Wrażenia z Bazaru

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Podoba się? :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 489 razy
Podziękowania: 111 razy
Kontakt:

Bardzo pozytywnie odbieram ten bazar :D. Szkoda, że nie można zrobić oferty z kilkoma tytułami, ale koncept jest bardzo fajnie zrobiony :). Myślę, że jak wyjdzie normalna wersja to zabieram się za przenosiny :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Fajne. Dodałbym opcję wystawienia zestawu gier ( inaczej bazar zaleją setki śmieciowych gierek z gali). Może takie zestawy: indie gala zestaw, HiB zestaw, grupsi zestaw, BS zestaw ? Wystawiąjącym byłoby łatwiej ?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

warhameron pisze: Fajne. Dodałbym opcję wystawienia zestawu gier ( inaczej bazar zaleją setki śmieciowych gierek z gali). Może takie zestawy: indie gala zestaw, HiB zestaw, grupsi zestaw, BS zestaw ? Wystawiąjącym byłoby łatwiej ?
Mnie bardzo brakuje ułatwień dla masowych transakcji.
System jest całkiem fajnie pomyślany dla pojedynczych ofert/transakcji.
Jednak przydała by się zarówno opcja dla kupującego, np.: "wrzucania do koszyka" większej ilości gier jednego sprzedającego, jak i ułatwienie wystawiania dużych ilości ofert dla sprzedającego.

Brakuje mi jednej ważnej rzeczy przy przeglądaniu ofert -> opcji: ukryj posiadane gry.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Jestem za dodaniem filtru: pokazuj gry, których nie mam (może dodatkowo podział na kategorie ala te ze steam) or ukryj posiadane gry.

Sugestia:

Co by mail PP or nr konta dodawał się z automatu po wyślij dane do przelewu po dodaniu do "strony o mnie"/profilu
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Bardzo fajny bazar. O wiele przyjemniejszy w korzystaniu od forum. Jeśli można sprzedawać jedynie dwie sztuki jednej gry to fajnie byłoby dodać pole, w którym zaznaczałoby się czy jeden klucz czy dwa będą w sprzedaży.
Wiem, że można dodać dwa razy grę, ale wygodniej byłoby za jednym razem.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

warhameron pisze: Co by mail PP or nr konta dodawał się z automatu po wyślij dane do przelewu po dodaniu do "strony o mnie"/profilu
Myślimy, żeby to inaczej zrobić. W "Ustawieniach" w profilu byłby formularz, gdzie wpisywałoby się dane do przelewu. Jeśli to ustawisz, to automatycznie wysyłasz wiadomość z treścią tego formularza, gdy kupujący rezerwuje. Automatycznie też sprzedający ma krok 2/4 (bo już wysłał dane).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 16 razy

Design bardzo na plus (choć w nocy, przy zgaszonym świetle będzie razić w oczy - może jakiś tryb nocny z ciemnym tłem ?), wystawianie proste łatwe i przyjemne - bez żadnych skomplikowanych rzeczy jednak brakuje właśnie możliwości ustawienia opcji czy tylko PayPal, tylko przelew, klucze i inne drobiazgi steamowe też wchodzą grę czy wszystko co powyżej. I jak ktoś wyżej wspomniał i sam w komentarzu - niesamowicie mi brakuje tej opcji znanej z różnych stron split-the-bundle (czy jakoś tak, nie pamiętam zbytnio, pamięć już nie ta co kiedyś :dziadek: ), sam proces przeprowadzenia transakcji ok tylko chciałbym uzyskać informację czy dany kupujący jest akurat online czy offline (ew. czy odebrał daną wiadomość) bo nigdy nie wiadomo ile można czekać z rezerwacją gry (a później negatywy lecą :( ). Reasumując - dobry serwis, parę poprawek jak dla mnie ale jeśli remike postara się z odpowiednią reklamą to będzie dobrze.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Obecna wersja nie obsługuje jeszcze wszystkich tytułów (steamowych) czy specjalnie zostały niektóre usunięte?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 62 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Bardzo podoba mi się ten bazar, jest prosty i przejrzysty, bez zbędnych "wodotrysków" a wszystko miłe dla oka. Parę pomniejszych błędów co jest zrozumiałe w wersji testowej a przecież po to tu jesteśmy. Na pewno będę z niego korzystał gdy ruszy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Bardzo fajna realizacja musze powiedziec. Nie spodziewalem sie, ze bedzie to dzialac tak sprawnie. Z wstepnych uwag:
1) wybierak gier troche bym wydluzyl, wpisalem Homeworld, pojawily sie 2 tytuly na gorze - soundtracki. Moze trzeba cos pokombinowac z sortowaniem? Wg wartosci albo cos?
2) jakies ulatwienie dla masowych wystawien faktycznie by sie przydalo, bo wystawic jeden/dwa tytuly to bajka, ale trzydziesci to gorzej
3) czy bedzie podglad zakonczonych transakcji? Fajnie byloby zobaczyc po ile chodza jakies tytuly
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Wrażenie przyjemne, czuć lekkość w projekcie co mi się podoba. Zobaczymy jak przy większej liczbie ogłoszeń będzie działała baza.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

Sama idea bardzo mi się podoba. Na początku miałem wątpliwości co do ilości kroków podczas wystawiania i kupowania, wydawało się dużo, ale po przemyśleniu ma to sens. Ciężko mi się przyzwyczaić do pomarańczowych kolorów z nazwą gry i nickiem kontrahentów, mam nadzieje że z czasem wprowadzicie możliwość zmiany w ustawieniach.
Dal mnie przeglądanie ofert jest przejrzyste, tak samo jak wystawianie ich. Bardzo podoba mi się wyszukiwarka ofert, to że po jednej literze już stara się dopasować gry. Bardzo się chwali też że nie spieszycie się z tym, tylko dopracowujecie.
Podsumowując - gratuluje :piwo:
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Jak się podoba Bazar? Pytanie kieruję zarówno do nowych userów, jak i do testerów, którzy po raz pierwszy widzą nowy system reputacji. :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

System reputacji do bani. Sam handlowałem swego czasu troszkę na bazarze i olewałem repy bazarowe. Teraz mają one wartość, bo inaczej nie sprzedam gry za więcej niż kwota X. Lipa straszna.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Jakis adres tego bazaru?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Kontakt:

Hmm ... 10 pkt reputacji, żeby wystawić coś droższego niż 5 zł ... wydaje mi się nadmiernym obostrzeniem ale w sumie większość pozostających z bundli kluczy nie jest warta nawet 1 zł więc z drugiej strony łatwo będzie nabić te 10 pkt reputacji ... w sumie to mam ambiwalentny stosunek do tego ze wskazaniem na zbyt duże obostrzenie :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Jedyny "błąd" jaki dotąd znalazłem to opis "Wyślij klucz" pomimo zaznaczenia że gra to gift.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Po zakończeniu transakcji nie odejmuje mi rezerwacji, tzn. mimo że mam tak:
Obrazek

to nie mogę wykonać nowej rezerwacji ...

Obrazek
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Bo przy pięciu punktach reputacji można mieć 2 aktywne rezerwacje cudzych przedmiotów.

Chyba zmienimy te limity, bo są nader restrykcyjne. Z jednej strony boimy się oszustów i chcemy ich szybko wyłapać zanim narobią szkód. Z drugiej - nie chciałbym, żeby pierwsze wrażenie uczciwych osób było negatywne.
ODPOWIEDZ