Mam 6 unikalnych kart z Duka i mogę wyworzyć odznakę, po co mi level wyższy skoro mogę sprzedać i zarobić na nowe gry. Z tym że oprócz levelu dostałbym przedmiot ale wątpię by był więcej wart niż te 6 kart, nie wiem w sumie co jest bardziej opłacalne.JACKo pisze:Wystarczy trochę poczytać o kartach na Steamie. Pakiety kart, tzw. boostery dostaje się za wydropienie wszystkich możliwych kart z danej gry oraz bycie zalogowanym w ostatnim tygodniu. Czy rozpakować czy nie, to twoja decyzja. Zbieranie do odznaki i lvlu, czy na handel. Duke ma 6 kart do odznaki, więc domyślam się, że odznaka. Jeśli dubli nie masz to potrzebujesz 2 szt. Pakiet daje 3 losowe karty. Więc albo obejdzie się bez kupowania kart do odznaki, albo będą duplikaty. Cena pakietu kart to przeważnie ~3xcena zwykłej karty, lecz w pakiecie może być (rzadko) karta foliowa. Ja swoje pakiety w nocy ubiłem a miałem 18 szt.Rasiek pisze: Włączam dzisiaj steama a tu nagle wyskoczył mi przedmiot Duke Nukem 3D: Megaton Edition - Pakiet kart. Oprócz pakietu mam 4 karty z tej gry. Czy to znaczy że społeczność mnie wylosowała że dostałem pakiet kart z tej gry?
Bo nie wiem o co chodzi, mogę sprzedać ten pakiet czy lepiej rozpakować i sprzedać? na czym lepiej wyjdę?0 folii
![]()
Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 9 razy
- Kontakt:
- Podziękował: 75 razy
- Podziękowania: 145 razy
- Kontakt:
Oprócz levelu dostalbyś dodatkową kartę, nieopłacalne, imo opłaca się dobijać do nastego levelu poprzez odznaki, potem najlepiej sprzedawać, a jak trafi się booster pack to w 90% przypadków najlepiej rozpakować, bo sam booster tańszy niż 2 najtańsze karty danej gry jest bardzo często, a może trafić się folia. Wczoraj wpadł mi BP z Afterfalla, wart 40 eurocentów, po rozpakowaniu wypadły 3 karty po ~22 eurocenty 

no to jakoś dziwnie bo sprawdzając ceny bosterów wczoraj 99% z nich jest więcej warta jak dowolne x3 karty ( nie licze tu jakiś niszówek gdzie wystawione jest 50-100 kart bo tam sa anomalie cenowe )
- Podziękował: 61 razy
- Podziękowania: 121 razy
- Kontakt:
Za każdym razem lepiej sprawdzić jakie są ceny i co się bardziej opłaca. W danym może być deficyt na rynku i coś jest nagle w korzystniejszej cenie aniżeli było jeszcze wczoraj.
- Kontakt:
sprawdź gry z promocji, sprawdziłeś 99% gier ze steama z kartami? Wątpię, aby Afterfall był niszowy czy Black ops 2 chociażby (ostatnio sprzedałem z zyskiem). To samo miałem z Global Offensive, Portalem 2, Half Lifem 2, Borderlands 2 i The Walking Dead z ostatnio otrzymanych boosterów

Obecnie sporo cen boosterów może być wyższych z jednego powodu - najaniej było w ten sposób wykupić karty do zrobienia odznaki i otrzymania świątecznej karty
Jeśli booster będzie wart kilka eurocentów drożej niż 3 karty, jak jest w wielu przypadkach to i tak ryzyko jest bardziej opłacalne nieraz niż sprzedaż boostera - boostery cięzko schodzą w porównaniu do kart, a możesz dostać folię (która też dosyć często jest ciężko sprzedajna)
- Podziękował: 370 razy
- Podziękowania: 10 razy
- Kontakt:
Nie wiem czy to z tylko z tym jednym tytułem tak się stało (i z jakiego powodu), ale tak czy siak - Steam całkowicie cofnął obniżkę na RE: Operation Raccoon City. Wcześniej widniała promocja -75% (ważną przez całą wyprzedaż), obecnie jest ona całkowicie zniesiona i przywrócono normalną cenę.
- Podziękował: 200 razy
- Podziękowania: 20 razy
- Kontakt:
Nie tylko z tą grą. Dont Starve był na starcie -66% (liczyłem na -75% jakby trafił na główną), później zmienili na -50%, a teraz jest za -40%.
Dlatego zainwestowałem moje pieniądze w Ruska i jestem zadowolony
Dlatego zainwestowałem moje pieniądze w Ruska i jestem zadowolony

- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 61 razy
- Kontakt:
http://www.rockpapershotgun.com/2013/12 ... n-gifting/
Może to jest przyczyną (zbyt duża sprzedaż ruskich giftów i cofnęli obniżki?). Trzeba będzie uważać z zakupem giftów w niedalekiej przyszłości. Chyba, warto pozbyć się kluczy TF2, bo jak to wejdzie w życie to starcą i to bardzo na wartości.
Może to jest przyczyną (zbyt duża sprzedaż ruskich giftów i cofnęli obniżki?). Trzeba będzie uważać z zakupem giftów w niedalekiej przyszłości. Chyba, warto pozbyć się kluczy TF2, bo jak to wejdzie w życie to starcą i to bardzo na wartości.
Ostatnio zmieniony 24 gru 2013, o 11:56 przez warhameron, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kontakt:
To samo tutauj http://www.cdaction.pl/news-36320/dodat ... eamie.html no cóż, śpieszmy się kupować gifty, tak szybko drożeją. Chyba źle zrobiłem, że darowałem sobie xcoma EU, bo może być pod koniec wyprzedaży, ale drożej..
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 61 razy
- Kontakt:
Blokada ma dotyczyć Rosji i Ameryki Południowej. Pozostaną gifty z USA/UK co najwyżej.
Before you panic, note that it only applies to Eastern Europe and South America at the moment. Prices are sometimes lower in those regions, so it may not be time to sound the alarms just yet. That said, the functionality could easily expand over time. Also of note: it apparently doesn’t apply to retail keys.