Bugi i rzeczy do poprawy

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Łowcy gier to nowa strona założona bardziej przez pasjonatów niż przez ekspertów w tworzeniu stron internetowych. Z początku na pewno będzie można odnaleźć kilka bugów, błędów w mechanice/ pustych linków.
Prosiłbym o przedstawianie ich w tym wątku, w dodania ich do listy "rzeczy do poprawki".
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Zaimplementowałem prywatne wiadomości oraz rozbudowany edytor wizualny do postów na forum.
Praktycznie największym gigabugiem w tym momencie jest strona z profilem użytkowników. Postaramy się jutro z tym uporać i będzie można ruszać!
EDIT - Naprawione!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

W lewym gornym rogu sa linki do face'a, plusika i steama i one sie gryza z tym co jest pod nimi (wyloguj itp). Firefox 14.0.1 bo takie mamy tutaj niestety.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Keiran, spróbuj odswiezyc ekran uzywajac ctrl+f5. Normalnie te guziki sa po prawej stronie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Miałem zamiar napisać na Steamie, ale jesteś offline, a później zapomnę :P.
Ten mail z rejestracji (z losowym hasłem) doszedł dopiero o północy. Więc chyba strasznie się obija ten automat.
Edit: Swoją drogą, komentarze do newsów nie liczą się do liczby postów. Buuuuuuu!  :-x Edit2: Jak tu się stawa pustą linijkę? Automatycznie mi je zjada.
Edit3: Edycja posta zjada wszystkie entery przez co WALLOFTEXT się robi z posta.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Jest problem i jutro postaram się go rozwiązać, więc proszę nie panikować! ;)
Moderatorzy i admini nie mają żadnych blokad co do rodzaju używanych tagów html. Natomiast zwykli userzy takowe posiadają. BBPress (coraz bardziej wkurza mnie ten silnik) domyślnie nie pozwala na zapisywanie tagów <p> i <br>, więc w wyniku tego zapisywanie postu usuwa wszelkie akapity a edycja postu dodatkowo wszystko zlewa w jedno.
Będę musiał się z tym jutro pobawić...
Dodatkowo zdaje się, że jest problem z cytowaniem. Nie wydaje się dać cytować posty inne niż otwierający post i własne posty. Też się tym zajmę.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Bug związany ze znikającymi akapitami i zlewaniem się tekstu został naprawiony! :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Powtórzę to, co pisałem już gdzieś indziej: słowo "indie" z ramki "aktualne bundle indie" IMO do wywalenia, bo i brzydziej to wygląda, i merytorycznie mniej słuszne ;)
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Powtórzę to, co pisałem już gdzieś indziej: słowo „indie” z ramki „aktualne bundle indie” IMO do wywalenia, bo i brzydziej to wygląda, i merytorycznie mniej słuszne ;)
Dzięki za sugestię. Słuszny punkt ;)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

!!!!INFORMACJA CO DO PW!!!!
Informacje o otrzymanej Prywatnej Wiadomości (PW) nie wyróżnia się w jakiś szczególny sposób jak to ma miejsce np. na Markolf.pl czy też Forum Actionum. Więc proszę / sugeruję, aby każdy co jakiś czas sprawdzał czy zamiast w nawiasie zamiast 0 ma 1 czy też inną liczbę.

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Jest błąd w kompedium recenzji. Gdy sortuje się po ocenach to oceny z plusami sa jako gorsze. W niektórych rocznikach 10 jest wykrywane jako 1. Jak coś jeszcze wykryję to napiszę.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

To może jeszcze jakieś oznaczenie na forum w tematach czy pojawiają się nowe posty od czasu ostatniej wizyty? Albo cokolwiek innego co wskazywałoby na dodanie nowych postów do tematu.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Nie wiem, czy to tylko u mnie, czy na całym forum, ale nie da się napisać litery "ziet". Nie działa tylko na stronie, w notatniku już jest dobrze.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Inna sprawa - cytowanie nie działa. Zresztą widzę, że odpowiedni przycisk widnieje tylko nad MOIMI postami i pierwszym postem tematu.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

To może jeszcze jakieś oznaczenie na forum w tematach czy pojawiają się nowe posty od czasu ostatniej wizyty? Albo cokolwiek innego co wskazywałoby na dodanie nowych postów do tematu.
Pod forum głównym masz takie coś: Ostatnio na forum. Tam są przedstawione nowe posty i w jakim temacie zostały ulokowane. :P
A na głównej masz takie coś: Najnowsze odpowiedzi na forum. Więc się połapiesz.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Mi chodzi o samą funkcjonalność forum. Póki nie ma wielu użytkowników, to ok. Ale też nie bardzo mi się chce udzielać na forum, na którym nie wiem, który post jest nowy. Więc odbębnię swoje 10 sensownych postów i podziękuję. Bo jednak wolę jak forum jest przejrzyste i przyjazne dyskutantom.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Kolejny bug - pod paskiem "Ostatnio na forum", gdy klikam, żeby pokazało mi drugą stronę, wyskakuje błąd 404.
Naprawione! ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Również należałoby zmienić jak na moje sam proces rejestracji i logowania na forum , brak możliwości wyboru hasła przy rejestracji może odstraszyć potencjalnych nowych użytkowników , gdyż strona wygląda jakby robiona bardzo amatorsko.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Tak jak pisałem w innym temacie (i zostałem przekierowany do tego wątku):Nie działa „ź” (przyciskając ALT+ X) wskoczyło mi dopiero po autokorekcie.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 121 razy

Przydałaby się łatwo widoczna i wygodna opcja wysyłania PW, np. jakiś przycisk w profilu i przy postach użytkownika, bo teraz opcja jest skrzętnie ukryta.
ODPOWIEDZ