Czym mam sie spodziewac ewentualnych problemow itd.? Wypowiedzcie sie na ten temat jesli mozecie
Na chwile obecna wszystko wyglada w porzadku a gre mam w bibliotece.
Jeżeli aktywowałeś normalnie, gra może być niegrywalna (bo już teraz wiadomo, że Rosja będzie miała na nią inny region, ale rodzaj blokad jest jeszcze niepewny), lub w najgorszym przypadku usuną ci ją z konta.
EDIT:
W skrócie jest to metoda łączenia się, żeby komputer był czytany jako podłączony w innym regionie. Po prostu tego typu rzeczy nie używa się na Steamie, bo to ewidentne i łatwe do wykrycia łamanie regulaminu. Czyli w twoim przypadku rozpiętość będzie od normalnego grania, przez zablokowanie W3 po po usunięcie gry z konta. Nic groźniejszego.