Karty Steam - wątek ogólny

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Ponieważ Steam WŁAŚNIE w nieskończonej łaskawości uwalił możliwość autentykacji handlu itemami i kartami w winauthcie, pytanie - jest jakiś cień możliwości przeniesienia się na cokolwiek działającego?

Najlepiej na kompie, bo jak spróbuję się przerzucić na steam guarda to oczywiście czeka mnie czasowy (hahaha) trade ban.

Naprawdę, mieli na to cały rok to zrobili to sk***syny specjalnie tuż przed największym eventem. Tak czy siak, niezależnie od tego wszystkiego nieodwołalnie wypisuję się z tego cyrku. Najpierw z marketu, a potem pomału z całego steama jako takiego. ***** gabena i valve.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 62 razy
Kontakt:

@lewriczin, spróbuj https://github.com/Jessecar96/SteamDesk ... issues/164

SDA w tym tygodniu też padło, ale udało się jakoś skontaktować stwórcą i szybko naprawił =)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Dzięki, ale zdążyłem już znaleźć tamtejsze forum z bardzo świeżymi postami też na to narzekającymi

https://github.com/Jessecar96/SteamDesk ... 1599975170

Tym bardziej, że mam być szczery to nie mam zielonego pojęcia czy bym był wstanie jakoś tego mojego winautha przenieść bez konieczności generacji nowego tokena (komentarze w tej kwestii też były mało zachęcające). Więc wykonałem sprawny krok naprzód w przepaść i przeniosłem na HA TFU mobilnego, na szczęście ten sam numer telefonu i dlatego dostałem tylko 2 dni cyfrowej paki

EDIT: właściwie to jest chyba inaczej: jestem skazany na 2 dniowy czas akceptacji wszystkich moich transakcji (do sprawdzonych przyjaciół łaskawie tylko dzień) ale to trwać będzie chyba przez CAŁY tydzień. Oby tylko tyle...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Migracja winauth do sda wyszla sposobem podanym przez @nikopl, aczkolwiek nie dokladnie tym wzorem co jest podany w linku. Kody pokrywaja sie z winauth, ale potwierdzenia wymian nadal nie dzialaja na ostatniej stabilnej wersji.

Wzor pliku maFile, z ktorego korzystalem:

{"shared_secret":"REPLACEME","serial_number":"REPLACEME","revocation_code":"REPLACEME","uri":"REPLACEME","server_time":REPLACEME,"account_name":"REPLACEME","token_gid":"REPLACEME","identity_secret":"REPLACEME","secret_1":"REPLACEME","status":1,"device_id":"iphone:REPLACEME","fully_enrolled":true,"Session":{"SessionID":"","SteamLogin":"","SteamLoginSecure":"","WebCookie":"","OAuthToken":"","SteamID":REPLACEME}}

(pola REPLACEME nalezy zastapic danymi z winauth a nastepnie w programie zaimportowac plik maFile)

---------
Poprawiony WinAuth : https://github.com/auwaho/winauth/releases
Ci użytkownicy podziękowali umpa za ten post:
mike081981
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

#japrdl jaki ten komórkowy authorizator to jest g*wno...

Wysłany trade - przychodzi info na komórkę, jest powiadomienie o potwierdzenie, klikam na potwierdzenie... null. Nie ma co potwierdzać. Do widzenia.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 13 razy
Podziękowania: 42 razy

nikopl pisze: 21 cze 2023, o 16:34 @lewriczin, spróbuj https://github.com/Jessecar96/SteamDesk ... issues/164

SDA w tym tygodniu też padło, ale udało się jakoś skontaktować stwórcą i szybko naprawił =)
dziwne nie aktualizowalem sda od roku/2 i nic mi nie padło...
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Wg tego postu na Steamgifts, jest nowa wersja SDA i tam ponoć działa potwierdzanie. Zresztą można przeczytać cały wątek, bo może niektórym pomoże w problemach -> https://www.steamgifts.com/discussion/x ... -yesterday
Ci użytkownicy podziękowali Quoyque za ten post:
MerlinPL
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Jp. jak mnie ten cały github wk. Totalnie nieintuicyjna strona. Byłem tam wczoraj i co widzę tylko wersję 1.11 w której potwierdzenia nie działają. Teraz info że jest 1.12 i 1.13, ale k. gdzie? Okazuje się że po prawej w Releases gdzie stoi jak byk 1.11 jako latest trzeba kliknąć w to +19 Releases, pokazuje się 1.13, następnie w Assets i dopiero tam jest zip do pobrania.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Jak się uchował gracz PC-owy do 2023 bez wizyty na githubie po fixy od społeczności, porty i inne reverse engineering projects? Jeszcze pamiętam jak chyba z dekadę temu pobierało się widescreen fixy od thirteenag do maxów paynów, gta i need for speedów i z wypatrywało się jego następnych projektów na githubie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

MerlinPL pisze: 30 cze 2023, o 07:56 Jp. jak mnie ten cały github wk. Totalnie nieintuicyjna strona. Byłem tam wczoraj i co widzę tylko wersję 1.11 w której potwierdzenia nie działają. Teraz info że jest 1.12 i 1.13, ale k. gdzie? Okazuje się że po prawej w Releases gdzie stoi jak byk 1.11 jako latest trzeba kliknąć w to +19 Releases, pokazuje się 1.13, następnie w Assets i dopiero tam jest zip do pobrania.
To tylko dlatego, że to wersja pre-release, czyli jakby beta. Jak wyjdzie oficjalka to po prawej stronie będziesz miał Version 1.0.13 ;-) Powodzenia, dajcie znać czy działa tak, jak potrzebujecie.
Ci użytkownicy podziękowali Quoyque za ten post (w sumie 2):
rob006Toxiczo
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

kamil_999666 pisze: 30 cze 2023, o 08:59 Jak się uchował gracz PC-owy do 2023 bez wizyty na githubie po fixy od społeczności, porty i inne reverse engineering projects? Jeszcze pamiętam jak chyba z dekadę temu pobierało się widescreen fixy od thirteenag do maxów paynów, gta i need for speedów i z wypatrywało się jego następnych projektów na githubie.
Po co mi to skoro wszystko mi działa poprawnie lub nawet nie wiem o czym ty do mnie rozmawiasz.
Chodzi mi o to że strona jest beznadziejnie zaprojektowana czyt. trzeba szukać czegoś co powinno być na starcie z wielkim napisem "POBIERZ".
Quoyque pisze: 30 cze 2023, o 09:28 dajcie znać czy działa tak, jak potrzebujecie.
Oczywiście że działa, nawet ładnie pobiera i wyświetla profilowe konta z którym robimy wymianę.
Normalnie święta uratowane.
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

MerlinPL pisze: 30 cze 2023, o 18:11 Chodzi mi o to że strona jest beznadziejnie zaprojektowana czyt. trzeba szukać czegoś co powinno być na starcie z wielkim napisem "POBIERZ".
Strona jest zaprojektowana zgodnie z przeznaczeniem - wydania testowe są domyślnie ukryte, aby mniej ogarnięci użytkownicy nie ściągali ich przez przypadek. Autor celowo oznaczył ostatnie wydania jako pre-release, aby mniej techniczni użytkownicy z nich nie korzystali, bo skutkuje bo mało wartościowymi zgłoszeniami błędów (albo bezproduktywnym jęczeniem na forach) - jeśli miałeś problem ze znalezieniem tego wydania, to znaczy że nie jesteś grupą docelową, do której było ono skierowane.
Wielki napis "pobierz" jest na stronie głównej projektu. GitHub jest bardziej da osób które chcę się jakoś zaangażować w jego rozwój i UI jest optymalizowane właśnie pod to - możliwość pobrania instalki to dość niszowa funkcja z perspektywy tego serwisu.
Ci użytkownicy podziękowali rob006 za ten post (w sumie 2):
ToxiczoHaazheel
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

rob006 pisze: 30 cze 2023, o 18:38 Strona jest zaprojektowana zgodnie z przeznaczeniem - wydania testowe są domyślnie ukryte, aby mniej ogarnięci użytkownicy nie ściągali ich przez przypadek. Autor celowo oznaczył ostatnie wydania jako pre-release, aby mniej techniczni użytkownicy z nich nie korzystali, bo skutkuje bo mało wartościowymi zgłoszeniami błędów (albo bezproduktywnym jęczeniem na forach) - jeśli miałeś problem ze znalezieniem tego wydania, to znaczy że nie jesteś grupą docelową, do której było ono skierowane.
Wielki napis "pobierz" jest na stronie głównej projektu. GitHub jest bardziej da osób które chcę się jakoś zaangażować w jego rozwój i UI jest optymalizowane właśnie pod to - możliwość pobrania instalki to dość niszowa funkcja z perspektywy tego serwisu.
ROTFL. "Wielki projekt" SDA służący do skopiowania kodu i klikanie potwierdzeń. Jakie ty tutaj chcesz mieć błędy i jęczenia.
Nikogo nie obchodzi wersja w której potwierdzenia nie działają więc to wersje 1.12 i 1.13 powinny być "na szczycie".
Uruchamiam, działa i tyle mnie ta aplikacja obchodzi. Uruchamiam, nie działa, mam to w (.) bo na pewno ktoś już błąd zgłosił więc prędzej lub później zostanie to naprawione.
Ta "niszowa" funkcja to podstawa dla 99,99% osób którym SDA jest potrzebne. Zresztą o jakiej ty instalce mówisz jak to zwykły zip z plikami w środku.
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

MerlinPL pisze: 30 cze 2023, o 18:45 ROTFL. "Wielki projekt" SDA służący do skopiowania kodu i klikanie potwierdzeń. Jakie ty tutaj chcesz mieć błędy i jęczenia.
:lol:
MerlinPL pisze: 30 cze 2023, o 18:45 Nikogo nie obchodzi wersja w której potwierdzenia nie działają więc to wersje 1.12 i 1.13 powinny być "na szczycie".
To już bardziej pretensje do autora, czemu wydanie jest oznaczone jako testowe.
MerlinPL pisze: 30 cze 2023, o 18:45 Uruchamiam, działa i tyle mnie ta aplikacja obchodzi. Uruchamiam, nie działa, mam to w (.) bo na pewno ktoś już błąd zgłosił więc prędzej lub później zostanie to naprawione.
Ta "niszowa" funkcja to podstawa dla 99,99% osób którym SDA jest potrzebne. Zresztą o jakiej ty instalce mówisz jak to zwykły zip z plikami w środku.
I w ten sposób potwierdzasz to o czym mówiłem - zwykle dev nie chce mieć do czynienia z osobami z twoim podejściem, więc ukrywa przed nimi wydania testowe, w których potencjalnie może coś nie działać. Tobie udało się nakręcić dramę bo nie potrafiłeś znaleźć linka do pobrania testowego wydania. Wyobraź sobie co by było gdyby nowa wersja popsuła jakieś ustawienia albo skutkowałem tymczasowym banem konta na Steam. Znając ciebie to byś już sądem groził. :D
Ci użytkownicy podziękowali rob006 za ten post (w sumie 2):
ToxiczoHaazheel
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Podsumuje to krótko: uderz w stół a nożyce się odezwą. Nie możesz się po prostu pogodzić z krytyką i z tego co zauważyłem już wcześniej atakujesz każdego komu się coś nie podoba a ma związek z webmasteringiem.
Tylko ty się znasz, tylko ty wiesz jak to zrobić. Ojej jak możesz krytykować moją pracę skoro się na niej "nie znasz".
Mam ci przypomnieć wszystkie wątki dotyczące Łowców gdzie użytkownicy chcieli drobnych zmian / poprawek ale "miałeś z tym problem".
Także eot z mojej strony bo nie mamy o czym rozmawiać. Żyj sobie w tym swoim światku który sobie stworzyłeś.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

Odbiegając od tematu ostatnich postów ;)

Ktoś ma jakieś swoje przemyślenia o ostatnim okresie pół roku do roku i tego, co sprawiło tak duże przeceny na rynku kart Steam i klejnotów? Patrzę sobie dość regularnie na wykresy kart różnych gier i samych klejnotów, które w dużej mierze determinują też późniejsze ceny boosterów i samych kart i w zasadzie od dłuższego czasu mamy tutaj same spadki. Jakieś pomysły i domysły z Waszej strony?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Może możliwość kupienia szitów za punkty, to poza lvl i zbieraniem odznak nie ma dla wielu osób sensu zbieranie kart?
Tylko zgaduję, ale mam wrażenie, że to od tego momentu ceny zaczęły lecieć. Plus oczywiście siadająca gospodarka i inflacja.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

bolesna prawda pisze: 14 lip 2023, o 00:04 Może możliwość kupienia szitów za punkty, to poza lvl i zbieraniem odznak nie ma dla wielu osób sensu zbieranie kart?
Dokładnie to.
Kiedyś jak chciałeś jakąś fajną rzadką tapetkę/emota, to nie było zmiłuj. Albo tłuczesz samemu odznaki (czyli sam musisz kupować karty albo gemy na boostery) albo kasa na stół w markecie.
A teraz możesz ją sobie dostać wręcz niejako przypadkiem, za punkty po zakupie w steam store.
Rzecz jasna że w tej sytuacji karty do konkretnych gierek lecą w dół. A jak lecą w dół karty do tych lepszych gier to leci w dół reszta śmiecia.
Inflacja wartości gemów też zrobiła swoje. Dwa razy do roku każdy z użyszkodników może dostać ileś tam kart za darmo (w zimie więcej), praktycznie każdy czeka z klepaniem odznak na sejla bo te kupony to szit nieziemski, ale mało tego - są inne dość przyziemne by nie powiedzieć chamskie metody do tego aby np. przy odrobinie samozaparcia natłuc sobie kartek sejlowych praktycznie za darmo i bez większych konsekwencji. W skali całego steama daje to prawdziwy potop tanich gemów na rynku. A jak są tanie gemy to boostery lecą na twarz, a tanie boostery to tanieją karty itp. itd.

W ogóle, obserwując politykę steama w kwestii kart odnoszę wrażenie że steam najchętniej by się z kart wycofał - może dlatego że im psują statystyki dotyczącego faktycznego ogrywania gierek...?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 215 razy
Podziękowania: 122 razy
Kontakt:

Ktoś może taka jak ja cały czas używa Idle Mastera do dropu i wie co się z programem dzieje bo od 2 dni nie mogę się zalogować i dropić karteczek?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 40 razy
Podziękowania: 98 razy
Kontakt:

muniek1555 pisze: 20 sty 2024, o 11:51 Ktoś może taka jak ja cały czas używa Idle Mastera do dropu i wie co się z programem dzieje bo od 2 dni nie mogę się zalogować i dropić karteczek?
Trzeba skopiować sessionid i steamLoginSecure w ustawieniu strony Steam na przeglądarce (trzeba kliknąć kłódkę obok nazwy adresu strony) i wkleić to w ustawieniach Idle Mastera w plik/ustawienia i klikając też w kłódkę. Tylko nie wiedzieć czemu taka opcja jest tylko na Microsoft Edge na innych przeglądarkach chyba to nie działa.
Ci użytkownicy podziękowali Szeryf1592 za ten post:
muniek1555
ODPOWIEDZ