Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

sempie44 pisze: 6 cze 2025, o 12:14 Na 100% będzie revoke wszystkich "darmowych" kluczy. A jako, że cała masa ludzi się na to rzuciła, to pewnie zabraknie kluczy w połowie miesiąca i będzie jeszcze większy cyrk
no fakt na te twoje 100% faktycznie revokowali
buahahahhahaha
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 34 razy
Kontakt:

ja czekam moze na jakis kupon znizkowy, ale na razie cisza
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

yairobe pisze: 7 cze 2025, o 00:26 Uhh update gier humblowych co nie będzie kluczy:
Terraformers
Stray Gods: The Roleplaying Musical
Jack Move
Dali mi za nie 4.32 euro - 5 dolarów. Napisałem, że to trochę mało. Rozumiem, że po podzieleniu humbla wyjdzie 1,5 euro za sztukę , ale kurde nie mogę tym zapłacić nawet za choice.
a co z pozostałymi, też już nie będzie ? Jest jakaś lista gier do których kluczy już nie będzie ?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 349 razy
Podziękowania: 343 razy

boris1125 pisze: 12 cze 2025, o 22:45 wymieniałem sie grami na lestrtades i gosc mi przyslal uzyty klucz ale wciska mi ze to wina HB
TLDR: Napisz temu gościowi, żeby skontaktował się z supportem HB i niech zgłosi, że klucz jest już zużyty. HB wyda wtedy nowy klucz.

Miałem taką sytuację, gdzie koleżka na allegro napisał do mnie, że klucz który jemu sprzedałem był aktywowany. To był chyba jedyny klucz na kilkaset przeze mnie sprzedanych przy którym ktoś mi sygnalizował taki problem. Skontaktowałem się z supportem HB, zgłosiłem ticket, dołączyłem też screenshot z okienka na steamie na którym był widoczny komunikat "ten klucz już jest aktywowany".

I teraz najlepsze. Ten screen ze steama był z aktywacji starszego klucza do innej gry. Zrobiłem tak, bo przypuszczałem, że kupujący albo chciał mnie oszukać albo nie skopiował klucza z wiadomości lecz próbował go przepisać ręcznie i pomyliły mu się jakieś litery, np. I (duże i) z l (małym L). Jak tylko zgłosiłem ten ticket, to wbiłem sobie ten rzekomo zużyty klucz na steamie i zgodnie z moimi przypuszczeniami, on się aktywował.

Jak się sprawa skończyła? Po kilku dniach dostałem odpowiedź od supportu z nowym kluczem. Przesłałem go facetowi i ten jak go tylko aktywował, to z mojego konta steam została usunięta ta gra.
Ci użytkownicy podziękowali StonRoc za ten post:
rob006
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

maklo99 pisze: 13 cze 2025, o 14:52 a co z pozostałymi, też już nie będzie ? Jest jakaś lista gier do których kluczy już nie będzie ?
Nie ma żadnej oficjalnej listy i raczej na pewno nigdy taka nie powstanie. Co najwyżej można natrafić na listy tworzone przez użytkowników np. na Reddicie: https://www.reddit.com/r/humblebundles/ ... exhausted/ Humble jest po prostu na rękę, żeby ludzie nie upominali się o refundy za wyczerpane klucze ;) Jeżeli nie możesz odebrać jakiegoś klucza to zgłoś to do supportu Humble.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Desolator pisze: 13 cze 2025, o 17:23
maklo99 pisze: 13 cze 2025, o 14:52 a co z pozostałymi, też już nie będzie ? Jest jakaś lista gier do których kluczy już nie będzie ?
Nie ma żadnej oficjalnej listy i raczej na pewno nigdy taka nie powstanie. Co najwyżej można natrafić na listy tworzone przez użytkowników np. na Reddicie: https://www.reddit.com/r/humblebundles/ ... exhausted/ Humble jest po prostu na rękę, żeby ludzie nie upominali się o refundy za wyczerpane klucze ;) Jeżeli nie możesz odebrać jakiegoś klucza to zgłoś to do supportu Humble.
no przy kilku gierkach mam ze jak tylko dostana nowe klucze to dostane wiadomosc mailem, ale na razie nie dostalem, wczesniej wysylali do mnie maile ze klucze znowu dostepne

Ja mam tak z warhammer chaosbane, ze klucz aktywowany na innym koncie i nie wiem czy pisac ticketa bo ta gra w choice byla wieki temu
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

maklo99 pisze: 13 cze 2025, o 18:49 no przy kilku gierkach mam ze jak tylko dostana nowe klucze to dostane wiadomosc mailem, ale na razie nie dostalem, wczesniej wysylali do mnie maile ze klucze znowu dostepne
Jeżeli czekasz dłużej niż miesiąc na klucz to pisz do supportu. Ten komunikat będzie wisiał w nieskończoność. Nie zmieni się nawet, gdy będą wiedzieli, że nowej partii kluczy nigdy nie otrzymają.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy

boris1125 pisze: 12 cze 2025, o 22:45
yairobe pisze: 9 cze 2025, o 21:13
Desolator pisze: 7 cze 2025, o 00:47
Nie wiem w jaki sposób wyliczają wartość zwrotu, ale z wpisów w tym wątku wynika, że kwoty są przeróżne. Na pewno najlepiej każdą grę zgłaszać osobnym ticketem i nie generować wszystkich ticketów w tym samym czasie. Ja np. pół roku temu za brak Terraformers dostałem więcej niż Ty za trzy gry: 4.88 euro.
Dostałem odpowiedź:
"Hi Lukas,

We understand your frustration, however, that is the maximum compensation we can provide for the keys that were no longer restocking.

Your understanding is much appreciated.

Regards,
-Leigh
Humble Bundle"
a jesli klucz byl odkryty ale nie uzyty to jest ok? wymieniałem sie grami na lestrtades i gosc mi przyslal uzyty klucz ale wciska mi ze to wina HB
Ja miałem taką sytuacje, że kod nie działał/był zużyty. Sapport steama napisał, że te kody wygasły. Chodziło o Roboquesta. Napisałem do humbla i wysłali nowy kod.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 138 razy
Podziękowania: 290 razy
Kontakt:

W moim przypadku pisałam o Beneath Oresa. Dwa razy. Ani razu nie zaproponowali rekompensaty.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

banaroo pisze: 15 cze 2025, o 21:54 W moim przypadku pisałam o Beneath Oresa. Dwa razy. Ani razu nie zaproponowali rekompensaty.
Moze za swieza sprawa , jeszcze jakis czas temu odebralem kluczyk , wyslali email ze ponownie do odbioru
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 184 razy
Podziękowania: 307 razy

Haazheel pisze: 9 cze 2025, o 01:38 Ech, a wszedłem wtedy na Reddita i widziałem wspomnianego posta, który został dodany zaledwie minutę wcześniej... :D No nic, jeden pricebug w tę czy we w tę :)

EDIT: Okazało się, że zrobiłem nawet screena i zapisałem go sobie na pulpicie, żeby wrócić do tematu później :D

Obrazek
Jeszcze lepiej - nie chciałem bawić się w odbieranie Choice'a za friko, bo bałem się, że popieprzy mi to coś z moim rocznym planem, a zapomniałem, że roczny plan to ja sobie giftowałem i w momencie występowania pricebuga jeszcze go nie odebrałem xD Teraz kukle trochę swędzą, nie zaprzeczam :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Chyba nikt jeszcze tego nie podawał: wszystkie niewykorzystane klucze do Stranded: Alien Dawn z Humble Choice z września 2024 zostały unieważnione. Klucze nie miały daty ważności, powód póki co nieznany.
Ci użytkownicy podziękowali Noir za ten post (w sumie 4):
StonRocToxiczolewriczinxardas
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

Tutaj przynajmniej nie da się odkrywać nowych - mam komunikat, że brak zapasu. W przypadku GOAT of Duty z BARDZO starego Humble Choice, nawet świeżo odkryty na początku czerwca był duplikatem. Kopia kupiona na Bazarku - również duplikat, podobnie jak kolejna kopia z Kinguina. Trzy takie same sytuacje to nie przypadek - Humble oraz wydawcy robią sobie żarty :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

Noir pisze: 18 cze 2025, o 22:44 Chyba nikt jeszcze tego nie podawał: wszystkie niewykorzystane klucze do Stranded: Alien Dawn z Humble Choice z września 2024 zostały unieważnione. Klucze nie miały daty ważności, powód póki co nieznany.
Właśnie sprawdziłem, wyskoczyło że duplikat xD
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Noir pisze: 18 cze 2025, o 22:44 Chyba nikt jeszcze tego nie podawał: wszystkie niewykorzystane klucze do Stranded: Alien Dawn z Humble Choice z września 2024 zostały unieważnione. Klucze nie miały daty ważności, powód póki co nieznany.
Mam takie bardzo dziwne wrażenie że dużo wspólnego miało z tym to:
https://store.steampowered.com/news/app ... 0963921929

...co mnie, rzecz jasna jako użytkownika wielkie g obchodzi. idzie ticket do HB
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Nesus pisze: 18 cze 2025, o 23:02 Tutaj przynajmniej nie da się odkrywać nowych - mam komunikat, że brak zapasu. W przypadku GOAT of Duty z BARDZO starego Humble Choice, nawet świeżo odkryty na początku czerwca był duplikatem. Kopia kupiona na Bazarku - również duplikat, podobnie jak kolejna kopia z Kinguina. Trzy takie same sytuacje to nie przypadek - Humble oraz wydawcy robią sobie żarty :)
Samo to, że gra ostatnią aktualizację miała prawie pięć lat temu jest ciekawe :trollface:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 86 razy
Podziękowania: 80 razy
Kontakt:

I wleciał kupon :⁠-⁠D
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

pawelt pisze: 19 cze 2025, o 16:38 I wleciał kupon :⁠-⁠D
Potwierdzam, kuponik na paczkę za 6USD - nie wiem tylko ile to wychodzi dokładnie €, bo ma wciąż Classic na tym konice.

Edit.: Jednak w wiadomości e-mail jest podana kwota 7€ :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 342 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Ja niby też dostałem kupon ale jak próbuję zrealizować to jednak chcą pobrać 10 eur a nie 7 eur

Obrazek
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 215 razy
Podziękowania: 122 razy
Kontakt:

O kuponik wpadł to można brać :)
ODPOWIEDZ