Widzę ani jedna strona ani druga strona nie umie dostrzeć argumentów tej przeciwnej.
Drodzy Userzy (głównie ci co są tu już trochę). ŁG ewoluowało. Czy wam się to podoba czy nie. Wcześniej Remike zarabiał głównie sam (+ew pare osób do pomocy), a info z promkach szukał samemu lub my w tym pomagaliśmy. Zarobki? Pewnie niskie i bardziej z reflinków i reklam na stronie (które i tak my cebularze mieliśmy w większości off). Jednak czasy się zmieniły. Strona (czy też po prostu ŁG) rozrosło się. Wizualnie zmienili nasze kochane forum, SB chyba juz nie działa, doszła masa nowych użytkowników oraz głównie dla nich powstał discord. Strzele, ale zdziwiłbym się gdybym sie mylił, ale głównie to młodzi userzy. 20 lat i mniej co na pewno też nie podchodzi ludziom, bo z tego co mi się wydaje większość osób, które są tu od dawna jest po 30. Łowcy ewoluowali, my też musimy. Stare czasy nie wrócą, bo internet też poszedł do przodu. Teraz kanałów komunikacji jest wiele, rządzą tam nowi ludzie, których jest masa albo też nowi moderatorzy, którzy nie wiedzą, że ty postowałeś promocje na ŁG kiedy on srał w pieluchy (dobra, zgaduje ze jednak moderacje macie starsza w stylu 25+, ale jednak porównanie tak mi sie podoba, ze zostawię). Ci ludzie popełniają błędy, sam jeden z nich mocno wytknąłem (polecam sprawdzić mój watek), ale spoko. Sprawa zgłoszona i mam nadzieje, ze się pozytywnie zakończy, bo wszyscy chcemy by to było dobre dla nas miejsce. Każdy dostosowuje się do sytuacji jak może i ja również to zrobiłem (o tym więcej niżej). Remike teraz przerodził ŁG w firmę. Takowa musi zarabiać, więc kliknięcia i reklamy mają większy priorytet niż paru narzekaczy (o tym też niżej się rozpisze), szczególnie, że statystyki pokazują, że jest zapotrzebowanie na taki content, więc sorry, jesteście w mniejszości.
Droga administracjo
Patrzenie na główną czasami, aż boli. Rozumiemy, że płacą wam za reklamę euro (bo nie wierze, że sami to wrzucacie w takiej ilości), ale TEGO JEST ZA DUZO. I tak, takie mamy zdanie. Możecie się nie zgadzać, ale my możemy je wyrazić. Nie są one targetowane do mnie, w życiu nie kupie tak drogiego sprzętu, zniżki jak wiele osób pisze to iluzja lub raptem parę % (a taka cebula jak ja się na takie nie rzuca). I o tym dajemy znać. Jeśli według zbieranych przez was danych jednak to się podoba to okej, postójcie i zarabiajcie, ale my dajemy wam feedback. jak macie umowy z euro ze macie postowac X produktów w Y newsach, nie możecie napisać wprost ze to reklama i wam za to płacą TO OKEJ ROZUMIEM. Biznes to biznes. Ale mrugnijcie 3 razy czy jak to reklama. Domyślam się, że jak ktoś szuka sprzętu to dla niego te ofert są bardzo spoko, dla mnie i widać innych nie, bo narzekanie jest na to ogromne. Zresztą ogółem zauważam od pewnego czasu, że ekipa się rozrasta, biuro otwarte (zero potrzeb

) a ŁG jest jakie było prawie. Promek podobnie jest (choć to bardziej dyktują sklepy), zmieniło się forum, szata graficzna oraz ilość poradników/publicystyki. I to kosztuje tyle czasu i pieniędzy? Dla mnie to dalej ci sami ŁG, bo połowa tych bajerów jest moim zdaniem zbędna. Ale ja jestem staruchem, wymierających gatunkiem w przypływie młodych userów. Kiedyś śledziłem wszystko co było na stronie. Komentarze na discusie, forum. Zawsze aktywny, pare razy dziennie odpalałem forum i komentowałem. A teraz? Doszedł discord, na głównej coraz mniej promocji dla mnie oraz ogołem mniejsze zainteresowanie grami (zmieniłem hobby, dalej lubie gry video ale to juz nr 2 moich zainteresowań). Pamiętam jak sam postowałem by robić discorda, a teraz sam na niego nie wchodzę i z chęcią bym go usunął, że jak wcześniej było wszystko ładnie na stronie i forum. Ale trudno, zmieniło się, ja mniej przesiaduje, mniej kupuje i mniej się udzielam. Chyba trochę wyczerpałem temat i pomysły w głowie. Apeluję, pamiętajcie kto z wami był przez lata. Ja wiem, że my narzekamy teraz głównie, ludzi i mnie *zad* boli bo zmiany. Ale zrozumcie to. A WY USERZY PAMIETAJCIE ZE TO NIEUNIKNIONE ZA WASZYM POZWOLENIEM CZY BEZ. Pamietaj droga administracjo, że w druga strone też nie ma co przedobrzyć. Sprzedawczyków z toną gównianych reklam nikt nie lubi, a niektóre serwisy w takie coś ewoluują. Pamiętajcie również, że są tu ludzie związani z wami od lat. Ponarzekają, ale ŁG znaczy dla nich więcej niż powiedzą, bo jednak tu siedzą i komentują to wszystko.