Co ostatnio widzieliście?
Tak się właśnie zastanawiałem czy dać drugiej części Thora szansę. Trailer raczej nastawia do miłosnego filmiku, no i wiadomo- druga część filmu. Drugie części zwyczajowo nie są tak dobre jak pierwsze. Super przykład Matrix. Z drugiej strony seria Alien jest w całości fantastyczna. To idę do kina.
- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
Również mogę polecić wam "Last Vegas". Byłem na przedpremierze, z nastawieniem że idę na komedię.
Spotkało mnie miłe roczarowanie, zabawny film o miłości i przyjaźni.
Wielbicielom Weroniki Rosatti odradzam, przewinęła się przez 10 sekund w klubie.
Spotkało mnie miłe roczarowanie, zabawny film o miłości i przyjaźni.
Wielbicielom Weroniki Rosatti odradzam, przewinęła się przez 10 sekund w klubie.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Pacific Rim. Jak ktoś się nastawi przede wszystkim na dobrą zabawę, a nie wgłębianie się w dialogi czy szukanie dziur w fabule, to film o gigantycznych robotach nawalających się z gigantycznymi potworami z obcej planety będzie jak najbardziej udanie spędzonym czasem przed ekranem 

- Kontakt:
Okolofutbola (2013) - szczerze polecam. Hooligans mi na przykład kompletnie nie podeszło, ale ten jest, jeśli można to tak nazwać, bardziej realistyczny, a do tego akcja ma miejsce w Moskwie. Czuć podobieństwo do naszej ojczyzny.
- Kontakt:
Obecność - nawet fajny, chociaż horrorem bym tego nie nazwał. Niewiele rzeczy jest mnie w stanie przestraszyć, może dlatego nie odbierałem go, jako coś strasznego (chociaż moja siostra ponoć panicznie się bała), ale ogólnie film ogląda się przyjemnie. Niezła historia, film nie nudzi, miło spędziłem czas.
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Prestiż- fantastyczny, ale strasznie zagmatwany i wymagający skupienia przez cały seans(podobnie jak Incepcja).
Z nowości to na pewno Igrzyska Śmierci- lepsze niż jedynka, prawie 2,5 h, a wcale się nie dłuży, naprawdę polecam!;)
Z nowości to na pewno Igrzyska Śmierci- lepsze niż jedynka, prawie 2,5 h, a wcale się nie dłuży, naprawdę polecam!;)
Ostatnio obejrzałem Freddy vs Jason, jako że jestem sympatykiem obu tych morderców, lecz niestety oprócz widowiskowych zabić oraz potyczek między tymi dwoma film nie zabłysnął ani trochę.
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Pacific Rim
Polecam ze względu na efekty specjalne
Jest czym oko nacieszyć, natomiast jeśli chodzi o fabułę...po prostu się nią nie przejmować i nie zwracać na nią uwagi
Rozczarowała mnie trochę finałowa walka, kiepskim moim zdanie rozmachem, ale ujdzie w tłoku 

- Kontakt:
Nie raz zdarza mi się nadrabiać zaległości i ostatnio oglądałem "Bękarty wojny", reż. Quentina Tarantino. Bardzo fajny film, świetna rola Christopha Waltza (za którą dostał Oscara oraz Złotego Globa za najlepszą rolę drugoplanową). Miło spędzony czas, który zleciał nie wiadomo kiedy, a film trwa 2,5h. Jak dla mnie solidne 8,5/10
Polecam.
Niedługo biorę się za Django

Niedługo biorę się za Django

Ostatnio oglądałem "Czarna Śmierć" bo akurat leciało w TV. Osobiście nie polecam. Ogólnie filmów nie oglądam ale skupiam się na serialach jak "Gra o Tron" "The Walking Dead" 

Igrzyska Śmierci: W Pierścieniu Ognia. Świetna ekranizacji genialnej książki. Film zrealizowany na tyle dobrze, że bez Igrzysk jest do ogarnięcia bądź bez lektury książek. Jednak duużo przyjemniej się ogląda po przeczytaniu całej trylogii.
Gra Endera - film słaby, dziurawy efekciarki, nie polecam. Lepiej przeczytać książkę
Gra Endera - film słaby, dziurawy efekciarki, nie polecam. Lepiej przeczytać książkę

Zrobiłem sobie małą retrospektywę Piątku 13-tego. Dla przypomnienia jest tego dziesięć części oryginalnej serii i - jak na razie - jeden remake. Szczerze polecić mogę tylko pierwsze dwie części - zaiste znakomite horrory. Dobra jest jeszcze bodaj piątka i niezła dziewiątka. Od reszty z daleka!