Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Desolator pisze: 10 gru 2024, o 16:36
SK4ND4L pisze: 10 gru 2024, o 15:54 Pytanko odnośnie Kane & Lynch 2 na Steam - czy da się w to grać w języku PL? Podobno gra była na PC po polsku i chyba w GOGowej wersji można uruchomić po polsku. Nawet osiągnięcia na Steamie są w pełni przetłumaczone, ale w internetach nie znalazłem żadnego rozwiązania czy w wersji Steamowej można mieć język PL. Ktoś zna temat?
Na karcie Steam nie ma informacji o polskiej wersji językowej. Jest wiele różnych wersji tej gry, być może te zakupione bezpośrednio na Steamie nie posiadają języka PL: https://steamdb.info/app/28000/subs/

Ja mam wersję Kane and Lynch 2 EFIS Comp, język polski jest dostępny:
obraz_2024-12-10_163042969.png
Też mam wersję EFIS i polski jest jak najbardziej dostępny. Ale gra na pewno miała też swoją lokalną wersję Kane and Lynch 2 Retail PL, zapewne z pudełek i digitali Cenegi. Trzeba pamiętać, że to tytuł z czasów gdy regionalizacja niektórych produkcji nie była niczym niezwykłym.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Faktycznie też mam EFIS. Mogłem najpierw sprawdzić, bo w sumie zapomniałem skąd go miałem.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 787 razy

Wiedźmin 3: Dziki Gon - Edycja Kompletna za 29,99 zł: https://store.steampowered.com/sub/124923/
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 122 razy
Podziękowania: 472 razy
Kontakt:

Dzięki za odpowiedzi. Ja na liście języków mam dostępny tylko angielski, francuski, hiszpański i włoski. Nie wiem jaką wersję gry posiadam, ale na pewno nie kupowałem tego u Gabena. Nie mogę tego znaleźć w swojej historii na Steamie. Z tego co pamiętam to było z jakiejś paczki SquareEnix za grosze, kupione bezpośrednio u nich na stronie. Tam było chyba kilka gier w jednym kluczu.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

SK4ND4L pisze: 10 gru 2024, o 19:16 Dzięki za odpowiedzi. Ja na liście języków mam dostępny tylko angielski, francuski, hiszpański i włoski. Nie wiem jaką wersję gry posiadam, ale na pewno nie kupowałem tego u Gabena. Nie mogę tego znaleźć w swojej historii na Steamie. Z tego co pamiętam to było z jakiejś paczki SquareEnix za grosze, kupione bezpośrednio u nich na stronie. Tam było chyba kilka gier w jednym kluczu.
Tu możesz sprawdzić jak nazywa się wersja, którą posiadasz: https://store.steampowered.com/account/licenses/
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Desolator pisze: 10 gru 2024, o 19:21 Tu możesz sprawdzić jak nazywa się wersja, którą posiadasz: https://store.steampowered.com/account/licenses/
Właśnie tak jak już pisałem wyżej - nie mogę tego znaleźć w historii... Nie znajduje mi po nazwie gry. Mam kilka tysięcy pozycji, a to było aktywowane lata temu. To jest pod jakąś nazwą tej paczki SquareEnix, ale nie mogę znaleźć

EDiT:
Znalazłem. To jest aktywowane jako "Discovery Sale Bronze Tier" dnia 3 lipca 2017. Czyli chyba polskiego języka jednak miał nie będę. Dziwne.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: #2540
Podziękował: 125 razy
Podziękowania: 1273 razy
Kontakt:

SK4ND4L pisze: 10 gru 2024, o 19:28
Desolator pisze: 10 gru 2024, o 19:21 Tu możesz sprawdzić jak nazywa się wersja, którą posiadasz: https://store.steampowered.com/account/licenses/
Właśnie tak jak już pisałem wyżej - nie mogę tego znaleźć w historii... Nie znajduje mi po nazwie gry. Mam kilka tysięcy pozycji, a to było aktywowane lata temu. To jest pod jakąś nazwą tej paczki SquareEnix, ale nie mogę znaleźć

EDiT:
Znalazłem. To jest aktywowane jako "Discovery Sale Bronze Tier" dnia 3 lipca 2017. Czyli chyba polskiego języka jednak miał nie będę. Dziwne.
Jak coś to służę spolszczeniem jak będziesz potrzebował 😀😝 Trochę zabawy z nim było i zostawiłem w razie czego 😉☺️
Ci użytkownicy podziękowali Xanthi za ten post (w sumie 2):
SK4ND4LjobjoxPL
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Xanthi pisze: 10 gru 2024, o 19:43 Jak coś to służę spolszczeniem jak będziesz potrzebował 😀😝 Trochę zabawy z nim było i zostawiłem w razie czego 😉☺️
Ależ oczywiście że chętnie przytulę! Bardzo poproszę o podesłanie spolszczonka. Z góry wielkie dzięki!
Awatar użytkownika
VIP
Discord: #2540
Podziękował: 125 razy
Podziękowania: 1273 razy
Kontakt:

SK4ND4L pisze: 10 gru 2024, o 19:47
Xanthi pisze: 10 gru 2024, o 19:43 Jak coś to służę spolszczeniem jak będziesz potrzebował 😀😝 Trochę zabawy z nim było i zostawiłem w razie czego 😉☺️
Ależ oczywiście że chętnie przytulę! Bardzo poproszę o podesłanie spolszczonka. Z góry wielkie dzięki!
Wyślę ok 23:00 jak wrócę z pracy :macha:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 117 razy
Podziękowania: 258 razy

Albo mnie oczy mylą, albo nadal śpię, albo AC Black Flag i Unity mają nagle osiągnięcia na Steamie.
Ci użytkownicy podziękowali Tyrannei za ten post (w sumie 5):
SK4ND4LWernwulfEjdrien.KeeRayQuoyque
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Faktycznie dodali. Ciekawa zagrywka, bo o ile Valhalla jest dosyć świeża, to w tym przypadku są to już stare gry. Ale acziwki jak najbardziej na plus. Mogliby dodać do nowszych gier jak Far Cry 6, Immortal Fenyx Rising, Watch Dogs Legion czy Breakpoint. Kto wie, może się doczekamy...
Poza tym, Division 2 widzę że też dostało osiągnięcia już kilka miesięcy temu. Niech dodają do wszystkich gier, jestem ZA.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 98 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

A ja mam co do tego mieszane uczucia.

Z jednej strony: bardzo dobrze, że wreszcie wydają się robić to, o co ludzie proszą od dawna (może dobrych, dopracowanych gier od Ubi też się w końcu znów doczekamy...). Nawet jednoosobowe studia od indyków potrafią ogarnąć osiągi, Gaben zresztą nie mógłby uczynić tego procesu łatwiejszym dla twórcy, ale wielka firma z ambicjami na gry AAAA miała z tym mechanizmem jakiś wielki problem, chowając się jeszcze za skretyniałymi wymówkami typu "Valhalla nie obsługuje steamowych osiągnięć, trudno, papatki". Fajnie, że jednak mądrzeją, nawet jeśli jedynie w tym aspekcie.

Z drugiej jednak strony: bez bicia przyznam, że jestem osiągowym świrem (przynajmniej jeśli chodzi o Steama, który ma cały społeczny ekosystem, żeby "maksowanie" gier miało w ogóle sens) i kiedy pomyślę, że osiągnięcia nagle miałoby dostać takie Revelations ze zdechłym multi czy dawno temu wycofane ze sprzedaży AC III, które oprócz zdechłego multi miało przecież jeszcze fabularne dodatki, to mogę tylko smutno westchnąć. Najlepiej by było (i najwięcej sensu miało), gdyby wrzucili osiągi od Black Flaga w górę, choć pewnie i tam nie wszystko dałoby się dzisiaj zdobyć.
Ci użytkownicy podziękowali Wernwulf za ten post (w sumie 2):
JackyKnoxoLiardi
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 18 razy

Dropią już karty zimowej wyprzedazy za craftowanie odznak :macha:
Ci użytkownicy podziękowali Perkozzz za ten post (w sumie 6):
KutangPantaniec_chocholaszymon257QuoyqueCebulowyKrolBury Zenek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 197 razy
Podziękowania: 408 razy
Kontakt:

Tyrannei pisze: 11 gru 2024, o 08:21 Albo mnie oczy mylą, albo nadal śpię, albo AC Black Flag i Unity mają nagle osiągnięcia na Steamie.
Assassin's Creed Syndicate też właśnie dostał osiągnięcia na Steamie. Trochę im to zajęło, ale wreszcie są. :trollface:
Ci użytkownicy podziękowali KeeRay za ten post:
Quoyque
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 48 razy
Podziękowania: 40 razy

Hmm, u mnie w AC Black Flag nie ma zapisów, a były zawsze jak się grę włączyło. Szkoda, bo trochę nie chce mi się grać od nowa.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 129 razy
Podziękowania: 287 razy
Kontakt:

Miał ktoś może problem z opublikowaniem kilkuletnich screenshotów na Steamie? Aktualne wchodzą bez problemu, a w przypadku starszych ciągle wyskakuje błąd. : /
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 239 razy
Kontakt:

Kadaj pisze: 13 gru 2024, o 12:16 Miał ktoś może problem z opublikowaniem kilkuletnich screenshotów na Steamie? Aktualne wchodzą bez problemu, a w przypadku starszych ciągle wyskakuje błąd. : /
Wiek jako taki generalnie nie ma znaczenia, ale cały system na backendzie był wielokrotnie uaktualniany i między ich zrobieniem a teraz mogło być ponad to 100 innych rzeczy które mogły negatywnie wpłynąć na metadatę w pliku .VDF zrobionych screenów.

Jak próbowałeś wielokrotnie i nie ma skutku, to:
1. Wejdź w folder z obrazami i skopiuj do innego, bezpiecznego folderu te, które nie przechodzą.
2. W managerze screenów Steam skaksuj te pliki.
3. Ściągnij apkę 'SteaScree', wpisz na liście steamid gry (w adresie na stronie gry, albo zerknij do SteamDB), dodaj pliki i kliknij kopiowanie do folderu a potem 'prepare...' (Steam musi być wyłączony!)
4. Uruchom Steama i zuploaduj te screeny normalnie.
Ci użytkownicy podziękowali Gottwald za ten post (w sumie 2):
KadajEdmundBA
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 129 razy
Podziękowania: 287 razy
Kontakt:

Jak zwykle zrobiłem coś po swojemu i pomogło. Po wykonaniu 2 pierwszych punktów z instrukcji po prostu wrzuciłem tego screena przez wklej do folderu Steama, działa. ;d
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 498 razy
Podziękowania: 72 razy

I Love Stubbs Edition historycznie najniższa cena bezpośrednio na Steam
Zrzut ekranu 2024-12-14 181126.png
Zrzut ekranu 2024-12-14 181126.png (187.68 KiB) Przejrzano 972 razy
Ci użytkownicy podziękowali jobjoxPL za ten post:
Merque
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy