Wrażenia z Bazaru

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

darkwind pisze: 7 wrz 2022, o 22:13 NIe wiem czy to tylko u mnie ale od kilku dni bazar strasznie wolno chodzi. Klikam jakąś ofertę strona zaczyna mielić i mielić zanim załaduje. Wystawienie komentarza muszę kilka razy klikać bo nie chce zaskoczyć.
Wczoraj to mi sie ggdeals ladowalo 5 minut...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 13 razy
Podziękowania: 3 razy

darkwind pisze: 7 wrz 2022, o 22:13 NIe wiem czy to tylko u mnie ale od kilku dni bazar strasznie wolno chodzi. Klikam jakąś ofertę strona zaczyna mielić i mielić zanim załaduje. Wystawienie komentarza muszę kilka razy klikać bo nie chce zaskoczyć.
To samo u mnie, komentarz wystawia się relatywnie szybko, ale jeżeli chodzi o stronę to ładuje mi się koło 2 minut, każda zmiana strony na bazarze to jakieś pół minuty, strasznie irytujące.
Ci użytkownicy podziękowali Maliro666 za ten post:
Patryk.PL
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 66 razy

Wchodzę na bazar codziennie, czasem nawet kilka razy dziennie i jak nie mam takich symptomów. Więc macie problem z netem lub przeglądarką. Raz na jakiś czas polecam CTRL + F5 na odpalonej przeglądarce. Może się śmieci nazbierało. I nie zaszkodzi test na innej. Niektóre jak ta nowa Opera "dla graczy" potrafi się nieźle ciąć i nie ładować prawidłowo. Po tygodniu wywaliłem przez te problemy. Na Chromie i Chromium nie ma cyrków.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 13 razy
Podziękowania: 3 razy

Turli pisze: 9 wrz 2022, o 18:24 Wchodzę na bazar codziennie, czasem nawet kilka razy dziennie i jak nie mam takich symptomów. Więc macie problem z netem lub przeglądarką. Raz na jakiś czas polecam CTRL + F5 na odpalonej przeglądarce. Może się śmieci nazbierało. I nie zaszkodzi test na innej. Niektóre jak ta nowa Opera "dla graczy" potrafi się nieźle ciąć i nie ładować prawidłowo. Po tygodniu wywaliłem przez te problemy. Na Chromie i Chromium nie ma cyrków.
Pisałem to sprawdzając wszystkie inne strony jednocześnie. Każda działała normalnie, tylko bazar mulił. Po moim poście nagle się naprawiło, ewentualnie co jakiś krótki czas odświeżając zajmuje to chwilę dłużej. Tak samo korzystam z Chrome. Niestety od kilku dni po prostu był jakiś problem i bazar ciął niemiłosiernie. W takim razie skoro u Ciebie nie było problemu, to może jest to zasługa dostawcy? Sam nie wiem.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

potwierdzam były problemy z bazarem i nie była to wina przeglądarki czy łącza
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 129 razy
Podziękowania: 287 razy
Kontakt:

U mnie też ostatnio mulił, choć to nic niezwykłego - od miesięcy od czasu do czasu się zdarza. ; p
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 286 razy
Podziękowania: 90 razy
Kontakt:

Nadal tnie okrutnie
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Mi tnie bazar w momencie wystawiania komentarzy komuś, kto ma bardzo wysoką reputację... Kilka tysięcy w sensie. Wtedy mieli i mieli i mieli. Tak jakby cały database tych jego komentarzy był przetwarzany... Jak mniejszym wystawiam to jest od strzała...
Ci użytkownicy podziękowali Quoyque za ten post:
cort3x
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 98 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Czy trzeci dzień czekania na opłacony praktycznie w momencie rezerwacji klucz, bez oznak życia ze strony sprzedającego, który w dodatku negatywa za podobną akcję ma już na koncie, to dość długo, by taką transakcję zgłosić?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

Wernwulf pisze: 12 wrz 2022, o 01:28 Czy trzeci dzień czekania na opłacony praktycznie w momencie rezerwacji klucz, bez oznak życia ze strony sprzedającego, który w dodatku negatywa za podobną akcję ma już na koncie, to dość długo, by taką transakcję zgłosić?
Ja bym już zgłosił po 24h
Awatar użytkownika
Moderator
Discord: silas#0117
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Proponowałbym przed zakupem zwracać uwagę na ostatnie logowanie sprzedającego, zaoszczędzi to niepotrzebnych nerwów ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Silas pisze: 13 wrz 2022, o 00:36 Proponowałbym przed zakupem zwracać uwagę na ostatnie logowanie sprzedającego, zaoszczędzi to niepotrzebnych nerwów ;)
W momencie rezerwacji klucza, 9 września, ostatnie logowanie sprzedającego miało miejsce "dzień temu", więc to nie tak, że ewidentnie nie było go tutaj od miesięcy, a ja nie zwróciłem na to uwagi. Za późno zorientowałem się jedynie, że ma już na koncie jeden podobny wybryk.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Wernwulf pisze: 13 wrz 2022, o 01:45
Silas pisze: 13 wrz 2022, o 00:36 Proponowałbym przed zakupem zwracać uwagę na ostatnie logowanie sprzedającego, zaoszczędzi to niepotrzebnych nerwów ;)
W momencie rezerwacji klucza, 9 września, ostatnie logowanie sprzedającego miało miejsce "dzień temu", więc to nie tak, że ewidentnie nie było go tutaj od miesięcy, a ja nie zwróciłem na to uwagi. Za późno zorientowałem się jedynie, że ma już na koncie jeden podobny wybryk.
E tam... ja raz czekalem pare miesiecy na klucz :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

pelikulas pisze: 13 wrz 2022, o 12:31 E tam... ja raz czekalem pare miesiecy na klucz :)
Współczuję. Coś mi się wydaje, że i ja sobie tyle poczekam. Szkoda, że w takiej sytuacji jest się tak bezradnym. "Będę tu wpadał minimum raz dziennie", pisze koleś, którego Bazar nie widział od pięciu dni...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Mam pytanie a raczej prośbę istnieje jakiś sposób na ukrycie gier dlc które mam w bibliotece a które sam bazar nie ukrywa wiem dlaczego tego nie robi ale powina być opcja ukrywania gier ręcznie lub też może jakiś skrypcik ktoś by ogarnął
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

dodaj te dlc do kolekcji na gg deals i potem synchronizuj baze danych na bazarze (w ustawieniach)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Armin pisze: 21 wrz 2022, o 06:38 dodaj te dlc do kolekcji na gg deals i potem synchronizuj baze danych na bazarze (w ustawieniach)
Ja dodaje dlcki i gry z synchronizacja i gg deals i samego konta steam niestety i tak większość dlc wyswietla w wyszukiwanych lub np cale pakiety gier typu X-COM: Complete Pack a można by było ukryć samemu ten zbiór lub też dlc ktore wyswietla sie w sugerowanych najnowszych
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

można by było samemu ale jeszcze dlugo nie bedzie takiej możliwości

wałkowane że nad bazarem nie pracuje żaden programista łowców
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

Przepraszam
Ale chciałem się dopytać co zrobić w sprawie z pewnym delikwentem, który w piątek wziął ode mnie gierkę, po wysłaniu chwilę potem maila do paypal do dziś nie odpisuje, ani nie odczytuje wiadomości, wygląda jakby kliknął zakup i słuch o nim zaginął, ale loguje się, teraz pisze, że "online 1godz temu". Wpisałem w ofercie, że czekam 24h na wpłatę, ale nigdy nie miałem z tym problemów ani nie musiałem anulować, a jak coś to ktoś zawsze poinformował, ma to jakiś skutek czy coś? Po jego komentarzach widać, że jest to u niego norma.
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

RedEvil pisze: 10 paź 2022, o 16:21 ...
Zgłoś mi go lub transakcję przez bazarkowy system raportów (flaga pod avatarem użytkownika na profilu bądź pod obrazkiem z gry na karcie transakcji) i jeśli to taki recydywista jak mówisz, to sobie z nim pogadam.
Ci użytkownicy podziękowali Seyonne za ten post:
RedEvil
ODPOWIEDZ