Łowcy gier to nowa strona założona bardziej przez pasjonatów niż przez ekspertów w tworzeniu stron internetowych. Z początku na pewno będzie można odnaleźć kilka bugów, błędów w mechanice/ pustych linków.
Prosiłbym o przedstawianie ich w tym wątku, w dodania ich do listy "rzeczy do poprawki".
Bugi i rzeczy do poprawy
- Discord: remike#9022
- Podziękował: 576 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Zaimplementowałem prywatne wiadomości oraz rozbudowany edytor wizualny do postów na forum.
Praktycznie największym gigabugiem w tym momencie jest strona z profilem użytkowników. Postaramy się jutro z tym uporać i będzie można ruszać!
EDIT - Naprawione!
Praktycznie największym gigabugiem w tym momencie jest strona z profilem użytkowników. Postaramy się jutro z tym uporać i będzie można ruszać!
EDIT - Naprawione!
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Miałem zamiar napisać na Steamie, ale jesteś offline, a później zapomnę
.
Ten mail z rejestracji (z losowym hasłem) doszedł dopiero o północy. Więc chyba strasznie się obija ten automat.
Edit: Swoją drogą, komentarze do newsów nie liczą się do liczby postów. Buuuuuuu!
Edit2: Jak tu się stawa pustą linijkę? Automatycznie mi je zjada.
Edit3: Edycja posta zjada wszystkie entery przez co WALLOFTEXT się robi z posta.

Ten mail z rejestracji (z losowym hasłem) doszedł dopiero o północy. Więc chyba strasznie się obija ten automat.
Edit: Swoją drogą, komentarze do newsów nie liczą się do liczby postów. Buuuuuuu!

Edit3: Edycja posta zjada wszystkie entery przez co WALLOFTEXT się robi z posta.
- Kontakt:
Jest problem i jutro postaram się go rozwiązać, więc proszę nie panikować! 
Moderatorzy i admini nie mają żadnych blokad co do rodzaju używanych tagów html. Natomiast zwykli userzy takowe posiadają. BBPress (coraz bardziej wkurza mnie ten silnik) domyślnie nie pozwala na zapisywanie tagów <p> i <br>, więc w wyniku tego zapisywanie postu usuwa wszelkie akapity a edycja postu dodatkowo wszystko zlewa w jedno.
Będę musiał się z tym jutro pobawić...
Dodatkowo zdaje się, że jest problem z cytowaniem. Nie wydaje się dać cytować posty inne niż otwierający post i własne posty. Też się tym zajmę.

Moderatorzy i admini nie mają żadnych blokad co do rodzaju używanych tagów html. Natomiast zwykli userzy takowe posiadają. BBPress (coraz bardziej wkurza mnie ten silnik) domyślnie nie pozwala na zapisywanie tagów <p> i <br>, więc w wyniku tego zapisywanie postu usuwa wszelkie akapity a edycja postu dodatkowo wszystko zlewa w jedno.
Będę musiał się z tym jutro pobawić...
Dodatkowo zdaje się, że jest problem z cytowaniem. Nie wydaje się dać cytować posty inne niż otwierający post i własne posty. Też się tym zajmę.
- Kontakt:
Dzięki za sugestię. Słuszny punktPowtórzę to, co pisałem już gdzieś indziej: słowo „indie” z ramki „aktualne bundle indie” IMO do wywalenia, bo i brzydziej to wygląda, i merytorycznie mniej słuszne

- Podziękował: 92 razy
- Podziękowania: 123 razy
- Kontakt:
!!!!INFORMACJA CO DO PW!!!!
Informacje o otrzymanej Prywatnej Wiadomości (PW) nie wyróżnia się w jakiś szczególny sposób jak to ma miejsce np. na Markolf.pl czy też Forum Actionum. Więc proszę / sugeruję, aby każdy co jakiś czas sprawdzał czy zamiast w nawiasie zamiast 0 ma 1 czy też inną liczbę.
Informacje o otrzymanej Prywatnej Wiadomości (PW) nie wyróżnia się w jakiś szczególny sposób jak to ma miejsce np. na Markolf.pl czy też Forum Actionum. Więc proszę / sugeruję, aby każdy co jakiś czas sprawdzał czy zamiast w nawiasie zamiast 0 ma 1 czy też inną liczbę.
Jest błąd w kompedium recenzji. Gdy sortuje się po ocenach to oceny z plusami sa jako gorsze. W niektórych rocznikach 10 jest wykrywane jako 1. Jak coś jeszcze wykryję to napiszę.
Nie wiem, czy to tylko u mnie, czy na całym forum, ale nie da się napisać litery "ziet". Nie działa tylko na stronie, w notatniku już jest dobrze.
- Podziękował: 92 razy
- Podziękowania: 123 razy
- Kontakt:
Pod forum głównym masz takie coś: Ostatnio na forum. Tam są przedstawione nowe posty i w jakim temacie zostały ulokowane.To może jeszcze jakieś oznaczenie na forum w tematach czy pojawiają się nowe posty od czasu ostatniej wizyty? Albo cokolwiek innego co wskazywałoby na dodanie nowych postów do tematu.

A na głównej masz takie coś: Najnowsze odpowiedzi na forum. Więc się połapiesz.
- Podziękował: 102 razy
- Podziękowania: 24 razy
- Kontakt:
Mi chodzi o samą funkcjonalność forum. Póki nie ma wielu użytkowników, to ok. Ale też nie bardzo mi się chce udzielać na forum, na którym nie wiem, który post jest nowy. Więc odbębnię swoje 10 sensownych postów i podziękuję. Bo jednak wolę jak forum jest przejrzyste i przyjazne dyskutantom.
Również należałoby zmienić jak na moje sam proces rejestracji i logowania na forum , brak możliwości wyboru hasła przy rejestracji może odstraszyć potencjalnych nowych użytkowników , gdyż strona wygląda jakby robiona bardzo amatorsko.
Tak jak pisałem w innym temacie (i zostałem przekierowany do tego wątku):Nie działa „ź” (przyciskając ALT+ X) wskoczyło mi dopiero po autokorekcie.