Opinie o stronie

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy

Ramirez pisze: 12 maja 2022, o 13:20 edit2: co by było spójne z tego typu ofertami:
Wersja "edit2" ma mój głos (jeżeli już muszą być zmiany). :tak:
remike pisze: 12 maja 2022, o 17:17 Layout Łowców był taki sam od X lat - wiadomo, że każdy jest do niego przyzwyczajony. Naprawdę ciężko jest w takiej sytuacji coś zmienić.
Jak mówi stare powiedzenie: "Lepsze jest wrogiem dobrego". ;)
remike pisze: 12 maja 2022, o 17:17 Ja osobiście uważałem stary layout za zbyt tl;dr. Jedna wielka ściana tekstu, małe obrazki, mnóstwo scrollowania. Odkąd powstał ten layout, sporo się zmieniło w sposobie konsumpcji treści w internecie.
To może inaczej- zamiast pisać co mi się nie podoba w nowym layout'cie, napiszę na przykładzie co mi się podobało w starym:

Obrazek

Na samym początku, praktycznie w jednej linii i w zasięgu pierwszego rzutu okiem dostajemy ~80% informacji: niewielką, ale czytelną ikonę gry/okazji, tagi platform, duży czerwony symbol "polecamy", tytuł wstawki, datę dodania, autora i liczbę komentarzy.
Poniżej krótka treść podająca bez zbędnego pitolenia kluczowe info.

Dalej mamy ładnie wystylizowany i idealnie umiejscowiony kod zniżkowy (dzięki temu do poszczególnych okazji możemy przechodzić z już skopiowanym kodem).

Następnie wylistowane, wyraźne niebieskie linki do poszczególnych okazji wraz z platformą i cenami.
Tutaj mała uwaga- w przypadku pojedynczej okazji cenę najczęściej wyłapuję wzrokowo już z tytułu, natomiast w przypadku kilku ofert/okazji zbiorczej wygodniej przeglądać jest ceny z owej listy.
Tu również przydatne są ikony serduszek (jeżeli okazja na nie zasługuje).

Poniżej listy dostajemy końcowe, ale ważne informacje dotyczące sposobu dostawy/sposobu płatności/kosztów prowizji/daty premiery.
Niekiedy dochodzi graficzne przedstawienie pudełek/kolekcjonerki jeżeli jest taka potrzeba oraz przejście do pełnej treści oferty.

Co ważne- wszystko jest w jednej kolumnie, a następna wstawka ma identyczny układ.
Można więc przeglądać oferty praktycznie w locie, scrollując stronę w dół i zatrzymując się tylko na tych wiadomościach które nas interesują.

Dlatego właśnie ciężko jest ulepszyć ten układ.
Jedyne co można zrobić nie psując go, to poeksperymentować z elementami graficznymi i tłami, ale raczej w sposób jaki np. zaproponował Ramirez.
Ci użytkownicy podziękowali Paw79 za ten post:
MDA
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 6 razy

Ja mam tylko prośbę, o której już pisałem żeby uczynić przeglądanie łatwiejszym dla oka trzeba jakoś ułatwić szybkie oddzielenie newsów. Na desktopie zamiast ramki, o której już pisałem można pogłębić obecny cień dookoła newsa, ale na wersji mobilnej można przyciemnić po prostu tło strony, które jest tu tylko belką oddzielającą poszczególne newsy. Zlewa się ona niestety z tłem na którym podajecie ceny.
Załączniki
IMG_20220513_055314.jpg
IMG_20220513_055314.jpg (457.71 KiB) Przejrzano 6640 razy
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Ja mam prośbę o poprawę tabelki. Układ jasny/ciemny/jasny/ciemny sprawia, że styl Łowcy Official nie działa poprawnie. Resztę jakoś przeżyję.
Ci użytkownicy podziękowali keiran za ten post:
MDA
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

keiran pisze: 18 maja 2022, o 10:16 Ja mam prośbę o poprawę tabelki. Układ jasny/ciemny/jasny/ciemny sprawia, że styl Łowcy Official nie działa poprawnie. Resztę jakoś przeżyję.
Pracujemy nad natywnym Dark Mode. Wytrzymasz jeszcze kilka tygodni z tym co jest teraz? Szkoda trochę palić czasu na poprawianie tej wtyczki, bo opóźni to inne prace, a koniec końców wtyczka i tak stanie się bezużyteczna.
Ci użytkownicy podziękowali remike za ten post:
ffrreeaakk
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Nie rozumiem na co komu to dark mode całe - oczy bolą od tego... Nie bez powodu papier jest biały :)
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

To sobie będziesz korzystał z białego i już. Każdy ma swoje upodobania :)
Awatar użytkownika
Zbanowany

Seyonne pisze: 18 maja 2022, o 16:21 To sobie będziesz korzystał z białego i już. Każdy ma swoje upodobania :)
No ja tylko i wyłącznie biały normalny używam :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 365 razy
Podziękowania: 180 razy
Kontakt:

Niektórzy to się budzą w środku nocy aby polować na specjalne okazje a wtedy biały styl oślepia i trudniej zasnąć. Pomyślmy o nocnych łowcach okazji :D
Awatar użytkownika
Zbanowany

Greed pisze: 18 maja 2022, o 16:59 Niektórzy to się budzą w środku nocy aby polować na specjalne okazje a wtedy biały styl oślepia i trudniej zasnąć. Pomyślmy o nocnych łowcach okazji :D
Codziennie przesiaduje na kompie do 4-5 rano i uznaje tylko i wyłącznie białe bo naturalne jak papier :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

keiran pisze: 18 maja 2022, o 10:16 Ja mam prośbę o poprawę tabelki. Układ jasny/ciemny/jasny/ciemny sprawia, że styl Łowcy Official nie działa poprawnie. Resztę jakoś przeżyję.
Dark Reader działa elegancko :D
Ci użytkownicy podziękowali Toxiczo za ten post:
S1udak
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Addon: Stylus do FF i taki css dla dark mode sobie używam od jakiegoś czasu.
https://pastebin.com/yrzzsZ0J
Jak coś nie działa, to grzebie w kodzie i dodaje na końcu kodu.
Edit:
Właściwie, to używam dwóch uzupełniających się stylów razem:
https://pastebin.com/fEihhHcr
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

remike pisze: 18 maja 2022, o 11:18
Pracujemy nad natywnym Dark Mode. Wytrzymasz jeszcze kilka tygodni z tym co jest teraz? Szkoda trochę palić czasu na poprawianie tej wtyczki, bo opóźni to inne prace, a koniec końców wtyczka i tak stanie się bezużyteczna.
Wygląda na to, że nie mam wyjścia :-D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

Może by po prostu napisać, ze avatar musi mieć wymiary 100x100 :gwizdany:

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Toxiczo za ten post:
Kooneer
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

To by było zbyt proste :gwizdany:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (72.29 KiB) Przejrzano 5541 razy
Dałoby radę? To aż teraz się prosi o powrót w stare miejsce do którego 90% stałych bywalców na PC ma wyrobione przyzwyczajenia
Ci użytkownicy podziękowali TheLastJedi za ten post (w sumie 2):
DonOniondarkwind
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 25 razy

Nie dalibyście rady zrobić takiego trójkącika/strzałki/minusa żeby sobie zwinąć te górne sekcje z polecanymi treściami(prosty przycisk js show/hide z zapisem do cookies)? Jako osoby, która przegląda wszystkie newsy regularnie kompletnie mnie te sekcje nie interesują, a otwierając stronę jest obecnie tego tyle, że na całym pierwszym widoku nie mam widocznego niczego co mnie interesuje, i muszę za każdym razem przescrollowywać w dół. Co Wy na to?
Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali RaiL za ten post (w sumie 2):
darkwindGreed
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Ci użytkownicy podziękowali remike za ten post (w sumie 7):
GottwalddarkwindTyranneigrrozznyMDAKadajWernwulf
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

no i super. cieszy to że nie jest użyty czarny kolor.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 81 razy
Podziękowania: 206 razy

Nie wiem jak u innych, ale u mnie padding w nowym CSS rozjechał się
Obrazek
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

GoodLuke pisze: 24 paź 2022, o 16:56 Nie wiem jak u innych, ale u mnie padding w nowym CSS rozjechał się
A na białym motywie jest wszystko ok?

A co do Disqusa, chyba nie ma takiej opcji (ale to niech się bardziej ogarnięci w temacie ode mnie wypowiedzą). Swego czasu kontaktowałem się z nimi osobiście, bo z poziomu konta stworzonego przez ŁG nie miałem dostępu do panelu moderacyjnego. Pytałem o jakiś sposób rozwiązania problemu, to... kazali mi korzystać z dwóch kont, albo przerzucić się na to stworzone przy pomocy maila. :)
ODPOWIEDZ