Karty Steam - wątek ogólny

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 215 razy
Podziękowania: 122 razy
Kontakt:

Szeryf1592 pisze: 20 sty 2024, o 12:30
muniek1555 pisze: 20 sty 2024, o 11:51 Ktoś może taka jak ja cały czas używa Idle Mastera do dropu i wie co się z programem dzieje bo od 2 dni nie mogę się zalogować i dropić karteczek?
Trzeba skopiować sessionid i steamLoginSecure w ustawieniu strony Steam na przeglądarce (trzeba kliknąć kłódkę obok nazwy adresu strony) i wkleić to w ustawieniach Idle Mastera w plik/ustawienia i klikając też w kłódkę. Tylko nie wiedzieć czemu taka opcja jest tylko na Microsoft Edge na innych przeglądarkach chyba to nie działa.
No ja wiem właśnie tak cały czas się logowałem a od 2 dni komunikat: Podane dane są nieprawidłowe. Proszę spróbować ponownie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 121 razy
Kontakt:

Ale co nie działa wyciągnięcie sessioid i steamloginsecure?

Bezproblemowo idzie w Brave i Chrome - aż sprawdziłem te rewelacje :D Zalogowałem się do IM - wszystko działa.
Ci użytkownicy podziękowali franas za ten post:
muniek1555
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

franas pisze: 20 sty 2024, o 13:10 Ale co nie działa wyciągnięcie sessioid i steamloginsecure?

Bezproblemowo idzie w Brave i Chrome - aż sprawdziłem te rewelacje :D Zalogowałem się do IM - wszystko działa.
No tak u mnie po skopiowaniu wyskakuje taki komunikat: Podane dane są nieprawidłowe. Proszę spróbować ponownie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 40 razy
Podziękowania: 98 razy
Kontakt:

Kopiujesz to w całości? Na przykład zawartość steamLoginSecure jest dosyć długa i to trzeba całe skopiować bo inaczej będzie wywalać błąd.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Szeryf1592 pisze: 20 sty 2024, o 13:26 Kopiujesz to w całości? Na przykład zawartość steamLoginSecure jest dosyć długa i to trzeba całe skopiować bo inaczej będzie wywalać błąd.
Tak całe kopiuje robiłem to wiele razy.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 40 razy
Podziękowania: 98 razy
Kontakt:

A jaką masz wersję? Ja używam 1.10 i u mnie chodzi ok. Ewentualnie idzie popróbować starsze wersje, może któraś będzie działać.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Spróbuj na innej stronie, niż na głównej. Na przykład na rynku. Ja też mam problem z zalogowaniem się ostatnio, ten sam komunikat i próbuje na różnych podstronach i na rynku działa mi najczęściej. Nie wiem, czy to ma znaczenie, bo te dane są takie same wszędzie...
Ci użytkownicy podziękowali Quoyque za ten post (w sumie 3):
loginnussmuniek1555Armin
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 170 razy
Podziękowania: 125 razy
Kontakt:

Quoyque pisze: 20 sty 2024, o 15:16 Spróbuj na innej stronie, niż na głównej. Na przykład na rynku. Ja też mam problem z zalogowaniem się ostatnio, ten sam komunikat i próbuje na różnych podstronach i na rynku działa mi najczęściej. Nie wiem, czy to ma znaczenie, bo te dane są takie same wszędzie...
O masz, działa. Dzięki, miałem ten sam problem i na rynku bez problemu zaskoczyło :)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Quoyque pisze: 20 sty 2024, o 15:16 Spróbuj na innej stronie, niż na głównej. Na przykład na rynku. Ja też mam problem z zalogowaniem się ostatnio, ten sam komunikat i próbuje na różnych podstronach i na rynku działa mi najczęściej. Nie wiem, czy to ma znaczenie, bo te dane są takie same wszędzie...
Zadziałało! Dziękuję serdecznie za wskazówkę :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 371 razy
Podziękowania: 455 razy

Pewnie było wałkowane wiele razy, ale da się zrobić coś innego z kartami z usuniętych gier niż przerobienie na gemy? Wydropiłem masę takich kart, parę stron przerobiłem już na gemy, ale nie wiem co z resztą zrobić. Bo są wśród nich jakieś perełki typu foliowa karta z Dirt 4. Te z syfiastych gierek, to pewnie tylko przerobić na gemy, a resztę może da się gdzieś wymienić?
Znalazłem jakąś stronkę https://www.steamcardexchange.net/
Legitna jest? Bot jest chyba offline, jak klikam z grupki to w ogóle wyskakuje, że dostał bana. On w ogóle czasem działa?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

pioytyr pisze: 18 mar 2024, o 12:32 Pewnie było wałkowane wiele razy, ale da się zrobić coś innego z kartami z usuniętych gier niż przerobienie na gemy? Wydropiłem masę takich kart, parę stron przerobiłem już na gemy, ale nie wiem co z resztą zrobić. Bo są wśród nich jakieś perełki typu foliowa karta z Dirt 4. Te z syfiastych gierek, to pewnie tylko przerobić na gemy, a resztę może da się gdzieś wymienić?
Legitna jest? Bot jest chyba offline, jak klikam z grupki to w ogóle wyskakuje, że dostał bana. On w ogóle czasem działa?
Siedziałem w kartkach już trochę zasada jest taka że prawie nigdy nie opłaca się przerabianie na gemy. Inna kwestia że trzeba w tej sytuacji się odrobinę zakręcić i znaleźć np taką grupę https://steamcommunity.com/groups/tradingcards a tam odpowiedniego gościa albo np. samemu wystawić ogłoszenie i to ponianczyć.
Wypadałoby też rzucić szybko okiem na trade forums poszczególnych gierek, czasem wiszą tam ogłoszenia chętnych na tego typu karty i też płacą choćby i w gemach ale dużo lepiej
Na forum u nas nie wiem czy mogę i czy wciąż aktualne ale ogłaszał się Hrabia Black który uczciwie pozwalał tego typu karty wymienić (najczęściej non-marketable gunwokartki na analogiczne gunwokartki ale marketable). Mnie to odpowiadało bo trzaskałem z tego odznaki, ale jak ty będziesz chciał to sprzedawać to nie wiem czy to będzie warte zachodu
Z foliami to jest zupełnie inna sprawa, tutaj rozrzut jest największy bo folie z darmowych gunwogierek bywają bardzo mało warte bo jest ich wciąż w cholerę i paradoksalnie najczęściej takie są warte rozpatrzenia czy czasem nie dać je pod gemowy nóż ale z drugiej strony jeśli to folia z czegoś lepszego może być prawdziwym złotym samorodkiem wszystko oczywiście zależy czy tylko znajdziesz sobie kogoś kto go doceni :)
A stronka jak najbardziej legitna i bot zazwyczaj jak najbardziej działa ale w tej konkretnej sytuacji ci wiele nie pomoże bo oni też NMC nie przyjmują tylko możesz pohandlować tylko tymi kartami które są wciąż na steammarkecie
Ci użytkownicy podziękowali lewriczin za ten post (w sumie 2):
pioytyrMDA
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Jak przedmówca wyżej, najlepiej powymieniać na gemy u ludzi którzy pod trade forums gierek się ogłaszają albo skompletowac sety i zrobić odznake. Zamiana na gemy to duza strata :)

Jakby ktoś chciał skompletować nieco setów z kart non-marketable e/w je sprzedać za jakieś gemy, zapraszam do kontaktu na steam w miare możliwości pomogę :)
Link w profilu
Ci użytkownicy podziękowali Ludzikk za ten post:
pioytyr
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

pioytyr pisze: 18 mar 2024, o 12:32 Pewnie było wałkowane wiele razy, ale da się zrobić coś innego z kartami z usuniętych gier niż przerobienie na gemy? Wydropiłem masę takich kart, parę stron przerobiłem już na gemy, ale nie wiem co z resztą zrobić. Bo są wśród nich jakieś perełki typu foliowa karta z Dirt 4. Te z syfiastych gierek, to pewnie tylko przerobić na gemy, a resztę może da się gdzieś wymienić?
Jak coś moja oferta jest nadal aktualna więc jak ktoś chce może korzystać.

Hrabia Black pisze: 10 sty 2023, o 15:25 Posiadam 17k kart z ponad 3,8k różnych gier. +3000 kart jest niedostępnych na rynku steam.

Bot jest podpięty pod Archi i akceptuje automatycznie oferty z kartami z tej samej gry.

Jeśli ktoś by potrzebował mogę wymienić kart 1:1 między różnymi grami.

Kilka informacji przed wysłaniem oferty na karty z innych gier:
1. Akceptuje oferty +/- 1 karta różnicy między liczbą kart składających się na set.
2. Jak już chcesz wysyłać oferty to polecam kilka małych ofert. Przy tym koncie jest bot i wykonuje wymiany.
3. Wiem że są karty w EQ warte więcej niż normalnie. Ofert z nimi nie zaakceptuje.
4. Oferty akceptuje ręcznie.

PS1. Chyba nie łamie regulaminu. Nie zarabiam na wymianach z użytkownikami.
PS2. Posiadam również dużo kart foliowych jeśli byłby ktoś zainteresowany.
Ci użytkownicy podziękowali Hrabia Black za ten post:
pioytyr
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 14 razy

jest sposob wycitowac karte za free bez grania w gre ?
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Co zrobić? Jak posiadasz grę, to wystarczy, że użyjesz program typu Idle Master Extended i on sam Ci wyfarmi karty. Ale to jest związane z tym, że będziesz miał nabity czas w grze, tak jakbyś w nią grał. Działa bez pobierania plików samej gry.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

dodam tylko, że to dotyczy tylko gier ktore były płatne, z gier f2p ktore posiadają karty nie wydropisz kart no chyba że zaplacisz w takiej grze za posrednictwem stima 10$/na jedną karte (o ile nic się nie zmieniło do tej pory)
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Kończy się pewna era... -> https://github.com/SteamDatabase/SteamH ... 857L23-L25

W skrócie: Steam zaktualizował artykuł w FAQ i wszystko wskazuje na to, że od tej wyprzedaży nie będą już wypadać kartałki za przeglądanie kolejki... :|
Zniknęła też ta informacja stąd: https://help.steampowered.com/pl/faqs/v ... -609B-881A
Ci użytkownicy podziękowali Quoyque za ten post (w sumie 2):
TheLastJediKuwejt
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 129 razy
Podziękowania: 287 razy
Kontakt:

Czyli jak nie wprowadzą czegoś w zamian, ceny kart pójdą w górę. Dla sprzedających radość, dla craftujacych eventową odznakę cierpienie. ; p
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 26 razy

Kadaj pisze: 17 gru 2024, o 11:46 Czyli jak nie wprowadzą czegoś w zamian, ceny kart pójdą w górę. Dla sprzedających radość, dla craftujacych eventową odznakę cierpienie. ; p
Aha ceny w góre, tylko to my obecnie mamy najtańsze karty na Steam, 3 gr vs 3 centy czy tam 0,03 $.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 342 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Pewnie za dużo na tym "tracili" :lol:
ODPOWIEDZ