Opinie o stronie

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

W tym temacie prosiłbym  o wasze opinie. Podoba się czy nie? Jak postrzegasz nasz serwis i czy masz zamiar często do niego wracać?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 121 razy
Podziękowania: 2 razy

Kurde, sam nie wiem co o tym myśleć. Niby wszystko fajnie, ale czegoś brakuje - czegoś czego nie znajdę gdzie indziej. Na razie to wygląda trochę mało czytelnie. Sam szczerze mówiąc nie mam ochoty przebijać się newsy. Same bundle, czasopisma, biedronka... O wszystkim już wiem z markolka, a i tak połowę tematów tam ignoruję, a na główną nie wchodzę. Może lepszym pomysłem byłby jakiś mocniejszy podział? Może jakieś opcje filtrowania newsów? Nie znam się na robieniu stron, więc nie wiem, czy coś takiego jest trudne do zrealizowania. Na razie mi to wygląda trochę na taki trochę schludniejszy rss i szczerze mówiąc - nie zachęca. Wszystkie informacje wyglądają na takie same. Może po prostu nie jestem waszym targetem, bo jestem kąsolóhem, ale mam też wrażenie, że agregator bundli nikogo nie przyciągnie. Nie wiem jakie macie ambicje. Chcecie być małym blogiem dla kilkunastu/kilkudziesięciu stałych czytelników i paru znajomych czy może wybić się na coś większego - polskie cheapass gamer? Ja szczerze mówiąc nie lubię dużych for. Zdecydowanie wolę te bardziej kameralne.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Kurde, sam nie wiem co o tym myśleć. Niby wszystko fajnie, ale czegoś brakuje – czegoś czego nie znajdę gdzie indziej.  
Kompendium recenzji CDA? Tabelki bundlowe? Portal rozdający przyzwoite gry na steamgifts? Nigdzie indziej tego nie znajdziesz, ale jeżeli cię to nie przekonuje, to już osobna sprawa. ;)
 O wszystkim już wiem z markolka, a i tak połowę tematów tam ignoruję, a na główną nie wchodzę. Może lepszym pomysłem byłby jakiś mocniejszy podział? Może jakieś opcje filtrowania newsów? Nie znam się na robieniu stron, więc nie wiem, czy coś takiego jest trudne do zrealizowania.
 Co do treści, to ciężko, żebyś znalazł tu na razie coś interesującego, przy 2 osobach dodających newsy i łącznej liczbie 7 użytkowników. Nie mieliśmy jeszcze oficjalnej premiery - dałem ci link prosząc o sugestię na zaś.Co do filtrowania newsów to już jest, tylko że na samym dole tabelek w pasku po prawej stronie. Zastanowimy się czy by tego bardziej nie uwidocznić, bądź nie dać w inne miejsce.
Wszystkie informacje wyglądają na takie same.
No a w jaki sposób miałyby wyglądać inaczej poza osobną kategorią i innym obrazkiem? Mógłbyś uściślić?
Może po prostu nie jestem waszym targetem, bo jestem kąsolóhem, ale mam też wrażenie, że agregator bundli nikogo nie przyciągnie. Nie wiem jakie macie ambicje. Chcecie być małym blogiem dla kilkunastu/kilkudziesięciu stałych czytelników i paru znajomych czy może wybić się na coś większego – polskie cheapass gamer? Ja szczerze mówiąc nie lubię dużych for. Zdecydowanie wolę te bardziej kameralne.
Tak dokładnie - mamy być zamiar stronką o promocjach. Weź pod uwagę, że markolf to tylko forum, a nie strona. Treść forum, to użytkownicy, a nie redakcja markolfa. Mamy dużo ambitniejsze plany i pragniemy dynamicznie się rozwijać. Tobie może pomysły nie przypadły do gustu, ale już np. Hemiq czy pozostałym jak najbardziej tak. No i owszem, brakuje nam w tym momencie jakiejkolwiek treści konsolowej.
W każdym razie dzięki za opinie, jakbyś miał jakieś sugestie, w jaki sposób poprawić to co ci się nie podoba, to napisz coś jeszcze na forum.
Awatar użytkownika
VIP

Z problemów technicznych mogę wymienić to, że nie mogę w tej chwili zacytować twojego powyższego posta (przy powszednich wszystko jest ok) i to że akapity/entery mi się zjadają, kiedy wysyłam posta.
@Kompendium recenzji CDA? Tabelki bundlowe? Portal rozdający przyzwoite gry na steamgifts? Nigdzie indziej tego nie znajdziesz, ale jeżeli cię to nie przekonuje, to już osobna sprawa. ;)
No właśnie tabelki to akurat dobry pomysł, ale fajnie by było, gdyby gry w nich umieszczone były wymienione w opisie. Kompedium recenzji do nie moja bajka, bo CDA nigdy nie było dla mnie autorytetem, więc nie będę drążył. Tymi konkursami na pewno kogoś przyciągniecie, ale chyba nie chodzi o to, żeby opierać się na nich.
@Co do filtrowania newsów to już jest, tylko że na samym dole tabelek w pasku po prawej stronie. Zastanowimy się czy by tego bardziej nie uwidocznić, bądź nie dać w inne miejsce.
Wybacz, nie zauważyłem. Fajnie, że są RSSy.
@No a w jaki sposób miałyby wyglądać inaczej poza osobną kategorią i innym obrazkiem? Mógłbyś uściślić?
@Tak dokładnie – mamy być zamiar stronką o promocjach. Weź pod uwagę, że markolf to tylko forum, a nie strona. Treść forum, to użytkownicy, a nie redakcja markolfa. Mamy dużo ambitniejsze plany i pragniemy dynamicznie się rozwijać. Tobie może pomysły nie przypadły do gustu, ale już np. Hemiq czy pozostałym jak najbardziej tak. No i owszem, brakuje nam w tym momencie jakiejkolwiek treści konsolowej.
No właśnie. Problem w tym, że o bundlach piszą już wszystkie portale. Jeśli macie to agregować, to zawalanie całej strony zapętlonymi, wielkimi obrazkami nie wygląda dobrze. Potrzeba szybkich newsów z wszystkimi najbardziej łakomymi kąskami, może czegoś co nie jest zbyt nagłośnione, a jest fajnym dealem. Potrzebne jest też sito - nikomu nie są potrzebne "niby" promocje, tylko naprawdę dobre deale. Trochę pochopnie was oceniam, bo domyślam się, ze te kilkanaście wpisów nie jest jeszcze reprezentatywne, ale jak inaczej mam wyrazić obecną opinię? Lizanie po jajkach nic wam nie da :). Na pewno przez jakiś czas będę was śledził, choćby z sympatii i wrzucę wam na forum jakieś konsolowe promocje, jeśli zauważę. Czas pokaże, czy przykujecie moją uwagę.

Awatar użytkownika
VIP

Nadal jest problem z  odstępami pomiędzy akapitami Sorry, że dziwnie piszę. Sprawdzam czy działa. Mój powyższy post strasznie się zlał przez brak odstępów. Spróbuję jakoś to podzielić, żeby dało się zrozumieć. Przydałby się też jakiś podgląd ;)
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Właśnie obczaiłem o co chodzi.
O dziwo problem występuje tylko u userów... innych niż admin, więc siłą rzeczy problemu nie miałem prawa zauważyć. ;)
A co do krytyki, to nic się bardziej nie przyda w tym etapie niż właśnie konstruktywna krytyka. Owszem, wszystkie posty na razie są tylko reprezentatywne. Na pewno będzie tego więcej w ciągu dnia i oczywiście tylko najważniejsze promocje będą na głównej. Od mniejszych kąsków jest forum ,tak jak wszędzie indziej.
Awatar użytkownika
VIP

Z problemów technicznych mogę wymienić to, że nie mogę w tej chwili zacytować twojego powyższego posta (przy powszednich wszystko jest ok) i to że akapity/entery mi się zjadają, kiedy wysyłam posta. @Kompendium recenzji CDA? Tabelki bundlowe? Portal rozdający przyzwoite gry na steamgifts? Nigdzie indziej tego nie znajdziesz, ale jeżeli cię to nie przekonuje, to już osobna sprawa. ;) No właśnie tabelki to akurat dobry pomysł, ale fajnie by było, gdyby gry w nich umieszczone były wymienione w opisie. Kompedium recenzji do nie moja bajka, bo CDA nigdy nie było dla mnie autorytetem, więc nie będę drążył. Tymi konkursami na pewno kogoś przyciągniecie, ale chyba nie chodzi o to, żeby opierać się na nich. @Co do filtrowania newsów to już jest, tylko że na samym dole tabelek w pasku po prawej stronie. Zastanowimy się czy by tego bardziej nie uwidocznić, bądź nie dać w inne miejsce. Wybacz, nie zauważyłem. Fajnie, że są RSSy. @No a w jaki sposób miałyby wyglądać inaczej poza osobną kategorią i innym obrazkiem? Mógłbyś uściślić? @Tak dokładnie – mamy być zamiar stronką o promocjach. Weź pod uwagę, że markolf to tylko forum, a nie strona. Treść forum, to użytkownicy, a nie redakcja markolfa. Mamy dużo ambitniejsze plany i pragniemy dynamicznie się rozwijać. Tobie może pomysły nie przypadły do gustu, ale już np. Hemiq czy pozostałym jak najbardziej tak. No i owszem, brakuje nam w tym momencie jakiejkolwiek treści konsolowej. No właśnie. Problem w tym, że o bundlach piszą już wszystkie portale. Jeśli macie to agregować, to zawalanie całej strony zapętlonymi, wielkimi obrazkami nie wygląda dobrze. Potrzeba szybkich newsów z wszystkimi najbardziej łakomymi kąskami, może czegoś co nie jest zbyt nagłośnione, a jest fajnym dealem. Potrzebne jest też sito – nikomu nie są potrzebne „niby” promocje, tylko naprawdę dobre deale. Trochę pochopnie was oceniam, bo domyślam się, ze te kilkanaście wpisów nie jest jeszcze reprezentatywne, ale jak inaczej mam wyrazić obecną opinię? Lizanie po jajkach nic wam nie da :). Na pewno przez jakiś czas będę was śledził, choćby z sympatii i wrzucę wam na forum jakieś konsolowe promocje, jeśli zauważę. Czas pokaże, czy przykujecie moją uwagę.
Awatar użytkownika
VIP

Zacytowałem swojego posta i pomalowałem w nim twoje wypowiedzi, które cytowałem, na niebiesko opcją "wybierz kolor tekstu". Wszystko zlało się jeszcze bardziej. Nie ma opcji cytowania przy większości powyższych postów.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Dobra jeti, już wszystko obczaiłem i wiem co się dzieje. Dzięki za pomoc. Przy każdym zapisywaniu postu przez nie-admina zjada jedną linię. Za piewszym razem usuwa akapity a przy edycji wszystko się zlewa w jeden teskt.
Awatar użytkownika
VIP

Tak z ciekawości i w ramach wbijania szpili zapytam - kiedy startujecie? Widzę, że wrzucacie newsy, ale ludzi nie widać. Nie ogłaszacie się na markolku, nie widziałem was na żadnym innym forum. Chyba trochę szkoda odwalać robotę i kryć się z tym przed wszystkimi ;) ? Boicie się najazdu FoGów i Globoosów? No to byłby jakiś argument, ale przed tym nie uciekniecie, jeśli macie się przebić. Do tego robicie jeszcze giveaway fajnej gry, pewnie pożądanej przez niejedną osobę, a jest was tu tylko kilkoro. Myślałem, że to ma być jakaś przynęta :).
BTW Ta zasada 10 postów wydaje mi się średnio sensowna, bo taka liczba szybko pęka, a może nazbierać się wam banda darmozjadów ;). IMO lepsza byłaby jedna ogarnięta osoba, która byłaby czymś w rodzaju selekcjonera. Bezpieczniejsze to, niż to co jest na markolfie, gdzie każdy może zapraszać.
Poza tym jest dzisiaj sporo fajnych deali na zavvi, możecie to wrzucić na główną, jeśli chcecie. Większość gier jest też w wersji na xboxa.
Sleeping Dogs za 15£http://www.zavvi.com/games/platforms/ps ... 90849.html
Darksiders 2 za 15£http://www.zavvi.com/games/platforms/ps ... 14726.html
Wonderbook za 20£ (nie wiem czy brytyjska wersja odpali się po polsku na naszym XMB)http://www.zavvi.com/games/platforms/ps ... 34470.html
Prepare to Die Edition za 15£http://www.zavvi.com/games/platforms/ps ... 32480.html
MoH: Warfighter za 20£http://www.zavvi.com/games/platforms/ps ... 94792.html
Dead or Alive 5 za 18£ (Availability: Usually despatched within 2 weeks)http://www.zavvi.com/games/platforms/ps ... 52731.html
Max Payne 3 za 15£http://www.zavvi.com/games/platforms/ps ... 89058.html
Ghost Recon: Future Soldier 13£http://www.zavvi.com/games/platforms/ps ... 80498.html
King of Fighters XIII za 10£http://www.zavvi.com/games/platforms/ps ... 66205.html
Lumines: Electronic Symphony za 13£http://www.zavvi.com/games-ps-vita/lumi ... 35537.html
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Tak z ciekawości i w ramach wbijania szpili zapytam – kiedy startujecie? Widzę, że wrzucacie newsy, ale ludzi nie widać. Nie ogłaszacie się na markolku, nie widziałem was na żadnym innym forum. Chyba trochę szkoda odwalać robotę i kryć się z tym przed wszystkimi ;) ? Boicie się najazdu FoGów i Globoosów? No to byłby jakiś argument, ale przed tym nie uciekniecie, jeśli macie się przebić. Do tego robicie jeszcze giveaway fajnej gry, pewnie pożądanej przez niejedną osobę, a jest was tu tylko kilkoro. Myślałem, że to ma być jakaś przynęta :)
http://markolf.pl/forum/viewtopic.php?p=382185#382185

MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Mnie zastanawia czy chcecie aby to była alternatywa dla Markolfa czy uzupełnienie? Co do ilości postów zgadzam się z jeti, lepiej gdyby ktoś ogarniety dobierał ludzi. Kiedyś rozmawiałem z Hemiqiem o informacjach na temat wyprzedaży i unikania dawania info handlarzom.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Ale idea strony całkowicie zaprzecza idei "unikania dawania info handlarzom". Każdy ma dostęp do całej zawartości strony nawet bez rejestracji i jedyną unikalną rzeczą do zaoferowania zarejestrowanym użytkownikom są giveawaye. A sama strona jest alternatywą dla niezarejestrowanych użytkowników markolfa. Tu dostęp do informacji o wyprzedażach masz na stronie głównej i nie musisz zagłębiać się w forum, pisać postów by mieć dostęp do działów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

A narazie i tak markolf ma większą bazę użytkowników,więc tam będzie się pojawiało więcej informacji o promocjach (tak mi się wydaje). Narazie strona musi się rozkręcić,żeby ocenić czy jest dobra i będzie się do czegoś przydawała.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

@jeti
Tak się składa, że Globoosy już tu są :trollface: (a skoro o tym mowa - brakuje emotek!)
I nie wiem co w tym złego. (Prawie) nikt nie będzie tu przychodził trollować, bo na chwilę obecną społeczność jest po prostu zbyt mała. A podstawą dalszego rozwoju jest ciężka praca ;) Po prostu MUSICIE pilnować, aby wszystkie informacje na bieżąco się ukazywały. No i drobna reklama nie zaszkodzi.n
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Ale idea strony całkowicie zaprzecza idei „unikania dawania info handlarzom”. Każdy ma dostęp do całej zawartości strony nawet bez rejestracji i jedyną unikalną rzeczą do zaoferowania zarejestrowanym użytkownikom są giveawaye. A sama strona jest alternatywą dla niezarejestrowanych użytkowników markolfa. Tu dostęp do informacji o wyprzedażach masz na stronie głównej i nie musisz zagłębiać się w forum, pisać postów by mieć dostęp do działów.
Markolf to strona poświęcona dodatkom do czasopism, mimo wszystko. Zawartość forum ,to tylko i wyłącznie treść nadana przez użytkowników.
Naszym targetem jest informowanie o promocjach. To co będzie się działo, podobnie jak na markolfie, zależne jest od was. Tutaj jednak mocniejszy akcent nakładamy na stronę, a forum jest jakoby dodatkiem.
@jeti(a skoro o tym mowa – brakuje emotek!)
Naprawione!
 A podstawą dalszego rozwoju jest ciężka praca Po prostu MUSICIE pilnować, aby wszystkie informacje na bieżąco się ukazywały. No i drobna reklama nie zaszkodzi.n
Takie są plany na najbliższą przyszłość. Inaczej to wszystko nie miałoby sensu! ;)
Awatar użytkownika
Łowca

Witam wszystkich forumowiczów.
Bardzo fajna strona, szczególnie kompendium CDA, ale przydała by się opcja wyszukiwania wszystkich gier i recenzentów.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Opcja wyszukiwania na 100% zostanie dodana w najbliższym czasie. ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Moim zdaniem przydałby się na forum temat do handlowania - steam trading.
Awatar użytkownika
Łowca

Witam, niedawno znalazłem tę stronę dość przypadkiem (szukałem informacji o Hitmanie z PSS). Jednym zdaniem - dobra robota panowie, trzymajcie tak dalej! Na razie bardzo mi się podoba!
ODPOWIEDZ