yocki dzięki za link (jakoś mi to umknęło)
A czy ktoś poza mną doświadcza w miarę regularnie wspomnianego problemu?
Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Dziwne rzeczy się zdarzają
Jakiś Rusek, którego miałem w znajomych właśnie napisał mi, że ma dla mnie prezent Skullgirls. W ramach wdzięczności proponowałem mu też kilka gier (różnych), bo w bibliotece nie miał ich wiele, ale nie chciał nic kompletnie i napisał, że wierzy, że jak się zrobi coś dobrego to to wraca
Dziwna, ale sympatyczna, bezinteresowna sytuacja.
Miałem też przypadek, że ktoś mi zgiftował ze znajomych Monaco (jakieś 2 miesiące przed bundlem) a jeszcze innym razem Legends of Aethereus (też ze znajomych i tym razem jakoś zaraz po premierze tej gry, gdzie nikt nie myślał o późniejszym przewijaniu się w bundlach
) .

Miałem też przypadek, że ktoś mi zgiftował ze znajomych Monaco (jakieś 2 miesiące przed bundlem) a jeszcze innym razem Legends of Aethereus (też ze znajomych i tym razem jakoś zaraz po premierze tej gry, gdzie nikt nie myślał o późniejszym przewijaniu się w bundlach

- Podziękował: 50 razy
- Podziękowania: 78 razy
- Kontakt:
Trochę w temacie usuwania gier (a w zasadzie jednej, Sniper Elite 3) jest tutaj.
http://steamcommunity.com/discussions/f ... 602134387/
W skrócie Valve na wniosek Rebellion usunęło ze steam 7000 kopii Sniper Elite 3. Wszystko to były klucze, wg Rebelliona wykradzione i sprzedawane w różnych sklepach (nieautoryzowanych przez Rebellion).
A tutaj ciekawe stanowisko Rebellion, które oficjalnie odradza handel kluczami, w odniesieniu do giftów:
http://steamcommunity.com/app/238090/di ... 112139133/
To też na pewno powoduje, że gifty mają wyższe ceny.
http://steamcommunity.com/discussions/f ... 602134387/
W skrócie Valve na wniosek Rebellion usunęło ze steam 7000 kopii Sniper Elite 3. Wszystko to były klucze, wg Rebelliona wykradzione i sprzedawane w różnych sklepach (nieautoryzowanych przez Rebellion).
A tutaj ciekawe stanowisko Rebellion, które oficjalnie odradza handel kluczami, w odniesieniu do giftów:
http://steamcommunity.com/app/238090/di ... 112139133/
To też na pewno powoduje, że gifty mają wyższe ceny.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
To chyba tylko wyeliminowało podwójne gry w liście gier do zainstalowania? W pełnej liście gier (tej na którą wchodzi się poprzez profil => wszystkie gry) dalej mam podwojone GTA + Civilization.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Przecież by ci nie usunęli z konta gry którą masz prawo posiadać w dwóch wersjach (nabyłeś legalnie taką wersję).
Nie mówiąc o tym co by się stało jak kupujesz wersje MAC bo tańsze a grasz i tak na windowsie. Ile hejtu by poszło w świat to nawet nie chcę myśleć jakby ci nagle grę usunęli.
Nie mówiąc o tym co by się stało jak kupujesz wersje MAC bo tańsze a grasz i tak na windowsie. Ile hejtu by poszło w świat to nawet nie chcę myśleć jakby ci nagle grę usunęli.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
Jej, teraz moja kategoria "śmieciowe" zawiera tylko Left 4 Dead Beta, przez co trochę straciła ona sens. W każdym razie zmiana na duży plus, bo zanim zrobiłem sobie tą kategorię to zdarzyło mi się kilkukrotnie spróbować zainstalować wersję gry, która była na mac, a nie na PC.
Mam pytanie dotyczące pewnej informacji zamieszczonej przy jednym ze Steam Giftów, które posiadam. Informacja ta głosi iż:
(Nie można wymienić)
Prezenty będzie można wymienić dopiero gdy konto Steam będzie w dobrym stanie od co najmniej 30 dni. Ten prezent będzie można wymienić po 31 Lip.
Sęk w tym, że konto Steam mam w dobrym stanie cokolwiek miałoby to znaczyć (ani nie zmieniałem ustawień Steam Guard, ani nie posiadam żadnych blokad czy ostrzeżeń - jeśli takowe istnieją na Steam). I co właściwie oznacza to iż nie mogę wymienić danej gry? Kiedy na próbę wysłałem Gifta mailem na swój adres nie było problemu z przesłaniem i odbiorem gry. Nie wiem jak z inną formą przekazywania (wysłanie jako prezent do znajomego, wysłanie w ofercie wymiany) niemniej jednak nurtuje mnie skąd taki dopisek wziął się akurat przy tej jednej grze (przy żadnym innym gifcie czegoś takiego nie widzę). Ponadto odnoszę wrażenie, że to pojawiło się nie od razu po tym jak otrzymałem gifta lecz jakiś czas później. Coś ktoś wie?
Edit: wysłanie bezpośrednio jako prezentu do osoby z listy znajomych też nie stanowi problemu więc wygląda to jak zwykłe straszenie
Kluczowym jednak pozostaje to czy taką grę można przed upływem tego terminu dodać do swojej biblioteki
Jak zauważyłem na koncie drugiej osoby widnieje ten sam termin czyli to nie problem w moim koncie lecz czymś co jest nałożone indywidualnie na sam Gift.
(Nie można wymienić)
Prezenty będzie można wymienić dopiero gdy konto Steam będzie w dobrym stanie od co najmniej 30 dni. Ten prezent będzie można wymienić po 31 Lip.
Sęk w tym, że konto Steam mam w dobrym stanie cokolwiek miałoby to znaczyć (ani nie zmieniałem ustawień Steam Guard, ani nie posiadam żadnych blokad czy ostrzeżeń - jeśli takowe istnieją na Steam). I co właściwie oznacza to iż nie mogę wymienić danej gry? Kiedy na próbę wysłałem Gifta mailem na swój adres nie było problemu z przesłaniem i odbiorem gry. Nie wiem jak z inną formą przekazywania (wysłanie jako prezent do znajomego, wysłanie w ofercie wymiany) niemniej jednak nurtuje mnie skąd taki dopisek wziął się akurat przy tej jednej grze (przy żadnym innym gifcie czegoś takiego nie widzę). Ponadto odnoszę wrażenie, że to pojawiło się nie od razu po tym jak otrzymałem gifta lecz jakiś czas później. Coś ktoś wie?
Edit: wysłanie bezpośrednio jako prezentu do osoby z listy znajomych też nie stanowi problemu więc wygląda to jak zwykłe straszenie

- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Dobrze, że wreszcie uporządkowali gry multiplatformowe.
Też macie tak, że co jakiś czas musie odnawiać family sharing? Mam to zrobione z kilkoma osobami i co jakiś czas tracę dostęp do ich gier i muszę znowu o to prosić. (nie zmieniłem platformy) Trochę irytujące ...
Też macie tak, że co jakiś czas musie odnawiać family sharing? Mam to zrobione z kilkoma osobami i co jakiś czas tracę dostęp do ich gier i muszę znowu o to prosić. (nie zmieniłem platformy) Trochę irytujące ...
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
to jest bugyarizu pisze: Mam pytanie dotyczące pewnej informacji zamieszczonej przy jednym ze Steam Giftów, które posiadam. Informacja ta głosi iż:
(Nie można wymienić)
Edit: wysłanie bezpośrednio jako prezentu do osoby z listy znajomych też nie stanowi problemu więc wygląda to jak zwykłe straszenieKluczowym jednak pozostaje to czy taką grę można przed upływem tego terminu dodać do swojej biblioteki
Jak zauważyłem na koncie drugiej osoby widnieje ten sam termin czyli to nie problem w moim koncie lecz czymś co jest nałożone indywidualnie na sam Gift.
jutro pewnie te ostrzeżenie zniknie, za kilka dni znowu się pojawi i tak dalej
pomimo tego infa możesz ten gift dać komuś w wymianie albo przypiąć do swojej biblioteki
Armin, przyznam, że uspokoiłeś mnie nieco bo tego gifta akurat posiadam w ilości x40 więc czekanie do końca miesiąca aby puścić go dalej w świat przy tym nie mając pewności, że sam gift się nie "rozpłynie" mimo, że pochodzi z zaufanego źródła nieco mnie przerażało. Ktoś jeszcze doświadczył podobnej sytuacji i może potwierdzić to co napisał Armin?
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Potwierdzam, ten napis znika po jakimś tygodniu.yarizu pisze: Armin, przyznam, że uspokoiłeś mnie nieco bo tego gifta akurat posiadam w ilości x40 więc czekanie do końca miesiąca aby puścić go dalej w świat przy tym nie mając pewności, że sam gift się nie "rozpłynie" mimo, że pochodzi z zaufanego źródła nieco mnie przerażało. Ktoś jeszcze doświadczył podobnej sytuacji i może potwierdzić to co napisał Armin?
Witam
Mam do was pytanie otóż kupilem na steam od znajomego gift Wiedzmina 3 ktory wygladal na zupelnie normalny a podekscytowany niska cena po prostu kupilem bez zastanowienia. Potem kiedy juz niestety dodalem do swojego konta gre okazalo sie ze byl to gift kupiony w rosji jak sie mozna latwo domyslic i tutaj rodzi sie moje pytanie czy beda za tym jakies konsekwencje? Czym mam sie spodziewac ewentualnych problemow itd.? Wypowiedzcie sie na ten temat jesli mozecie
Na chwile obecna wszystko wyglada w porzadku a gre mam w bibliotece.
Mam do was pytanie otóż kupilem na steam od znajomego gift Wiedzmina 3 ktory wygladal na zupelnie normalny a podekscytowany niska cena po prostu kupilem bez zastanowienia. Potem kiedy juz niestety dodalem do swojego konta gre okazalo sie ze byl to gift kupiony w rosji jak sie mozna latwo domyslic i tutaj rodzi sie moje pytanie czy beda za tym jakies konsekwencje? Czym mam sie spodziewac ewentualnych problemow itd.? Wypowiedzcie sie na ten temat jesli mozecie

- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Aktywowałeś grę za pomocą VPNa? Jeżeli tak to może się tak zdarzyć, że gra zostanie usunięta z Twojego konta. Jeżeli grę aktywowałeś normalnie, a i sam zakup był przeprowadzony legalnie to nie masz się czego obawiać.Jacobsky pisze: Witam
Szczerze to nawet nie wiem co to
Aktywowalem po prostu gifta ze swojego ekwipunku i dodalem na konto.
A kupiona zostala legalnie z tego co mi wiadomo.

A kupiona zostala legalnie z tego co mi wiadomo.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2014, o 00:59 przez Jacobsky, łącznie zmieniany 1 raz.