No i dycha w plecy, bo nie chciało się dodawać wszystkich darmówek.
Choć trochę z ceną popłynęli, Hades na starcie była za jakoś 39zł, potem 53 (chyba) i dopiero przy pełnej premierze dali 90zł.
Chyba że dawali gdzieś info jak Baldur's Gate 3, że cena od EA do pełnego wydania będzie ta sama.
Epic Games - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Czy Epicowy kupon powinien działać na https://www.epicgames.com/store/pl/bund ... rpg-bundle ?
Widziałem info o tej paczce nawet w newsie na Łowcach, ale z jakiegoś powodu przy próbie zakupu nie dodaje mi kuponu. Zgaduję, że nie da się tego obejść?
Poluję na Operencię już od paru wyprzedaży i uznałem, że najwyższy czas ją kupić, ale jak widać wciąż nie poszczęściło mi się z tym.
Widziałem info o tej paczce nawet w newsie na Łowcach, ale z jakiegoś powodu przy próbie zakupu nie dodaje mi kuponu. Zgaduję, że nie da się tego obejść?
Poluję na Operencię już od paru wyprzedaży i uznałem, że najwyższy czas ją kupić, ale jak widać wciąż nie poszczęściło mi się z tym.

- Podziękował: 429 razy
- Podziękowania: 249 razy
- Kontakt:
To dlatego, że paczka zawiera DLC, a na dodatki kupony Epic nie działają.pioytyr pisze: 28 paź 2021, o 17:20 Czy Epicowy kupon powinien działać na https://www.epicgames.com/store/pl/bund ... rpg-bundle ?
Poluję na Operencię już od paru wyprzedaży i uznałem, że najwyższy czas ją kupić, ale jak widać wciąż nie poszczęściło mi się z tym.![]()
- Ci użytkownicy podziękowali FotelSkrzypi za ten post:
- pioytyr
Tak samo mi odpowiedział support Epica, tylko to trochę dziwne, bo z kuponem można kupić np. paczki takie jak AC Valhalla Gold, które niby są uwzględniane przez system sklepu jako jedna rzecz, ale w praktyce są tym samym, czyli grą + DLC.FotelSkrzypi pisze: 29 paź 2021, o 03:38 To dlatego, że paczka zawiera DLC, a na dodatki kupony Epic nie działają.
Operencia powinna nawet być taką paczką według opisu Zen Triple RPG Bundle ("Zestaw zawiera Operencia: The Stolen Sun Explorer's Edition" - Operencia Explorer's Edition/Edycja Odkrywcy), ale po przejściu do zakupu Epic traktuje grę i DLC jako oddzielne rzeczy.
No nic, trudno, czekam jeszcze na kolejną odpowiedź supportu i wezmę oddzielnie Operencię + może potem Castlestorm 2.
- Podziękował: 80 razy
- Podziękowania: 317 razy
- Kontakt:
Da się jakoś zachachmęcić, aby otrzymać drugi kupon bez zakładania nowego konta na epiku? Kupiłem Metro Exodus Gold, a chciałbym wziąć jeszcze Edge of Eternity
Ciekawe czy powtórzą tę promocję z kuponami na winter sale?

- Podziękował: 102 razy
- Podziękowania: 377 razy
- Kontakt:
Niestety nie da się, a chętnie oddałbym nawet swój, gdyby była taka możliwość. Próbuję walczyć z potrzebą kupienia klejonej gry, w którą nie zgram, tylko dlatego że jest na promocji hahakmpt pisze: 1 lis 2021, o 11:01 Da się jakoś zachachmęcić, aby otrzymać drugi kupon bez zakładania nowego konta na epiku? Kupiłem Metro Exodus Gold, a chciałbym wziąć jeszcze Edge of EternityCiekawe czy powtórzą tę promocję z kuponami na winter sale?
- Podziękował: 117 razy
- Podziękowania: 258 razy
Od 15 listopada chińscy gracze nie będą już mogli grać w tę ich specjalnej troski wersję Fortnite'a: https://web.archive.org/web/20211031180 ... vember-15/
Myślę, że w tej sytuacji pozostaje tylko jedno.
Myślę, że w tej sytuacji pozostaje tylko jedno.
Spoiler:pokaż
- Ci użytkownicy podziękowali Tyrannei za ten post (w sumie 3):
- GThoro • Wernwulf • TheLastJedi
- Podziękował: 58 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Czy łącząc konto Epic z kontem Amazon w celu przypisania darmowej gry z Amazon Prime Gaming robi się to raz na zawsze czy też istnieje możliwość aby to później rozłączyć i zamienić na inne konto ?
- Podziękował: 289 razy
- Podziękowania: 459 razy
- Kontakt:
W FAQ jest info:

Więc się da. Nie wiem tylko gdzie, bo url z "tę strone" przekierowuje mnie w to samo miejsce, gdzie się znajdujęZ kontem Amazon Prime przypadkowo powiązane zostało nieprawidłowe konto Epic Games Store. Co zrobić?
Jeśli powiązano niewłaściwe konto Epic Games Store z kontem Amazon, wyloguj się ze swojego konta, a następnie przejdź na tę stronę, aby ponownie przejść przez proces powiązania kont. Należy pamiętać, że każdy drop zawartości może być zrealizowany tylko raz przez konto Amazon Prime i Epic Games Store.

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 787 razy
Rogue Company Epic Pack za darmo w Epic Games Store od 11 listopada: https://www.epicgames.com/store/pl/p/ro ... -epic-pack
- Podziękował: 80 razy
- Podziękowania: 317 razy
- Kontakt:
Mam dwa pytanka odnośnie klienta epik:
1. Gdzie włączyć wyświetlanie licznika FPS podczas gry? Szukałem w opcjach, ale nie znalazłem.... czyżby nie było takiej opcji?
2. Jak sprawdzić postęp osiągnięć z poziomu biblioteki gier? Gram w Metro Exodus i widzę, że wpadają mi jakieś osiągnięcia, ale nie wiem gdzie to sprawdzić?
EDIT:
Dzięki panowie, jednym słowem epik nadal ma wiele do poprawy
1. Gdzie włączyć wyświetlanie licznika FPS podczas gry? Szukałem w opcjach, ale nie znalazłem.... czyżby nie było takiej opcji?
2. Jak sprawdzić postęp osiągnięć z poziomu biblioteki gier? Gram w Metro Exodus i widzę, że wpadają mi jakieś osiągnięcia, ale nie wiem gdzie to sprawdzić?
EDIT:
Dzięki panowie, jednym słowem epik nadal ma wiele do poprawy

Ostatnio zmieniony 7 lis 2021, o 16:24 przez kmpt, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 100 razy
- Kontakt:
Dodaj sobie tę grę do stima. Ja tak przed momentem zrobiłem z grą darq. Stim pokazuje fpsy.kmpt pisze: 7 lis 2021, o 12:12 Mam dwa pytanka odnośnie klienta epik:
- Podziękowania: 21 razy
- Kontakt:
Gra musi miec zaimplementowane Epic Achievemens zeby mozna je zobaczyc z poziomu klienta - na chwile obecna takie acziki ma tylko kilka gier. Metro exodus nie ma epic wiec bedzie mialo "developer achievements", te mozesz sprawdzic tylko z poziomu panelu w grze SHIFT+F3. Dla przykladu sprawdz sobie "PC building simulator" na stronie i w kliencie jesli odbierales darmowa kopie.kmpt pisze: 7 lis 2021, o 12:12 2. Jak sprawdzić postęp osiągnięć z poziomu biblioteki gier. Gram w Metro Exodus i widzę, że wpadają mi jakieś osiągnięcia, ale nie wiem gdzie to sprawdzić?
- Discord: jojoPL1987#1944
- Podziękował: 37 razy
- Podziękowania: 244 razy
- Kontakt:
Epic nie posiada wbudowanego licznika fps. Masz może kartę graficzną NVidii? Jeśli tak to licznik fps możesz sobie włączyć w GeForce Experience.kmpt pisze: 7 lis 2021, o 12:12 1. Gdzie włączyć wyświetlanie licznika FPS podczas gry? Szukałem w opcjach, ale nie znalazłem.... czyżby nie było takiej opcji?
Jeśli gra w Epicu ma osiągnięcia to w bibliotece tak to powinno wyglądać:kmpt pisze: 7 lis 2021, o 12:12 2. Jak sprawdzić postęp osiągnięć z poziomu biblioteki gier. Gram w Metro Exodus i widzę, że wpadają mi jakieś osiągnięcia, ale nie wiem gdzie to sprawdzić?
https://www.dropbox.com/s/0wu3p8j5spr0kdp/epic.png?dl=0
Ja do wyświetlania FPS-ów używam MSI Afterburner a w sumie dokładniej RTSS, który można zainstalować podczas instalacji Afterbunera. Nie widziałem lepszego narzędzia. Fajnie, bo można sobie tym programem blokować klatki i dążyć do jak najlepszej płynności w grzekmpt pisze: 7 lis 2021, o 12:12 1. Gdzie włączyć wyświetlanie licznika FPS podczas gry? Szukałem w opcjach, ale nie znalazłem.... czyżby nie było takiej opcji?

Właśnie sprawdzam przy jakich ustawienia utrzymuję mi się stały klatkarz w BF V i jakie temperatury mam

- Ci użytkownicy podziękowali Refty za ten post:
- TheLastJedi
Ku przestrodze: https://www.reddit.com/r/pcgaming/comme ... nce_early/
- Podziękowania: 787 razy
Tiny Tina's Assault on Dragon Keep: A Wonderlands One-shot Adventure za darmo: https://www.epicgames.com/store/pl/p/ti ... -adventure
Wyszła niedawno jakaś nowa gierka o budowaniu i zarządzaniu własnym zoo czy czymś takim, wypuszczona równocześnie na Steamie i EGS. Ten ostatni, według samego twórcy, stanowił oszałamiające 1% całej sprzedaży. Grubo.
https://twitter.com/RaveofRavendale/sta ... 38817?s=20
Wbrew opinii fanów EGS, nie jest to sklep idealny dla indie devów. Chociaż gdyby nie ci przebrzydli fanboje Steama, sprzedaż na EGS byłaby większa. /sTyrannei pisze: 12 lis 2021, o 19:57 Wyszła niedawno jakaś nowa gierka o budowaniu i zarządzaniu własnym zoo czy czymś takim, wypuszczona równocześnie na Steamie i EGS. Ten ostatni, według samego twórcy, stanowił oszałamiające 1% całej sprzedaży. Grubo.
Popularniejsze gry będą miały większy procent w sklepie Epic.
Nie wiem czy dorównujący, ale na pewno nie tak miażdżący. Kupon na 40 złotych dużo zmienia.