Programy do dropienia kart Steam - Lista!
- Podziękował: 218 razy
- Podziękowania: 362 razy
- Kontakt:
Czy ja wiem czy to miało aż tak duży wpływ na ceny. Dwie sprawy: raz, że aby dostać emo/bck za punkty trzeba było wpierw daną gierkę posiadać. Więc ci, co będą chcieli sobie kupić coś ładnego a nie posiadają gierki wciąż są skazani na market.
A dwa że są one na stałe przypisane do kont. A ludziom się tapetki nudzą, a jak się znudzą i będą chcieli wymienić to będą mogli tylko... pójść na market. A te z punktów zostaną na zawsze bo sprzedać nie idzie
No i punkty też za darmo nie dostajesz tylko za zakupy, więc tych jest też ograniczona ilość.
A dwa że są one na stałe przypisane do kont. A ludziom się tapetki nudzą, a jak się znudzą i będą chcieli wymienić to będą mogli tylko... pójść na market. A te z punktów zostaną na zawsze bo sprzedać nie idzie

No i punkty też za darmo nie dostajesz tylko za zakupy, więc tych jest też ograniczona ilość.
- Podziękował: 473 razy
- Podziękowania: 161 razy
- Kontakt:
jeśli podczas farmienia nie grasz w żadną gierkę gdzie można dostać VAC bana to nie ma się czego bać
- Ci użytkownicy podziękowali TheLastJedi za ten post:
- KutangPan
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 245 razy
- Kontakt:
Szczerze to nie wiem czy w ogóle można dostać bana... 2 lata temu miałem sytuację z IdleMasterem podczas gry w CS:GO. Idlował sobie bez problemów gierki, jednak po jakichś 5 minutach po włączeniu CS'a czy tam wejściu do MM'a gra się crashowała, po trzecim crashu jednak wyłączyłem IM i bana do tej pory nie otrzymałem.TheLastJedi pisze: 28 paź 2020, o 19:41 jeśli podczas farmienia nie grasz w żadną gierkę gdzie można dostać VAC bana to nie ma się czego bać
Ale ogólnie to ASF jest raczej safe. Jednak jeśli nie masz x kont, na których musisz farmić karty to zdecydowanie lepiej jest odpalić IM chyba, że nie zależy Ci jakoś specjalnie na czasie wydropienia danych kart wtedy jak najbardziej możesz używać ASF.
- Discord: jojoPL1987#1944
- Podziękował: 37 razy
- Podziękowania: 244 razy
- Kontakt:
Co do Idle Mastera, dawno temu go używałem. I kiedyś zostałem wyrzucony z meczu turniejowego w CS: GO za posiadanie podejrzanego oprogramowania. Nie, kiedy grałem w CSa to IM był wyłączony, kiedy gram w CSa to zawsze z wyłączonym IM-em. Ale fakt faktem, że tuż przed włączeniem CSa uruchamiałem IM - ale czy przez to gra wykryła IM-a? Czort jeden wie.
Od tego czasu używam ASF-a, polecam go. Wręcz obowiązkowo jeśli ktoś ma wiele kont steamowych. Ale warto go odpalić także przy jednym koncie bo:
1. jest szybsze logowanie do konta
2. działanie ASF-a nie wymaga włączenia Steama, czyli mamy więcej RAM-u wolnego np. na uruchomienie innej platformy a w niej jakiejś gry.
Ale fakt faktem, ASF trzyma dane kont (loginy i hasła) w niezabezpieczonych json-ach, więc trzeba go używać z głową. Trzeba wiedzieć gdzie go trzymać i kiedy używać.
I taka ciekawostka. Pewnie sporo osób wie o tym ale, ASF jest robiony przez polaka.
Od tego czasu używam ASF-a, polecam go. Wręcz obowiązkowo jeśli ktoś ma wiele kont steamowych. Ale warto go odpalić także przy jednym koncie bo:
1. jest szybsze logowanie do konta
2. działanie ASF-a nie wymaga włączenia Steama, czyli mamy więcej RAM-u wolnego np. na uruchomienie innej platformy a w niej jakiejś gry.
Ale fakt faktem, ASF trzyma dane kont (loginy i hasła) w niezabezpieczonych json-ach, więc trzeba go używać z głową. Trzeba wiedzieć gdzie go trzymać i kiedy używać.
I taka ciekawostka. Pewnie sporo osób wie o tym ale, ASF jest robiony przez polaka.
Możecie rzucić aktualnym, bezpiecznym linkiem do Idle mastera, ten z początku tematu u mnie nie działa, a sam znalazłem wersje z innym autorem i nie wiem czy to to.
- Discord: Kamilovsky15#1241
- Podziękował: 62 razy
- Podziękowania: 193 razy
- Kontakt:
U mnie działa tylko quick login nie działa. Trzeba się ręcznie zalogować.darkwind pisze: 22 sty 2022, o 15:16 Możecie rzucić aktualnym, bezpiecznym linkiem do Idle mastera, ten z początku tematu u mnie nie działa, a sam znalazłem wersje z innym autorem i nie wiem czy to to.
Ale link u mnie nie działa.Kamilovsky15 pisze: 22 sty 2022, o 15:36U mnie działa tylko quick login nie działa. Trzeba się ręcznie zalogować.darkwind pisze: 22 sty 2022, o 15:16 Możecie rzucić aktualnym, bezpiecznym linkiem do Idle mastera, ten z początku tematu u mnie nie działa, a sam znalazłem wersje z innym autorem i nie wiem czy to to.
- Discord: Kamilovsky15#1241
- Podziękował: 62 razy
- Podziękowania: 193 razy
- Kontakt:
Ja tutaj pobierałem:darkwind pisze: 22 sty 2022, o 16:23Ale link u mnie nie działa.Kamilovsky15 pisze: 22 sty 2022, o 15:36U mnie działa tylko quick login nie działa. Trzeba się ręcznie zalogować.darkwind pisze: 22 sty 2022, o 15:16 Możecie rzucić aktualnym, bezpiecznym linkiem do Idle mastera, ten z początku tematu u mnie nie działa, a sam znalazłem wersje z innym autorem i nie wiem czy to to.
https://github.com/JonasNilson/idle_mas ... d/releases
- Ci użytkownicy podziękowali Kamilovsky15 za ten post:
- darkwind
DziękiKamilovsky15 pisze: 22 sty 2022, o 16:42Ja tutaj pobierałem:darkwind pisze: 22 sty 2022, o 16:23Ale link u mnie nie działa.Kamilovsky15 pisze: 22 sty 2022, o 15:36
U mnie działa tylko quick login nie działa. Trzeba się ręcznie zalogować.
https://github.com/JonasNilson/idle_mas ... d/releases
- Ci użytkownicy podziękowali darkwind za ten post:
- Anonymous1337
Dość długo używałem ASF, ale odkąd coraz mniej jest wspierany Win 7 to porzuciłem tego szrota. Program z kilkoma algorytmami a ani interfejsu, ani nie działa na x32, oraz dużo wolniej wyłapuje kraty. Spróbowałem Idle mastera, wszystko się ustawia w aplikacji no i karty wydropiłem dużo szybciej.
Ten autor od ASF to myśli że dzisiaj każdy ma doktorat z IT i potrafi robić skrypty do tego jego programiku, dobrze że jest ta strona do generowania configu bo bez niej zrozumienie tego tasiemca/instrukcji na githubie nie idzie zrozumieć, i tylko tylko jakiś diabeł mógł to napisać

- Podziękował: 100 razy
- Podziękowania: 258 razy
- Kontakt:
Sądzę, że przesadzasz.
Miałem problem z ASeFem i poprosiłem autora (miałem go we friendsach bo coś od niego kupiłem) o pomoc w rozwiązaniu problemu. Wyrzucił mnie z przyjaciół. Później doczytałem, że on nie udziela pomocy bezpośrednio, a jak doczytałem, że także nie udziela pomocy userom z farmami konta, jak chyba ja (mam ponad 10 kont) to nawet nie przejąłem się. Pogrzebałem w necie i rozwiązałem swój problem sam.
Stawiając się na jego miejscu można zrozumieć, że ma swoje życie. Nie ma czasu na problemy userów. Ten ASF daje mu dodatkowy zarobek (chyba) tylko w postaci pluginów, które oferuje w trakcie stimowych eventów. Support znajduje się na forum stima.
Dodam jeszcze, że ASF ma gui, wystarczy uruchomić przeglądarkę www i wiedzieć, jaki adres do niej wklepać.
PS. Także przestałem używać ASFa na win7 ("coś" przestało działać) ale mam jeszcze linuxa, na którym odpalam i działam od czasu do czasu.
PS2. Piszą, że na win10 ASF działa ale nie testowałem jeszcze.
- Podziękował: 143 razy
- Podziękowania: 331 razy
- Kontakt:
Na 10 ASF działa bez zarzutu. Problemy ze starszym Windowsem wynikają ze zmian bodajże w nowym pakiecie .NET, da się to obejść dogrywając brakujące pliki i robiąc różne cuda ale działa tylko do następnej aktualizacji.
- Podziękował: 28 razy
- Podziękowania: 62 razy
- Kontakt:
Co do (web)gui to jest tutaj opisane https://github.com/JustArchiNET/ArchiSteamFarm/wiki/IPC
- Podziękował: 100 razy
- Podziękowania: 258 razy
- Kontakt:
Wcześniej win7 starczał mi ale od ponad tygodnia katuje win10 (dużo śmieci ten os instaluje więc systematycznie usuwam). Jeszcze nie uruchamiałem asfa na nowym kompie ale w win7 próbowałem odpalić programik korzystając z myków opisywanych przez userów dzielących się wiedzą w sieci. U mnie niestety albo stety nic nie zadziałało. Na szczęście Linux dał radę. Chociaż farmienie odłożyłem "na potem" to odpalam sobie ten bałagan gdy potrzebuję komendy !addlicence.Angrenbor pisze: 7 mar 2022, o 21:44 Na 10 ASF działa bez zarzutu. Problemy ze starszym Windowsem wynikają ze zmian bodajże w nowym pakiecie .NET, da się to obejść dogrywając brakujące pliki i robiąc różne cuda ale działa tylko do następnej aktualizacji.
- Podziękował: 143 razy
- Podziękowania: 331 razy
- Kontakt:
U mnie na 7 zadziałało pobranie ASFa w wersji generic, zainstalowanie aktualizacji .NETu i ściągnięcie brakującej biblioteki (drugi link z podanej strony). Działa, chociaż co aktualizacja to program czyści swoje pliki i przenosi .dlla do folderu old więc trzeba go na nowo wrzucić do głównego katalogu.