Epic Games - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

GoodLuke pisze: 12 lis 2021, o 20:20
Tyrannei pisze: 12 lis 2021, o 19:57 Wyszła niedawno jakaś nowa gierka o budowaniu i zarządzaniu własnym zoo czy czymś takim, wypuszczona równocześnie na Steamie i EGS. Ten ostatni, według samego twórcy, stanowił oszałamiające 1% całej sprzedaży. Grubo.

https://twitter.com/RaveofRavendale/sta ... 38817?s=20
Wbrew opinii fanów EGS, nie jest to sklep idealny dla indie devów. Chociaż gdyby nie ci przebrzydli fanboje Steama, sprzedaż na EGS byłaby większa. /s
Popularniejsze gry będą miały większy procent w sklepie Epic.
Nie wiem czy dorównujący, ale na pewno nie tak miażdżący. Kupon na 40 złotych dużo zmienia.
Nadal nie będzie to więcej niż 1%, a sądzę, że w przypadku AAA będzie to nawet mniej.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

RoyKeane pisze: 12 lis 2021, o 20:55
Tyrannei pisze: 12 lis 2021, o 19:57 Wyszła niedawno jakaś nowa gierka o budowaniu i zarządzaniu własnym zoo czy czymś takim, wypuszczona równocześnie na Steamie i EGS. Ten ostatni, według samego twórcy, stanowił oszałamiające 1% całej sprzedaży. Grubo.

https://twitter.com/RaveofRavendale/sta ... 38817?s=20
Wbrew opinii fanów EGS, nie jest to sklep idealny dla indie devów. Chociaż gdyby nie ci przebrzydli fanboje Steama, sprzedaż na EGS byłaby większa. /s
Nie wiem czy dorównujący, ale na pewno nie tak miażdżący. Kupon na 40 złotych dużo zmienia.
Nadal nie będzie to więcej niż 1%, a sądzę, że w przypadku AAA będzie to nawet mniej.
Jesteś w błędzie, a sądzę, że nawet bardzo dużym.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Bekaztypa pisze: 12 lis 2021, o 22:04
RoyKeane pisze: 12 lis 2021, o 20:55

Jesteś w błędzie, a sądzę, że nawet bardzo dużym.
Szczerze wątpię, przypominam, EGS to był jedyny sklep cyfrowy, który zaliczył spadki podczas pandemii. Ludzie nie mają żadnego powodu i po prostu nie chcą kupować u chińczyków.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Ostatnio kupiłem Darkest Dungeon II wykorzystując kupon, a przed chwilą mi wyskoczyło, że mam czas na wykorzystanie kuponu do 16 listopada (i faktycznie leży kuponik) . Dali drugi?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0

RoyKeane pisze: 13 lis 2021, o 02:02 Szczerze wątpię, przypominam, EGS to był jedyny sklep cyfrowy, który zaliczył spadki podczas pandemii. Ludzie nie mają żadnego powodu i po prostu nie chcą kupować u chińczyków.
Oczywiście, że ludzie mają powód... niższe ceny niż u konkurencji, zwłaszcza przy promocjach z kuponami. Sam już 1,5 roku nie kupiłem nic na Steam a i wśród znajomych widzę, że sporo całkowicie się na zakupy na EGS przerzuciło.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

Teraz kolejny kupon który nie zużyję, bo nie ma na co, mam też kupkę do ogrania, to nawet -40zl mnie nie przekonuje. Może na święta jakby dali, ale aktualnie mam w co grać, więc jak pisałem kolejny raz kiedy nie korzystam z kuponu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 246 razy
Kontakt:

Otas pisze: 15 lis 2021, o 19:50
RoyKeane pisze: 13 lis 2021, o 02:02 Szczerze wątpię, przypominam, EGS to był jedyny sklep cyfrowy, który zaliczył spadki podczas pandemii. Ludzie nie mają żadnego powodu i po prostu nie chcą kupować u chińczyków.
Oczywiście, że ludzie mają powód... niższe ceny niż u konkurencji, zwłaszcza przy promocjach z kuponami. Sam już 1,5 roku nie kupiłem nic na Steam a i wśród znajomych widzę, że sporo całkowicie się na zakupy na EGS przerzuciło.
W sumie trochę śmieszne jakich czasów dożyliśmy, ludzie kupują oryginale gry/licencję na grę od chińczyków którzy za nic mają prawo własności intelektualnej i sami kopiują/kradną oprogramowanie/technologię na potęgę
W skrócie dajesz się oszukiwać jak bobo xD
Ci użytkownicy podziękowali exoixonar za ten post:
RoyKeane
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 117 razy
Podziękowania: 258 razy

Otas pisze: 15 lis 2021, o 19:50 Oczywiście, że ludzie mają powód... niższe ceny niż u konkurencji, zwłaszcza przy promocjach z kuponami. Sam już 1,5 roku nie kupiłem nic na Steam a i wśród znajomych widzę, że sporo całkowicie się na zakupy na EGS przerzuciło.
Dowód anegdotyczny w stylu "a mój kolega gej nie popiera tego całego LGBT". Ja tymczasem odsyłam do raportu z działalności EGS w 2020 roku (podczas pandemii, będącej dla reszty branży istnym rajem, jak słusznie zauważył RoyKeane), z którego jasno wynikało, że przeciętny "klient" wydał u Timmy'ego w 2020 roku oszałamiające 1,66 dolca, czyli jeszcze mniej niż w 2019, kiedy - według jeszcze wcześniejszych dokumentów - wartość ta wynosiła równie zawrotne 2,35$. Może jestem człowiekiem małej wiary, ale jakoś mi się nie wydaje, żeby w 2021 te wartości znacząco skoczyły.
Ci użytkownicy podziękowali Tyrannei za ten post (w sumie 5):
RoyKeaneWernwulfHardkorMakowiec_ciastoBoberek00
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 787 razy

Antstream – Epic Welcome Pack za darmo w Epic Games Store od 25 listopada: https://www.epicgames.com/store/pl/p/antstream-arcade

Gry do odebrania za darmo od 25 listopada, 17.00.

theHunter: Call of the Wild za darmo w Epic Games Store od 25 listopada: https://www.epicgames.com/store/pl/p/th ... f-the-wild
Ci użytkownicy podziękowali murinus za ten post:
Boberek00
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 117 razy
Podziękowania: 258 razy

Zaskakując absolutnie nikogo, kto śledził choćby losy Rocket League i potrafi kojarzyć fakty, Fall Guys - będące oczywiście od pewnego czasu własnością Epic Games - od przyszłego sezonu będzie wymagało do gry konta Epic: https://fallguys.com/news/fall-guys-cro ... s-accounts
Ci użytkownicy podziękowali Tyrannei za ten post:
Povi^
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

mogliby to dać na swieta za fri na epicu w sensie w modelu f2p z mikroplatnosciami za skorki
Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post (w sumie 2):
TheLastJediMaikeru
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

W końcu chyba po roku znalazłem powód, by coś pobrać z Epica. widzę przez ten rok dalej ich launcher to gó*** xD
Ci użytkownicy podziękowali Hardkor za ten post:
Ejdrien.
Awatar użytkownika
Hitman
Discord: Ejdrien.#8595
Podziękował: 2423 razy
Podziękowania: 330 razy
Kontakt:

Hardkor pisze: 5 gru 2021, o 19:23 W końcu chyba po roku znalazłem powód, by coś pobrać z Epica. widzę przez ten rok dalej ich launcher to gó*** xD
Słaby dzień wybrałeś akurat, dzisiaj nowy sezon w Fortnite, więc nic nie działa :trollface:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Ejdrien. pisze: 5 gru 2021, o 20:55
Hardkor pisze: 5 gru 2021, o 19:23 W końcu chyba po roku znalazłem powód, by coś pobrać z Epica. widzę przez ten rok dalej ich launcher to gó*** xD
Słaby dzień wybrałeś akurat, dzisiaj nowy sezon w Fortnite, więc nic nie działa :trollface:
Akurat chodziło mi tutaj o samą budowę i funkcje xD Działać działało wszystko, ale w jaki sposób... Nie, że lagi czy coś, ale to jest nieintyicyjne xD Na przykład osobne pole wyszukiwania dla biblioteki i sklepu xD
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

Hardkor pisze: 5 gru 2021, o 22:20 Na przykład osobne pole wyszukiwania dla biblioteki i sklepu xD
Ja chyba nie zbyt rozumiem, co tutaj jest problemem? Nie jest tak samo na Steamie?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

też nie wiem o co chodzi, a może o to że wyszukujac na stimie w sklepie pokazuje, że się gre posiada w bibliotece? no niestety nie wiem
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Na górze (lewa strona) mam jeden text-box na wyszukiwanie gier i ZAWSZE on przenosi do sklepu. I tak samo zawsze jest dostępny. chcąc wyszukać grę którą mam w bibliotece wchodzę w bibliotekę i PO PRAWEJ STRONIE mam drugi text-box i w nim musze wpisywac by znalazlo mi gre W BIBLIOTECE. Jak wpisze w pierwszym to mnie przerzuci do sklepu.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Refty pisze: 5 gru 2021, o 22:55
Hardkor pisze: 5 gru 2021, o 22:20 Na przykład osobne pole wyszukiwania dla biblioteki i sklepu xD
Ja chyba nie zbyt rozumiem, co tutaj jest problemem? Nie jest tak samo na Steamie?
Na steamie tez jest to właśnie rozdzielone :) Osobno sklep i jego szukajka i osobno biblioteka i szukajka biblioteczna :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

ciekawe czy będzie powtórka z zeszłego roku kiedy to od połowy grudnia rozdawali codziennie jedną (lub kilka) gre, dla przypomnienia:

https://lowcygier.pl/darmowe/grudniowe- ... a-gier-pc/

zobaczymy czy i w tym roku powtórzą te akcje patrząc na "Słabsze prognozy finansowe Epic Games Store":

https://www.gry-online.pl/newsroom/slab ... re/zd20ed2
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Dobrze jakby powtórzyli The Long Dark bo to jedyna gra która jakimś cudem mi umknęła z rozdawnictwa, a w nią akurat bym zagrał :/
ODPOWIEDZ