Bugi i rzeczy do poprawy

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 184 razy
Podziękowania: 307 razy

Natan pisze: 30 gru 2022, o 20:02 Nie wiem czy było, ale dając komuś na forum like'a, te dodane wcześniej wyświetlają się podwójnie.

Obrazek
Pierwsza rocznica istnienia tego buga już za nami :D
Ci użytkownicy podziękowali Haazheel za ten post:
Armin
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Witam. Od pewnego czasu jak klikam na ikonę powiadomień, to zamiast otwarcia panelu po prawej stronie, przenosi mnie na stronę Disqusa, gdzie za cholerę nie mogę się zalogować tymi sami danymi co na ŁG. W efekcie czego mam takie coś.
PS. Dzieje się to na Firefoxie.
1.jpg
1.jpg (6.14 KiB) Przejrzano 11232 razy
Ostatnio zmieniony 10 lut 2024, o 14:48 przez Karanthir, łącznie zmieniany 1 raz.
Ci użytkownicy podziękowali Karanthir za ten post:
kon315
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

viewtopic.php?p=488134#p488134

Od tego posta w dół i będziesz wiedział nieco więcej :)
td;dr jednym działa tak, innym siak. A konto Disqus tutaj to inne konto niż Disqus na swojej stronie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Dzięki za odpowiedź, ale sobie poradziłem. Rozwiązanie okazało się bardzo proste. Wystarczyło kliknąć na ten trójkącik przy nicku, wylogować się i ponownie się zalogować. Może komuś to pomoże.
Ci użytkownicy podziękowali Karanthir za ten post (w sumie 3):
Nirileskon315bolesna prawda
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 180 razy
Podziękowania: 59 razy

Karanthir pisze: 10 lut 2024, o 19:26 Dzięki za odpowiedź, ale sobie poradziłem. Rozwiązanie okazało się bardzo proste. Wystarczyło kliknąć na ten trójkącik przy nicku, wylogować się i ponownie się zalogować. Może komuś to pomoże.
Faktycznie działa. Dzięki zbawicielu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Karanthir pisze: 10 lut 2024, o 19:26 Dzięki za odpowiedź, ale sobie poradziłem. Rozwiązanie okazało się bardzo proste. Wystarczyło kliknąć na ten trójkącik przy nicku, wylogować się i ponownie się zalogować. Może komuś to pomoże.
Ode mnie też plus, pomogło :piwo:
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

Czy możecie coś zrobić, żeby Disqus nie traktował skrótu 'm.in.' jako linku w treści komentarza? Zastosowanie tego skrótu powoduje, że komentarz leci do zatwierdzenia i niepotrzebnie zawraca głowę moderatorom ;)
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post:
Haazheel
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Niestety nie ma żadnej whitelisty :< Rozumiem, że jest to uciążliwe, nawet nie dla mnie, że muszę to akceptować, a dla Was, że musicie czekać, bo nie zawsze mam czas zerknąć.
Niemniej, spróbujemy. Będę się przyglądał teraz erotycznym i podejrzanym linkom, i postaram się znaleźć jakiś wzór, który pozwoli mi większość z nich wyeliminować. Jeśli się uda, być może odblokujemy sobie wtedy po prostu linki. No ale na to potrzebuję trochę czasu + na przełomie lipca i sierpnia mam tydzień wolnego, więc pewnie coś z tym tematem bardziej dopiero w sierpniu podziałamy.
Ci użytkownicy podziękowali Seyonne za ten post:
Desolator
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

Seyonne pisze: 18 lip 2024, o 23:01 Będę się przyglądał teraz erotycznym linkom
Zboczeniec :cry:
Ci użytkownicy podziękowali Toxiczo za ten post (w sumie 4):
QuoyqueSeyonnerob006Nile
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Już dawno mam napisane 5 postów, a i tak moje posty lecą do zatwierdzenia. Oprócz tego jak mogę mieć overall 3 posty, a w jednym temacie mieć ich 4?

Obrazek
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

kowek pisze: 6 wrz 2024, o 00:53 Już dawno mam napisane 5 postów, a i tak moje posty lecą do zatwierdzenia. Oprócz tego jak mogę mieć overall 3 posty, a w jednym temacie mieć ich 4?

Obrazek
Nie wszystkie posty zwiększają licznik postów. Niestety forum nie zawsze zwiększa ten licznik po akceptacji postów - wydaje mi się że ten błąd jest już poprawiony, ale stare posty mogły pozostać niezliczone.

EDIT: odświeżyłem liczniki postów, teraz statystyki postów powinny się zgadzać.
Ci użytkownicy podziękowali rob006 za ten post:
kowek
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 81 razy
Podziękowania: 206 razy

Chciałbym zgłosić bug (chyba)
Dla przykładu wątek na forum Humble Choice – temat ogólny

Wcześniej było tak, że po prawej stronie, widać ostatnie posty wszystkich, nawet jak miało się osobę na czarnej liście.
Spoiler:pokaż

Teraz widzę, że ukrywa post, jeśli jest od osoby z naszej czarnej listy (doceniam).

Problem w tym, że ukryto także cały wątek, nawet jeśli inne osoby również udzielały się.

Tak jak tutaj, w przypadku zablokowanego xarlo12, nie mam w sekcji Ostatnie posty, posty napisane przed xarlo w wątku o Humble. Pomimo, że tych osób nie mam na czarnej.

Zapewne pojawi się w tej sekcji, gdy ostatnim postem jest ktoś inny, kto nie jest na czarnej liście.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

Całkiem mi wątek o Humblu zniknął z paska po prawej, a nie mam nikogo na czarnej liście.
Ci użytkownicy podziękowali Natan za ten post (w sumie 2):
szymon257GoodLuke
Awatar użytkownika
Robin Hood

Natan pisze: 4 mar 2025, o 22:14 Całkiem mi wątek o Humblu zniknął z paska po prawej, a nie mam nikogo na czarnej liście.
To dzięki mojej blokadzie.
A tak serio, to odmienia postać rzeczy. Widzę, że post usunięty, ale wtedy nie był jeszcze usunięty, a też nie było widać w ostatnich postach.

Teraz nie jestem pewien co spowodowało to.
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Ja już chyba wiem, o co chodzi. To raczej nie błąd. Jeśli ktoś zgłosi post do moderacji, to system traktuje wątek jako nieistniejący (może, żeby częściowo ograniczyć zasięgi, bo nigdy nie wiadomo, co w takim wpisie mogłoby się znajdować), mimo że normalnie w temacie widnieje.
Ci użytkownicy podziękowali Seyonne za ten post (w sumie 2):
GoodLukerob006
Awatar użytkownika
Robin Hood

Seyonne pisze: 5 mar 2025, o 10:52 Ja już chyba wiem, o co chodzi. To raczej nie błąd. Jeśli ktoś zgłosi post do moderacji, to system traktuje wątek jako nieistniejący (może, żeby częściowo ograniczyć zasięgi, bo nigdy nie wiadomo, co w takim wpisie mogłoby się znajdować), mimo że normalnie w temacie widnieje.
Patrząc, że nie tylko ja to miałem, ma to sens. W takim razie nie było tematu. Dzięki za wyjaśnienie
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 22 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Nie wiem czy to było zgłaszane ale rozjechało się menu z prawej strony (pewnie dlatego jest domyślnie zwinięte).
Przy rozwinięciu wszystkich list cały boczny kontener wylewa się poza stronę.

Screenshot From 2025-07-17 14-34-16.png
Screenshot From 2025-07-17 14-34-16.png (146.32 KiB) Przejrzano 1403 razy
Ci użytkownicy podziękowali raistlin313 za ten post:
rob006
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 20 razy

raistlin313 pisze: 17 lip 2025, o 14:35 Nie wiem czy to było zgłaszane ale rozjechało się menu z prawej strony (pewnie dlatego jest domyślnie zwinięte).

Przecież domyślnie te listy są wszystkie rozwinięte i nic się nie wylewa.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 22 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

TheRedeemer pisze: 17 lip 2025, o 17:54
raistlin313 pisze: 17 lip 2025, o 14:35 Nie wiem czy to było zgłaszane ale rozjechało się menu z prawej strony (pewnie dlatego jest domyślnie zwinięte).

Przecież domyślnie te listy są wszystkie rozwinięte i nic się nie wylewa.
Być może zostało to naprawione, dev portalowy zaaregował na to co zgłosiłem a potencjalna poprawka nie powinna zając dużo czasu.
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

Ten błąd występuje tylko gdy masz zwinięte sekcje w sidebarze i je sobie rozwiniesz. Dopiero po odświeżeniu strony aktualizuje się wysokość sidebara wykorzystywana do jego przypinania, więc zaraz po rozwinięciu może występować sytuacja gdy sidebar wystaje poza swój kontener. To ciągle nie jest poprawione, ale to też jest dość niszowy błąd, więc jest dość nisko na liście priorytetów.
Ci użytkownicy podziękowali rob006 za ten post:
raistlin313
ODPOWIEDZ