Ech. Jako że zarzuciłem, czuję się mimo wszystko zobowiązany do zrobienia porządnej sekcji tych zwłok
Wszelako nie czuję się specjalnie zobowiązany do głaskania kogokolwiek po główce.
23:05 Daj Pan Humble Giftlink, jeśli jeszcze masz dostępny
A z tym twoim sprzedawcą, to się jakoś bliżej znacie, hm?
Bo per "Daj Pan" to ja się nawet z dobrymi kumplami niespecjalnie przerzucam i raczej tylko wtedy, gdy mam absolutną pewność że zostanie odczytane to prawidłowo czyli żartobliwie.
Z nieznanym mi człowiekiem, a już zwłaszcza przez tak nieoddające intencji medium jak internet - nigdy
(Jak widać zakładam, że klucz jest z Humble. Wnioskuję tak na podstawie czasu pojawienia się ogłoszenia.)
A co, pisał chociaż w opisie aukcji że jest?
Bo jeśli nie, to twoje założenia tutaj absolutnie #nikogo nie obchodzą
(Goły klucz. Tutaj zacząłem podejrzewać, ale jeszcze nie wiedziałem, że mam do czynienia z gburem.)
Jak już pisałem: twój początek to też żaden Wersal nie był.
Wyskoczyłeś ze swoim "daj pan" i zostałeś olany. Ale on miał takie do tego prawo, bo ty zapracowałeś brakiem swojej uprzejmości na adekwatny rewanż w postaci braku uprzejmości z jego strony
23:29 Aktywowane, thx. To daj jeszcze proszę zrzut ekranu z kluczem ze strony humblebundle.com
Widzę postęp w postaci "proszę", tym niemniej wciąż jest to tylko twoje wymaganie wyciągnięte z
23:33 Widzę, że jesteś wyjątkowo komunikatywny.
Wyobraź sobie, że istnieją ludzie którzy faktycznie są mniej komunikatywni niż ty.
Wyobraź sobie, że ty też nie jesteś światowym wzorcem komunikatywności.
23:35 Był opis że to giftlink albo klucz z Humble Choice ?
No właśnie. Nie było, więc: "do widzenia"
I dokładnie tyle byś ode mnie więcej usłyszał gdybym był na jego miejscu
23:40 nie mam jak zrobić zrzutu
(Pewnie chochliki ukradły klawisz Print Screen...)
(Albo np. jego drugi komp z kontem HB stoi sobie w pokoju obok w którym dawno śpi jego matka/żona/dzieci a on ci tylko przerzuca uprzednio zrobione klucze skopiowane do notatnika...)
Ta oczywiście wymyślona ad hoc możliwość nie zmienia faktu że facet ci nic nie jest więcej winny.
Nawet tłumaczeń.
23:42 Nie i co w związku z tym? Po czasie wystawienia oferty zachodzi takie domniemanie.
Nie wiem które to już tutaj twoje, czysto prywatne założenie, które później projektujesz na świat.
Wyobraź sobie, że nie jesteś pępkiem tego świata. To naprawdę pomaga.
Nie prościej napisać, że to nie klucz z Choice albo po prostu zrobić ten zrzut ekranu? Już byś go dawno zrobił.
"nie prościej byłoby ustąpić tupiącemu nóżką rozwydrzonemu bachorowi? Przecież przestałby tupać i już dawno byłby spokój"
23:44 nie komplikuj, po co ci on ? kwitki zbierasz? nikt tu nie robi zrzutów
Naprawdę w tej chwili największy błąd tego gościa, to taki, że się w ogóle próbuje tłumaczyć.
23:46 A to jakiś problem? Najwyraźniej tak. Nie jest prawdą, że nikt tu nie robi zrzutów, bo poza tobą tylko jeden typ mi się wykręcał, nikt inny nie robił problemów.
(Co jest w 100% prawdą - jak poprosiłem to zawsze dostałem zrzut. Raz jeden gość marudził, ale ostatecznie też zrzut mi wysłał.)
...co znaczy tylko tyle, że albo byłeś wtedy dużo bardziej uprzejmy, albo trafiałeś na ludzi z anielską cierpliwością. Najpewniej jedno i drugie.
23:51 To masz drugiego. Nie robię zrzutów .
I tu jest coś, czego absolutnie NIE ROZUMIEM.
Ten twój sprzedawca, DLA ŚWIĘTEGO SPOKOJU dał ci DRUGIEGO KLUCZA??
A ty dalej pyszczysz?
ŻE CO??

EDIT: oczywiście nie było żadnego klucza w zastępstwie, co w sumie tylko przywraca z powrotem pion całej rozmowie (bo naprawdę ciężko sobie wyobrazić taką hojność)
A co do końcowych wystawionych komentarzy to
Quoyque pisze: 19 lis 2024, o 17:29
Ale odnosząc się do sprawy.
Moim zdaniem negatyw nie jest słuszny. Zarezerwował? Zapłacił? Wystawił komentarz? To czemu go karać za transakcję?
Może i racja.
Ale jeśli przyjmiemy taką optykę, to tak samo sprzedającemu należał się pozytyw. Zrealizował? Szybko? Dał klucza? Działającego?
A nawet ponoć dodatkowego klucza w zastępstwie (!?!)
A w zamian za to wszystko otrzymał neutrala z jakimiś zupełnie nieuzasadnionymi pretensjami.
Koniec końców nie dziwię się moderatorowi że tak to zostawił.