Epic Games - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

EPIC GAMES na fali sukcesu Fortnite uruchomiło nowy sklep z grami, gry prawdopodobnie są bez zabezpieczeń coś jak GOG i tylko na silniku Unreal Engine. Od 14teo grudnia na zachętę będą darmówki.

Wstępniak skopiowany ze stronki https://www.epicgames.com/store/pl/

Sklep Epic Games już działa, oferując znakomite gry innych twórców. Naszym celem jest udostępnianie wam świetnych gier, a także zapewnienie twórcom lepszych warunków: otrzymają 88% dochodu ze sprzedaży ich gier w sklepie Epic Games, gdy zwykle jest to tylko 70%. Pomoże to twórcom w osiągnięciu sukcesu, co przełoży się na jeszcze więcej ukochanych przez was gier.

Pierwsze gry w naszym sklepie to Hades stworzony przez Supergiant Games, Ashen studia Annapurna/A44 oraz Hello Neighbor: Hide and Seek autorstwa tinyBuilt.

Hades to gra łącząca gatunki rogue-like i dungeon crawler, stworzona przez autorów Bastionu i Transistora. Jest na etapie wczesnego dostępu i aż do premiery w 2019 roku będzie otrzymywać comiesięczne aktualizacje.

Ashen to fabularna gra akcji, której bohaterem jest wędrowiec poszukujący domu. Możecie wchodzić w związki z innymi graczami i zapraszać ich, by dołączyli do waszego obozu – być może pomogą wam osiągnąć cel.

Hello Neighbor: Hide and Seek to prequel Hello Neighbor, przebojowego horroru-skradanki. Dowiecie się z niego, co działo się przed wydarzeniami znanymi z poprzedniej gry.

Przez cały rok 2019 co dwa tygodnie w sklepie będzie pojawiać się jedna gra za darmo. Te darmowe oferty będą fundowane przez Epic Games a dzięki nim w sklepie zawsze będzie czekać na was coś nowego do ogrania. Pierwszą darmową grą będzie Subnautica, dostępna od 14 do 27 grudnia, po czym zastąpi ją Super Meatboy od 28 grudnia do 10 stycznia.

Sklep Epic Games będzie rosnąć w 2019 roku i później, a w jego ofercie znajdzie się więcej gier.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

sam nie wiem, od dluzszego czasu poluję na subnautice w zjadliwej cenie a to nie tanieje zbytnio, kusi ta gra a z drugiej strony nie chce mi się zakladac kolejnego konta i sciagac kolejnego klienta, jeszcze pomysle w sumie taka gra za darmo to nie tak drogo ;]
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

sprawdziłem sklep z VPNem i cena Ashen u Rosjan to 1849 RUB :D

a to całe Ashen to wygląda jak copy/paste Absolvera https://store.steampowered.com/app/473690/Absolver/

kolejny indyk Satisfactory też będzie na wyłączność w sklepie Epica
https://www.youtube.com/watch?v=obZqJVSMbkc
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Najciekawsze, że Journey z Playstation trafi na PC do tego sklepu Epic. Warto!

https://www.epicgames.com/store/pl/product/journey/home
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Ja tam czekam jak to się rozwinie. Może w końcu wyrośnie coś co będzie mogło przynajmniej trochę konkurować ze steamem biorąc pod uwagę, że mają swoje exclusivy. Zresztą jakby nie patrzeć jest to Epic - firma, która stworzyła grę, która w ilości graczy przebija chyba wszystko ze steama.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

robart_ pisze: tylko na silniku Unreal Engine
W zasadzie to na każdym silniku, ale pierwsza fala obejmować będzie Unreal i Unity.
robart_ pisze: kolejny indyk Satisfactory też będzie na wyłączność w sklepie Epica
https://www.youtube.com/watch?v=obZqJVSMbkc
A to dziady... kij im w trąbkę jak tak. Do tej pory mieli niezłą opinię, ale widać zrujnowali ją sobie tą decyzją (a raczej tym, że strona gry na Steamie była tylko przynętą bo wychodzi na to, że od dawna nie planowali być na tej platformie).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 55 razy
Podziękowania: 126 razy
Kontakt:

Journey cieszy, ciekawe czy więksi wydawcy będą tam wstawiać swój backlog.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Konto pewnie założę. Gry za free przytulę, ale wątpię abym coś zaciągnął i grał. Będzie tak jak z kontami (moimi) do uplay, orgin i gog (gier mam sporo,ale steam jest wygodniejszy).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Journey mnie kupiło
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Jak mają mi dać 24 gry za free to jednak poświęce te 2 minuty na download klienta. Nie waźne gdzie gra aby mieć taniej i móc zagrać.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

https://www.reddit.com/r/gaming/comment ... ot_to_the/

A ja czekam już chyba 8 dzień na reset hasła, super usługa :nie:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Nawet nie zauważyłem tego not.
Pisz do supportu bo u mnie zmiana hasła to było minutę czekania.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Ja w Epic mialem juz wczesniej konto na interie i nic mi nie przychodzi wiec ani zmiana e-maila ani weryfikacja konta e-mail nie dziala jeszcze poczekam moze w koncu przyjdzie. podobne problemy miala interia w humblebundle ale tam czasem przychodzilo czasem nie.
pst
Awatar użytkownika
pst
Robin Hood
Podziękował: 124 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

Też mam email na interia.pl, same problemy z nim. Swego czasu nie przychodziły wiadomości od steam, hb i pewnie czegoś jeszcze tylko nie pamiętam. Z tym epic ta sama historia, założyłem tam drugie konto na gmailowym adresie i bez problemów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

wczoraj się zarejestrowalem i też nie przyszedl mail potwierdzajacy rejestracje, ale dzis w ustawieniach konta dalem "wyslij ponownie" i przyszlo w sekunde, skrzynka o2
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Identycznie, i ta sama poczta.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Z pocztą na o2 miałem już wiele podobnych problemów (chociaż akurat z Epic jak ponad rok temu się tam rejestrowałem to poszło wszystko od razu) z nieprzychodzącymi mejlami. Chyba gmail jest pod tym względem najlepszy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

obecnie z o2 nie mam żadnych problemów, wszystko dochodzi a to co wcześniej pisałem to pewnie zatkał im się wczoraj serwer do wysyłki maili od tak dużego zainteresowania
Awatar użytkownika
Hitman
Discord: Ejdrien.#8595
Podziękował: 2416 razy
Podziękowania: 330 razy
Kontakt:

Ma ktoś info co może być po Subnatice i Super Meat Boyu?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

Ejdrien. pisze: Ma ktoś info co może być po Subnatice i Super Meat Boyu?
Fallout 76... a potem likwidują sklep ;)
ODPOWIEDZ