O, i to jest krytyka, którą kupuję i jak najbardziej przyznaję ci rację.nigihayami pisze: 5 maja 2020, o 15:14 Wielkiej krucjaty nie widzę, sam chyba napisałem dopiero o tym jednego posta. Natomiast do tej pory było tak, że jak coś lądowało na głównej to sprawdzać innych źródeł nie trzeba było. Teraz kiedy chcę kupić powiedzmy, akurat jakąś grę na ps4 z promocji w markecie to zazwyczaj jest ona taniej gdzieś indziej. Przykłady z dzisiaj: nioh 2 i fallen order.
Zwrócę uwagę Venomowi, żeby zaktualizował post o Nioh 2 i podał najniższą cenę. Nie wiem - być w może w momencie publikacji nie było jeszcze tańszej oferty.
Co do Jedi Fallen Order, widzę na Ceneo tylko ofertę z Allegro, która po przejściu w link ma już wyższą cenę oraz z Blue Games, która po uwzględnieniu wysyłki (której nie da się uniknąć) jest droższa niż oferta Neo24 z newsa. Zakładam, że tu jest ok.
Wszystkie publikacje muszą wskazywać na najniższe ceny na rynku, chyba że jest jakiś poważny powód, żeby najniższą cenę ignorować (np. sklep wygląda podejrzanie). Dodatkowo, redaktorzy powinni umieszczać widget Ceneo obok newsów pudełkowych, aby userzy sami mogli wygodnie porównać ceny i upewnić się, że publikacja wskazuje na najkorzystniejszą w danym momencie opcję.