boris1125 pisze: 12 cze 2025, o 22:45
wymieniałem sie grami na lestrtades i gosc mi przyslal uzyty klucz ale wciska mi ze to wina HB
TLDR: Napisz temu gościowi, żeby skontaktował się z supportem HB i niech zgłosi, że klucz jest już zużyty. HB wyda wtedy nowy klucz.
Miałem taką sytuację, gdzie koleżka na allegro napisał do mnie, że klucz który jemu sprzedałem był aktywowany. To był chyba jedyny klucz na kilkaset przeze mnie sprzedanych przy którym ktoś mi sygnalizował taki problem. Skontaktowałem się z supportem HB, zgłosiłem ticket, dołączyłem też screenshot z okienka na steamie na którym był widoczny komunikat "ten klucz już jest aktywowany".
I teraz najlepsze. Ten screen ze steama był z aktywacji starszego klucza do innej gry. Zrobiłem tak, bo przypuszczałem, że kupujący albo chciał mnie oszukać albo nie skopiował klucza z wiadomości lecz próbował go przepisać ręcznie i pomyliły mu się jakieś litery, np. I (duże i) z l (małym L). Jak tylko zgłosiłem ten ticket, to wbiłem sobie ten rzekomo zużyty klucz na steamie i zgodnie z moimi przypuszczeniami, on się aktywował.
Jak się sprawa skończyła? Po kilku dniach dostałem odpowiedź od supportu z nowym kluczem. Przesłałem go facetowi i ten jak go tylko aktywował, to z mojego konta steam została usunięta ta gra.