Wersja "edit2" ma mój głos (jeżeli już muszą być zmiany).

Jak mówi stare powiedzenie: "Lepsze jest wrogiem dobrego".remike pisze: 12 maja 2022, o 17:17 Layout Łowców był taki sam od X lat - wiadomo, że każdy jest do niego przyzwyczajony. Naprawdę ciężko jest w takiej sytuacji coś zmienić.

To może inaczej- zamiast pisać co mi się nie podoba w nowym layout'cie, napiszę na przykładzie co mi się podobało w starym:remike pisze: 12 maja 2022, o 17:17 Ja osobiście uważałem stary layout za zbyt tl;dr. Jedna wielka ściana tekstu, małe obrazki, mnóstwo scrollowania. Odkąd powstał ten layout, sporo się zmieniło w sposobie konsumpcji treści w internecie.

Na samym początku, praktycznie w jednej linii i w zasięgu pierwszego rzutu okiem dostajemy ~80% informacji: niewielką, ale czytelną ikonę gry/okazji, tagi platform, duży czerwony symbol "polecamy", tytuł wstawki, datę dodania, autora i liczbę komentarzy.
Poniżej krótka treść podająca bez zbędnego pitolenia kluczowe info.
Dalej mamy ładnie wystylizowany i idealnie umiejscowiony kod zniżkowy (dzięki temu do poszczególnych okazji możemy przechodzić z już skopiowanym kodem).
Następnie wylistowane, wyraźne niebieskie linki do poszczególnych okazji wraz z platformą i cenami.
Tutaj mała uwaga- w przypadku pojedynczej okazji cenę najczęściej wyłapuję wzrokowo już z tytułu, natomiast w przypadku kilku ofert/okazji zbiorczej wygodniej przeglądać jest ceny z owej listy.
Tu również przydatne są ikony serduszek (jeżeli okazja na nie zasługuje).
Poniżej listy dostajemy końcowe, ale ważne informacje dotyczące sposobu dostawy/sposobu płatności/kosztów prowizji/daty premiery.
Niekiedy dochodzi graficzne przedstawienie pudełek/kolekcjonerki jeżeli jest taka potrzeba oraz przejście do pełnej treści oferty.
Co ważne- wszystko jest w jednej kolumnie, a następna wstawka ma identyczny układ.
Można więc przeglądać oferty praktycznie w locie, scrollując stronę w dół i zatrzymując się tylko na tych wiadomościach które nas interesują.
Dlatego właśnie ciężko jest ulepszyć ten układ.
Jedyne co można zrobić nie psując go, to poeksperymentować z elementami graficznymi i tłami, ale raczej w sposób jaki np. zaproponował Ramirez.