Programy do dropienia kart Steam - Lista!

Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

@up w szczególnosci jak valve wprowadził ze mozna za punkty za zakupy kupić kazda emotke i background i nic juz nie jest tyle warte i ludzie hajs potracili ;D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Czy ja wiem czy to miało aż tak duży wpływ na ceny. Dwie sprawy: raz, że aby dostać emo/bck za punkty trzeba było wpierw daną gierkę posiadać. Więc ci, co będą chcieli sobie kupić coś ładnego a nie posiadają gierki wciąż są skazani na market.
A dwa że są one na stałe przypisane do kont. A ludziom się tapetki nudzą, a jak się znudzą i będą chcieli wymienić to będą mogli tylko... pójść na market. A te z punktów zostaną na zawsze bo sprzedać nie idzie :P
No i punkty też za darmo nie dostajesz tylko za zakupy, więc tych jest też ograniczona ilość.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Mam pytanko, czy za używanie ASF'a nie dostanie się bana, jest to w miarę bezpieczne dla konta?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

jeśli podczas farmienia nie grasz w żadną gierkę gdzie można dostać VAC bana to nie ma się czego bać
Ci użytkownicy podziękowali TheLastJedi za ten post:
KutangPan
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 245 razy
Kontakt:

TheLastJedi pisze: 28 paź 2020, o 19:41 jeśli podczas farmienia nie grasz w żadną gierkę gdzie można dostać VAC bana to nie ma się czego bać
Szczerze to nie wiem czy w ogóle można dostać bana... 2 lata temu miałem sytuację z IdleMasterem podczas gry w CS:GO. Idlował sobie bez problemów gierki, jednak po jakichś 5 minutach po włączeniu CS'a czy tam wejściu do MM'a gra się crashowała, po trzecim crashu jednak wyłączyłem IM i bana do tej pory nie otrzymałem.

Ale ogólnie to ASF jest raczej safe. Jednak jeśli nie masz x kont, na których musisz farmić karty to zdecydowanie lepiej jest odpalić IM chyba, że nie zależy Ci jakoś specjalnie na czasie wydropienia danych kart wtedy jak najbardziej możesz używać ASF.
Ci użytkownicy podziękowali Ardasil za ten post:
KutangPan
Awatar użytkownika
Predator
Discord: jojoPL1987#1944
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 244 razy
Kontakt:

Co do Idle Mastera, dawno temu go używałem. I kiedyś zostałem wyrzucony z meczu turniejowego w CS: GO za posiadanie podejrzanego oprogramowania. Nie, kiedy grałem w CSa to IM był wyłączony, kiedy gram w CSa to zawsze z wyłączonym IM-em. Ale fakt faktem, że tuż przed włączeniem CSa uruchamiałem IM - ale czy przez to gra wykryła IM-a? Czort jeden wie.

Od tego czasu używam ASF-a, polecam go. Wręcz obowiązkowo jeśli ktoś ma wiele kont steamowych. Ale warto go odpalić także przy jednym koncie bo:
1. jest szybsze logowanie do konta
2. działanie ASF-a nie wymaga włączenia Steama, czyli mamy więcej RAM-u wolnego np. na uruchomienie innej platformy a w niej jakiejś gry.

Ale fakt faktem, ASF trzyma dane kont (loginy i hasła) w niezabezpieczonych json-ach, więc trzeba go używać z głową. Trzeba wiedzieć gdzie go trzymać i kiedy używać.

I taka ciekawostka. Pewnie sporo osób wie o tym ale, ASF jest robiony przez polaka.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 731 razy
Podziękowania: 206 razy
Kontakt:

Możecie rzucić aktualnym, bezpiecznym linkiem do Idle mastera, ten z początku tematu u mnie nie działa, a sam znalazłem wersje z innym autorem i nie wiem czy to to.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Discord: Kamilovsky15#1241
Podziękował: 62 razy
Podziękowania: 193 razy
Kontakt:

darkwind pisze: 22 sty 2022, o 15:16 Możecie rzucić aktualnym, bezpiecznym linkiem do Idle mastera, ten z początku tematu u mnie nie działa, a sam znalazłem wersje z innym autorem i nie wiem czy to to.
U mnie działa tylko quick login nie działa. Trzeba się ręcznie zalogować.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Kamilovsky15 pisze: 22 sty 2022, o 15:36
darkwind pisze: 22 sty 2022, o 15:16 Możecie rzucić aktualnym, bezpiecznym linkiem do Idle mastera, ten z początku tematu u mnie nie działa, a sam znalazłem wersje z innym autorem i nie wiem czy to to.
Ale link u mnie nie działa.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Discord: Kamilovsky15#1241
Podziękował: 62 razy
Podziękowania: 193 razy
Kontakt:

darkwind pisze: 22 sty 2022, o 16:23
Ja tutaj pobierałem:
https://github.com/JonasNilson/idle_mas ... d/releases
Ci użytkownicy podziękowali Kamilovsky15 za ten post:
darkwind
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Kamilovsky15 pisze: 22 sty 2022, o 16:42
darkwind pisze: 22 sty 2022, o 16:23

Ja tutaj pobierałem:
https://github.com/JonasNilson/idle_mas ... d/releases
Dzięki
Ci użytkownicy podziękowali darkwind za ten post:
Anonymous1337
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0

a podkręcić te ASF mozna do dropienia kart jakoś?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 26 razy

Anonymous1337 pisze: 28 sty 2022, o 04:51 a podkręcić te ASF mozna do dropienia kart jakoś?
Dość długo używałem ASF, ale odkąd coraz mniej jest wspierany Win 7 to porzuciłem tego szrota. Program z kilkoma algorytmami a ani interfejsu, ani nie działa na x32, oraz dużo wolniej wyłapuje kraty. Spróbowałem Idle mastera, wszystko się ustawia w aplikacji no i karty wydropiłem dużo szybciej.

Ten autor od ASF to myśli że dzisiaj każdy ma doktorat z IT i potrafi robić skrypty do tego jego programiku, dobrze że jest ta strona do generowania configu bo bez niej zrozumienie tego tasiemca/instrukcji na githubie nie idzie zrozumieć, i tylko tylko jakiś diabeł mógł to napisać :evil: .
Ci użytkownicy podziękowali darkhulk za ten post:
MerlinPL
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

przeciez ten autor asf to jest zadufany w sobie narcyz
Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post (w sumie 2):
MerlinPLKadaj
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

MI tam asf swietnie dziala + np farmi kolejke na wyprzedazach z altów . Szybkość farmienia niema dla mnie znaczenia .
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Armin pisze: 6 mar 2022, o 23:09 przeciez ten autor asf to jest zadufany w sobie narcyz
Sądzę, że przesadzasz.
Miałem problem z ASeFem i poprosiłem autora (miałem go we friendsach bo coś od niego kupiłem) o pomoc w rozwiązaniu problemu. Wyrzucił mnie z przyjaciół. Później doczytałem, że on nie udziela pomocy bezpośrednio, a jak doczytałem, że także nie udziela pomocy userom z farmami konta, jak chyba ja (mam ponad 10 kont) to nawet nie przejąłem się. Pogrzebałem w necie i rozwiązałem swój problem sam.
Stawiając się na jego miejscu można zrozumieć, że ma swoje życie. Nie ma czasu na problemy userów. Ten ASF daje mu dodatkowy zarobek (chyba) tylko w postaci pluginów, które oferuje w trakcie stimowych eventów. Support znajduje się na forum stima.
Dodam jeszcze, że ASF ma gui, wystarczy uruchomić przeglądarkę www i wiedzieć, jaki adres do niej wklepać.
PS. Także przestałem używać ASFa na win7 ("coś" przestało działać) ale mam jeszcze linuxa, na którym odpalam i działam od czasu do czasu.
PS2. Piszą, że na win10 ASF działa ale nie testowałem jeszcze.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Na 10 ASF działa bez zarzutu. Problemy ze starszym Windowsem wynikają ze zmian bodajże w nowym pakiecie .NET, da się to obejść dogrywając brakujące pliki i robiąc różne cuda ale działa tylko do następnej aktualizacji.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 62 razy
Kontakt:

Co do (web)gui to jest tutaj opisane https://github.com/JustArchiNET/ArchiSteamFarm/wiki/IPC
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Angrenbor pisze: 7 mar 2022, o 21:44 Na 10 ASF działa bez zarzutu. Problemy ze starszym Windowsem wynikają ze zmian bodajże w nowym pakiecie .NET, da się to obejść dogrywając brakujące pliki i robiąc różne cuda ale działa tylko do następnej aktualizacji.
Wcześniej win7 starczał mi ale od ponad tygodnia katuje win10 (dużo śmieci ten os instaluje więc systematycznie usuwam). Jeszcze nie uruchamiałem asfa na nowym kompie ale w win7 próbowałem odpalić programik korzystając z myków opisywanych przez userów dzielących się wiedzą w sieci. U mnie niestety albo stety nic nie zadziałało. Na szczęście Linux dał radę. Chociaż farmienie odłożyłem "na potem" to odpalam sobie ten bałagan gdy potrzebuję komendy !addlicence.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

U mnie na 7 zadziałało pobranie ASFa w wersji generic, zainstalowanie aktualizacji .NETu i ściągnięcie brakującej biblioteki (drugi link z podanej strony). Działa, chociaż co aktualizacja to program czyści swoje pliki i przenosi .dlla do folderu old więc trzeba go na nowo wrzucić do głównego katalogu.
ODPOWIEDZ