Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

mam 7,75 euro jakie gry polecacie ? zastanawiam sie nad Counter-Strike 1 Anthology,dont streave,super meat boy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Łoś pisze: To znaczy, że jej jeszcze nie ma. Ale nic nie rób, rynek jest zapchany, więc musisz poczekać az wystawi aktualną kolejkę. Nie przyspieszysz tego.
Okej, dziękuję za wyjaśnienie :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

dzięki tym kartom świątecznym wytworzonym wcześniej udało mi się zarobić 26 euro :D Teraz tylko czekać aż będą za 0.08 i wytwarzamy odznaki :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

A mi się udało sprzedać 2 karty za łącznie ~9 euro... masakra, ale to wszystko przez zapchany rynek, karty wystawione 10 min po 19 sprzedały się pół godziny później, kiedy wynajdywało raptem kilka sztuk danych kart. A jutro pewnie będą po 0,2...

EDIT:// Teraz dopiero spojrzałem, że już są po tyle... niemniej to dobra nauka na przyszłość, jak szybko i łatwo zyskać na takiej promocji kilka ojro na Steamie.

Tak sobie teraz pomyślałem, że te wszystkie transakcje i że z każdej Gabe sobie skubie kawałek torciku... toż to w Valve kasa musi lać strumieniami na takich "pier**łkach".
Ostatnio zmieniony 19 gru 2013, o 20:29 przez Jarre, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

@patry45, poczekaj aż na wyprzedaży będzie Dust: an Elysian Tail za -75% i obowiązkowo kupuj.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

Panowie, jestem zielony jeśli chodzi o karty kolekcjonerskie, raczkuję dopiero na steamie. Wiem, że za granie w gry dostajemy karty, za głosowania też. Wiem, że można je sprzedawać, ale wcześniej trzeba coś kupić tak? za jaką kwotę?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Niezła wyprzedaż, csa anthology se kupie, ale szkoda, że słaba promocja na Bloody Trapland.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy

kamilozo pisze: Panowie, jestem zielony jeśli chodzi o karty kolekcjonerskie, raczkuję dopiero na steamie. Wiem, że za granie w gry dostajemy karty, za głosowania też. Wiem, że można je sprzedawać, ale wcześniej trzeba coś kupić tak? za jaką kwotę?
Zależy jakie karty. Za granie dostaniesz karty przypisane do danej gry - od trzech do chyba ośmiu, zależy od tytułu. Nic nie musisz kupować poza grą. Coś kupić musisz tylko w grach F2P. Za głosowanie i zakupy ponad 10E (dowolna gra) dostaniesz kartę świąteczną. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytanie, pisz śmiało (i konkretnie) czego nie wiesz, to Ci wytłumaczymy. Tylko że pewnie niedługo admin nas stąd wyrzuci, bo kartom poświęcony jest inny wątek (wrzuciłbym link, ale forum co chwilę się rwie).
Ostatnio zmieniony 19 gru 2013, o 20:38 przez Łoś, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

myślicie, że Orange Box może być -75 lub -90%?
Awatar użytkownika
Łowca

Skyrim LE tylko -40% :(

Myślicie że jest szansa na -75% czy zostanie już tak jak jest?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Jest szansa, spokojnie ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Ja mam nadzieje że Lego LoTR i Lego Batman 2 dostaną te 75%, nigdy sie tymi grami nie interesowałem, a teraz po obejrzeniu paru gameplay'i to istne must have :D.

btw, od kiedy komentarze na głównej stronie musza przechodzić przez moderatorów? CHciałem coś ładnie wytłumaczyć po tym jak mnie "zjechali" w wątku winter sale ^^, a koment nie chce sie dodać bo czeka na sprawdzenie :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Łoś pisze:
kamilozo pisze: Panowie, jestem zielony jeśli chodzi o karty kolekcjonerskie, raczkuję dopiero na steamie. Wiem, że za granie w gry dostajemy karty, za głosowania też. Wiem, że można je sprzedawać, ale wcześniej trzeba coś kupić tak? za jaką kwotę?
Zależy jakie karty. Za granie dostaniesz karty przypisane do danej gry - od trzech do chyba ośmiu, zależy od tytułu. Nic nie musisz kupować poza grą. Coś kupić musisz tylko w grach F2P. Za głosowanie i zakupy ponad 10E (dowolna gra) dostaniesz kartę świąteczną. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytanie, pisz śmiało (i konkretnie) czego nie wiesz, to Ci wytłumaczymy. Tylko że pewnie niedługo admin nas stąd wyrzuci, bo kartom poświęcony jest inny wątek (wrzuciłbym link, ale forum co chwilę się rwie).
Generalnie chodzi o to, że moja dziewczyna grała dziś w Civ-kę i odkryła 4 karty (w tym jedna "folia", cokolwiek to znaczy) i poniżej był button "sprzedaj", ale jak kliknąłem, to było napisane, że nic nie kupiłem w ciągu ostatniego roku. Za jaką kwotę, to muszą być zakupy? i gdzie ta kasa wędruje?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

smugglersun pisze: myślicie, że Orange Box może być -75 lub -90%?
wedlug sledz okazje na gamefly bylo 5 dni temu -75% wiec moze
Awatar użytkownika
Robin Hood

A! O to chodzi. Więc pewnie masz blokadę na rynek. Na pewno było "w ciągu ostatniego roku"? Chyba musisz kupić cokolwiek na steamie (jakąkolwiek grę). Od daty pierwszego zakupu musi minąć więcej niż trzydzieści dni. Możliwe, że od daty ostatniego nie może minąć więcej niż rok (ale to wnioskuję tylko na podstawie tego, że ci tak napisało). Nic więcej. Później możesz sprzedawać na rynku steam. Parę centów prowizji potrąca valve, parę dostaje wydawca gry, reszta trafia na twoje konto steam i możesz nimi dysponować tak, jakbyś wpłacił.
A karty foliowane po prostu wypadają bardzo rzadko i są kilka razy droższe.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

patry45 pisze: mam 7,75 euro jakie gry polecacie ? zastanawiam sie nad Counter-Strike 1 Anthology,dont streave,super meat boy.
Super Meat Boy to jedna z najlepszych platformówek w jakie grałem, a trochę ich ogrywałem. Jeszcze bardziej ci się spodoba, jeśli lubisz trudne gry. Nad resztą bym się zastanawiał, zwłaszcza nad pierwszym CSem, który już jest mocno archaiczny.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Bożygrzmot pisze:
patry45 pisze: mam 7,75 euro jakie gry polecacie ? zastanawiam sie nad Counter-Strike 1 Anthology,dont streave,super meat boy.
Super Meat Boy to jedna z najlepszych platformówek w jakie grałem, a trochę ich ogrywałem. Jeszcze bardziej ci się spodoba, jeśli lubisz trudne gry. Nad resztą bym się zastanawiał, zwłaszcza nad pierwszym CSem, który już jest mocno archaiczny.
no moze wezme jeszcze tego super meat boya ale csa wzielem bo kosztowal mnie tylko 1 klucz tf2 wiec tanio :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Brakuje mi 46 punktów do 5 levela w Steam a wtedy będę mógł odebrać karty które dostanę za głosowanie na grę w wyborze społeczności
W jaki sposób mogę szybko podexpić Steama oprócz kupowania gier? Nie mam żadnego kompletu kart z żadnych z gier by zdobyć odznakę dlatego nie wiem w jaki sposób udało mi się zebrać te 454 PD skoro kupiłem bezpośrednio przez Steama tylko Wiedźminy i Skyrim Legendary.
Przypuszczam że za 2-3 dni będą Asasyny -75% co widać po wykresie rok temu na steamprices.com więc pewnie uda mi się zdążyć przed końcem wyprzedaży mieć 5 level no ale nie chciałbym stracić tych kart za głosowanie gdyby jednak Asasyny nie były w tym roku w promocji.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Rasiek pisze: Brakuje mi 46 punktów do 5 levela w Steam a wtedy będę mógł odebrać karty które dostanę za głosowanie na grę w wyborze społeczności
W jaki sposób mogę szybko podexpić Steama oprócz kupowania gier? Nie mam żadnego kompletu kart z żadnych z gier by zdobyć odznakę dlatego nie wiem w jaki sposób udało mi się zebrać te 454 PD skoro kupiłem bezpośrednio przez Steama tylko Wiedźminy i Skyrim Legendary.
Przypuszczam że za 2-3 dni będą Asasyny -75% co widać po wykresie rok temu na steamprices.com więc pewnie uda mi się zdążyć przed końcem wyprzedaży mieć 5 level no ale nie chciałbym stracić tych kart za głosowanie gdyby jednak Asasyny nie były w tym roku w promocji.
Odznakę społeczności już zrobiłeś? Wrzuć link do swojego profilu (lub ślij na priv), to zobaczę jak w twoim wypadku wbić to najszybciej.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

masz zablokowane otrzymywanie pw
ODPOWIEDZ