Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Lisek445 pisze: W konsoli steam pokazuje się tak:
Obrazek
Spoiler:pokaż
Dzięki!
Wszedłem do konsoli z linku:

Kod: Zaznacz cały

steam://open/console
Później sprawdziłem na steamdb zawartość. Wyszedł mi ten TR:

Kod: Zaznacz cały

licenses_for_app 750920
License packageID 220672:
https://steamdb.info/sub/220672/apps/
Nie jest z HB. Był kupiony w sklepie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

McSnake pisze: No to mnie różne komentarze w sieci zmyliły... a także głupi SE.
Nazwa podstawki w sklepie steam'a - Store Name : Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition

Sprawdziłem w konsoli steamowej, kluczyk aktywował SUB_ID 268072 , czyli samą gołą podstawkę :(
No tak czułem właśnie, SE narobiło strasznego bałaganu z tym DE. To samo zrobili z Just Cause 4.
Też miałem problem ze zrozumieniem tego, jak to ogłaszali i o co im chodzi.

I kto nie spauzował tylko anulował, ale miał monthly wcześniej, to niech sprawdzi mejla, bo po 19 zaczęli rozsyłać zniżki na choice - kosztuje oczywiście 12 dolarów :E

Dla ułatwienia szukania, tytuł mejla to "Exclusive offer: Try out Humble Choice for $12!" :trollface:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Na tym nowym monthly mozna tylko klucze pobierać? czy jest opcja wygenerowania gift linka?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Grafer pisze: Na tym nowym monthly mozna tylko klucze pobierać? czy jest opcja wygenerowania gift linka?

yest opcja giftlinka
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

Masz do wyboru dwie opcje: Get game (klucz Steam) lub Gift to friend (giftlink).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

faktycznie, nie zauwazylem tego drugiego przycisku :) dzięki
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Chyba fala narzekań przy okazji Shadow of the Tomb Raider na HB i afery z DE, że Square poszło po rozum do głowy i zwykły Shadow of the Tomb Raider wrócił i nie wyświetla go już jako definitive :E
I bardzo dobrze, widać, że jednak słuchają :trollface:

No i jakby ktoś nie zauważył, kolejny Paradox bandel, DLC do Surviving Mars i Cities Skylines.
Niby dobre, no ale ludzie złoci, nie za 18 dolarów :E
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 178 razy
Podziękowania: 73 razy
Kontakt:

Witam chciałem zapytać bardziej doświadczonych łowców. Wczoraj kupiłem BTA za 8,08 dolara niestety odblokowało mi tylko pierwszy próg co zrobić by odblokować drugi BTA teraz spadło do 7,93
EDIT już znalazłem opcję dopłaty także nieaktualne
Ostatnio zmieniony 11 gru 2019, o 12:30 przez scigant, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Coś musiałeś źle zrobić. Prawdopodobnie wpisałeś złą kwotę i będzie trzeba dopłacić. To, że teraz BTA jest niższe to już twoja strata bo HB zmusi cię do dopłaty do BTA jakie było w chwili gdy kupowałeś grę. Opcja dopłaty jest gdzieś w miejscu gdzie odbierasz bundla. Poda ci ile musisz dopłacić.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 178 razy
Podziękowania: 73 razy
Kontakt:

PiccoloPL pisze: Coś musiałeś źle zrobić. Prawdopodobnie wpisałeś złą kwotę i będzie trzeba dopłacić. To, że teraz BTA jest niższe to już twoja strata bo HB zmusi cię do dopłaty do BTA jakie było w chwili gdy kupowałeś grę. Opcja dopłaty jest gdzieś w miejscu gdzie odbierasz bundla. Poda ci ile musisz dopłacić.
Dzięki za info już znalazłem skoczyło o 0,02 dopłaciłem i gra ogólnie to nie upłynęła nawet minuta od wpłaty pierwszy raz miałem taki przypadek
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Chciałby się ktoś pozbyć klucza demo ScourgeBringera z JingleJam bundle?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Z Bundli klucze znikają?
Nie miałem takiej sytuacji.
Może to jakiś wyjątek?

https://www.reddit.com/r/GameDealsMeta/comments/ecdppw/many_humble_original_keys_in_humble_monthlies_are/
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

przez dobry misiąc próbowalem sciagnąc Macdows 95 pisało ze klucze wyczarpane , a teraz wgl go niemam juz w kluczach ^^
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 121 razy
Kontakt:

Kuwejt pisze: Z Bundli klucze znikają?
Nie miałem takiej sytuacji.
Może to jakiś wyjątek?

https://www.reddit.com/r/GameDealsMeta/comments/ecdppw/many_humble_original_keys_in_humble_monthlies_are/
Oczywiście, że znikają. Była już o tym mowa na forum. Jest wątek na Sg gdzie podane są bundle, głównie HB, z których nie da się już odkryć kluczy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Resident evile raczej nie miały za bardzo okazji pojawiać się w bundle albo monthly co nie? Pamietam tylko raz jak był capcom, a kurde baaardzo mnie kusi Nowy RE. w koncu tylko 50 zł, ale z drugiej strony boje sie ze zaraz wlasnie do HM trafi :X
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Hardkor pisze: Resident evile raczej nie miały za bardzo okazji pojawiać się w bundle albo monthly co nie? Pamietam tylko raz jak był capcom, a kurde baaardzo mnie kusi Nowy RE. w koncu tylko 50 zł, ale z drugiej strony boje sie ze zaraz wlasnie do HM trafi :X

z tego co widzę na stimie w bibliotece to mam 6 części jakichś resident evilow wiec na pewno były w bundlach bo ja tego bym nie kupił normalnie
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Hardkor pisze: Resident evile raczej nie miały za bardzo okazji pojawiać się w bundle albo monthly co nie? Pamietam tylko raz jak był capcom, a kurde baaardzo mnie kusi Nowy RE. w koncu tylko 50 zł, ale z drugiej strony boje sie ze zaraz wlasnie do HM trafi :X
Były w HB z głównych wszystkie poza 3, Remaster i 7.
Może w przyszłym roku, ale skoro 7 nie dają, a było jeszcze taniej, to trudno powiedzieć.
Szansa na monthly istnieje, bo RE3 Remake ma być w kwietniu, to na marzec/kwiecień by się wstrzelili idealnie :gwizdany:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Hmmm to szansa jest w sumie... ale czy ja znajde na to czas XD
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 377 razy
Kontakt:

Trzeba zrobić coś konkretnego, żeby dostać 2$ zniżki przy pauzowaniu Humble Choice? Bo spauzowałem obie subskrybcje jakie miałem i nic (oba abonamenty kupiłem w poprzednim miesiącu) :\
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nesus pisze: Trzeba zrobić coś konkretnego, żeby dostać 2$ zniżki przy pauzowaniu Humble Choice? Bo spauzowałem obie subskrybcje jakie miałem i nic (oba abonamenty kupiłem w poprzednim miesiącu) :\

chyba nic specjalnego - poza spauzowaniem i tam cos sie klikało "dalej" i wtedy wyskoczyla propozycja 2$ zniżki

być może tej "oferty" już nie ma a działała na pewno w pierwszy dzień wprowadzenia choice (kilka znajomych też skorzystało)
ODPOWIEDZ