Programy do dropienia kart Steam - Lista!

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Programy bez zależności (nie wymagające instalowania niczego dodatkowego):
- Steam Achievement Manager - by Rick
- Idle Master - by jshackles
- ArchiSteamFarm - by JustArchi

Programy pod NodeJS:
- Steam Card Farmer oraz wersja GUI - by DoctorMcKay
- Node Steam Card Farm - by Aareksio
Ostatnio zmieniony 7 sty 2017, o 16:42 przez Avaray, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Udało się to Tobie uruchomić? Jak wybieram grę, to niestety mam error: Steam is not running...

A klienta mam odpalonego i publiczny profil.

Jakieś sugestie?:)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Mi działa bez problemu na Win 8.1.
Niestety nie mam żadnego pomysłu poza odpaleniem tego programiku jako admin.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Avaray pisze: Mi działa bez problemu na Win 8.1.
Niestety nie mam żadnego pomysłu poza odpaleniem tego programiku jako admin.
Rozmawiałem na Ircu z twórcami i możliwe, że to wina XP.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Sanboxie - drugi klient Steam jest przydatny przy dropieniu z altów
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Gdy ma się wiele kont Steam do dropienia kart i używa się SAM'a, wybieranie gier do dropu może być męczące.
Przy odpalaniu SAM'a trzeba jeszcze wybrać sandboxa, którego chce się użyć (to akurat miałem od dawna zautomatyzowane).
Najbardziej mnie męczyło wybieranie gry do dropu i zastanawiałem się czy jest możliwość odpalenia danej gry z wykorzystaniem polecenia startowego. Byłem pewny, że będzie to coś w stylu -gameid XXXX.
Postanowiłem zagadać dziś do autora i okazało się, że jest to jeszcze prostsze. Wystarczy samo ID gry (czemu sam wcześniej tego nie sprawdziłem...).

Tak więc do uruchomienia danej gry musimy stworzyć plik .bat (tworzymy plik tekstowy w katalogu SAM'a, a jego rozszerzenie zmieniamy na .bat).
Edytujemy plik edytorem tekstowym (notatnik, notepad++, sublime text lub podobny).

Przykład dla gry Radical Roach Deluxe, która jest w chwili obecnej dostępna za darmo w sklepie Indiegala:

Kod: Zaznacz cały

"C:\Program Files\Sandboxie\Start.exe" X:\SAM\SAM.Game.exe 301750
Pierw w cudzysłowie umieszczamy ścieżkę do Sandboxie, następnie ścieżkę do SAM'a oraz ID gry.

Zakładam, że jeśli dropisz karty masowo to jesteś na tyle inteligentny, by wiedzieć jak wyglądają ścieżki do twoich programów. Powodzenia :)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Przypomniał mi się jeszcze jeden programik, którego używam czasami do chowania okien/programów do traya,
aby mi nie przeszkadzały na pasku zadań.
HideIt
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

A to bezpieczne i sprawdzone?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

To jest niebezpieczne i niesprawdzone
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Dzięki!
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Czy może ktoś udostępnić aktualną listę do idle mastera?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

ArchiSteamFarm Nie wymaga aktywnego klienta steam do dzialania, mozna podpiac kilka kont w tym samym czasie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

umpa pisze: ArchiSteamFarm Nie wymaga aktywnego klienta steam do dzialania, mozna podpiac kilka kont w tym samym czasie.
To jeszcze napisz nam jak się tego używa bo u mnie staruje tylko dosowe okno z informacją że coś tam mu nie pasuje i koniec, nic więcej się nie dzieje.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

MerlinPL pisze:
umpa pisze: ArchiSteamFarm Nie wymaga aktywnego klienta steam do dzialania, mozna podpiac kilka kont w tym samym czasie.
To jeszcze napisz nam jak się tego używa bo u mnie staruje tylko dosowe okno z informacją że coś tam mu nie pasuje i koniec, nic więcej się nie dzieje.
Edytujesz plik "example.xml" - w nim jest dokładna informacja jak go uzupełnić. Możesz mu nadać dowolną nazwę. Jeśli chcesz dropić na raz karty z kilku kont, to tworzysz kopie tego pliku i w każdym z nich podajesz dane do innego konta. Dopiero po utworzeniu tych plików odpalasz program. Jeśli informacje w plikach xml są kompletne to program zaczyna działać, jeśli brakuje jakiś informacji (np. hasła do konta, mobilnego tokena) to program Cie o nie zapyta. I tak całość działa w "dosowym okienku" i nie wymaga odpalonego klienta Steam.
Awatar użytkownika
Łowca

Polecam Idle Mastera :D
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Podbijam. Idle master sprawdzony i poki co niezawodny. Jedynie co zauwazylem. Opcja farmienia wszystkich dziala na poczatku. Dobre gdy zaczynamy i trzeba na wszystkich grach wystukac 2 godziny zanim zacznie sie farming. Uroki niedawnego update`u. A potem juz trzeba dropic indywidualnie. Grupowy drop nie dziala. Ale programik jest kozacki.
M4ci3X
Awatar użytkownika
M4ci3X

potwierdzam działanie Idle Master'a, grupowy marudzi, ale pojedynczy chodzi jak marzenie, wydropiłem do tej pory około 200 kart ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

bukiash pisze: Podbijam. Idle master sprawdzony i poki co niezawodny. Jedynie co zauwazylem. Opcja farmienia wszystkich dziala na poczatku. Dobre gdy zaczynamy i trzeba na wszystkich grach wystukac 2 godziny zanim zacznie sie farming. Uroki niedawnego update`u. A potem juz trzeba dropic indywidualnie. Grupowy drop nie dziala. Ale programik jest kozacki.
mi parę dni temu wbiło 30 gier do 5 godzin na grupowym wbijaniu(miało do 2h wbić) i miałem 31 kart nagle w ekwipunku, więc działa grupowy drop tylko długo trwa zanim coś wydropi
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Lucyfer pisze:
MerlinPL pisze:
Edytujesz plik "example.xml" - w nim jest dokładna informacja jak go uzupełnić. Możesz mu nadać dowolną nazwę. Jeśli chcesz dropić na raz karty z kilku kont, to tworzysz kopie tego pliku i w każdym z nich podajesz dane do innego konta. Dopiero po utworzeniu tych plików odpalasz program. Jeśli informacje w plikach xml są kompletne to program zaczyna działać, jeśli brakuje jakiś informacji (np. hasła do konta, mobilnego tokena) to program Cie o nie zapyta. I tak całość działa w "dosowym okienku" i nie wymaga odpalonego klienta Steam.
A jest możliwość żebyś wysłał (albo ktoś inny jak korzysta) mi na priv albo udostępnił uzupełniony plik? Oczywiście hasło i inne wrażliwe dane zmodyfikuj, chodzi tylko o to by wiedzieć gdzie i jak co wstawić.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ja osobiście korzystam z programu o nazwie Idler nie wymaga łączenia z kontem steam przez co jest mniej inwazyjny nie posiada ograniczeń dropienia i wszystko zaczyna lecieć po 2 godzinach polecam
ODPOWIEDZ