Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

RoyKeane pisze: A ja sobie podpiąłem Twisto pod Curve xD. I szkoda, bo mi z pkt nie pobrało a zapisało na poczet przyszłych opłat :/. Szkoda zapłaci się w grudniu xD
Wybierz w Twisto daną transakcję i kliknij opłać z punktów.
BTW:
Co prawda nie temat stricte o Twisto ale osobnego na forum nie znalazłem, a widzę że jesteś zorientowany. Twisto wziąłem jako kartę walutową z korzystnym kursem i na razie wygląda OK - pierwsza płatność 12$ za HB monthly właśnie się wczoraj rozliczyła z kursem nawet ciut lepszym niż Walutomat, o PP czy Visa w PLN z 2,5% prowizją nie wspominając. No ale jak ze spłatą i wykorzystaniem tych bonusowych 100 zł/punktów Twisto - 29 dziś, a po nim zaraz koniec miesiąca, karta dopiero mi przyszła i to była jedyna płatność.
Niepokoi trochę REGULAMIN PROMOCJI „BONUS Z TWISTO – II EDYCJA” (z którego większość z nas z tych 100 zł/pktów skorzystała:

7.8 Uczestnik może korzystać z danego Bonusu na następujących zasadach:
7.8.1 jednokrotnie, co oznacza, że po wykorzystaniu danego Bonusu nie będzie możliwe ponowne dokonanie spłaty zobowiązań Uczestnika względem Twisto w sposób wskazany w pkt 7.6 przy wykorzystaniu tego samego Bonusu;
7.8.2 do wysokości wierzytelności niższej, co oznacza, że w przypadku, jeżeli po wykorzystaniu Bonusu w sposób wskazany w pkt 7.6, Bonus nie zostałby wykorzystany w całości, w pozostałej części wierzytelność wynikająca z Bonusu ulega umorzeniu i nie jest należna;

Czy ja dobrze to interpretuję i w przypadku zapłacenia Twisto w danym miesiącu tylko za HB monthly te 12$, czyli 47 PLN po przeliczeniu pozostałe 53 zł stosownie do pkt 7.8.2 przepadają?
Ktoś to w praktyce już przerabiał wcześniej rozliczając bonus/punkty Twisto?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

Skapiradlo pisze:
RoyKeane pisze: A ja sobie podpiąłem Twisto pod Curve xD. I szkoda, bo mi z pkt nie pobrało a zapisało na poczet przyszłych opłat :/. Szkoda zapłaci się w grudniu xD
Wybierz w Twisto daną transakcję i kliknij opłać z punktów.
BTW:
Co prawda nie temat stricte o Twisto ale osobnego na forum nie znalazłem, a widzę że jesteś zorientowany. Twisto wziąłem jako kartę walutową z korzystnym kursem i na razie wygląda OK - pierwsza płatność 12$ za HB monthly właśnie się wczoraj rozliczyła z kursem nawet ciut lepszym niż Walutomat, o PP czy Visa w PLN z 2,5% prowizją nie wspominając. No ale jak ze spłatą i wykorzystaniem tych bonusowych 100 zł/punktów Twisto - 29 dziś, a po nim zaraz koniec miesiąca, karta dopiero mi przyszła i to była jedyna płatność.
Niepokoi trochę REGULAMIN PROMOCJI „BONUS Z TWISTO – II EDYCJA” (z którego większość z nas z tych 100 zł/pktów skorzystała:

7.8 Uczestnik może korzystać z danego Bonusu na następujących zasadach:
7.8.1 jednokrotnie, co oznacza, że po wykorzystaniu danego Bonusu nie będzie możliwe ponowne dokonanie spłaty zobowiązań Uczestnika względem Twisto w sposób wskazany w pkt 7.6 przy wykorzystaniu tego samego Bonusu;
7.8.2 do wysokości wierzytelności niższej, co oznacza, że w przypadku, jeżeli po wykorzystaniu Bonusu w sposób wskazany w pkt 7.6, Bonus nie zostałby wykorzystany w całości, w pozostałej części wierzytelność wynikająca z Bonusu ulega umorzeniu i nie jest należna;

Czy ja dobrze to interpretuję i w przypadku zapłacenia Twisto w danym miesiącu tylko za HB monthly te 12$, czyli 47 PLN po przeliczeniu pozostałe 53 zł stosownie do pkt 7.8.2 przepadają?
Ktoś to w praktyce już przerabiał wcześniej rozliczając bonus/punkty Twisto?
opłaciłem już 2 transakcje i niema problemu
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Monek22 pisze: opłaciłem już 2 transakcje i niema problemu
TZN? Kwota bonusu 100 zł nie przepada w całości przy jednej transakcji na niższą kwotę jak wynikałoby z regulaminu i pojedynczy bonus można dzielić i wykorzystać do opłacenia więcej niż 1 płatności/rozliczenia miesięcznego?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

Skapiradlo pisze:
Monek22 pisze: opłaciłem już 2 transakcje i niema problemu
TZN? Kwota bonusu 100 zł nie przepada w całości przy jednej transakcji na niższą kwotę jak wynikałoby z regulaminu i pojedynczy bonus można dzielić i wykorzystać do opłacenia więcej niż 1 płatności/rozliczenia miesięcznego?
tak
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Przypominam!

Don't miss out on the Classic plan

Keep your subscription active when we switch to Humble Choice on December 6, 2019 at 10:00:00 AM PST and it will be converted to the Classic plan.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

To ciekawe, ile osób w tym roku to kupi i potem będzie narzekać, bo się niczego nie nauczyli w poprzednich latach :P
Awatar użytkownika
Łowca

chciwykrasnolud pisze: Przypominam!

Don't miss out on the Classic plan

Keep your subscription active when we switch to Humble Choice on December 6, 2019 at 10:00:00 AM PST and it will be converted to the Classic plan.
Właśnie aktywowałem, ale przyszedł mi mail, że pieniądze pobierze dopiero 27 grudnia. To znaczy, że jak mam tak aktywną subskrypcję to przejdę na Classic, czy muszę zapłacić już za te unlocki co są teraz?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Jak aktywowałeś teraz, to powinno ci już ściągnąć kasę (albo miesiąc z puli) za obecną paczkę. Zobacz, czy możesz pobrać klucze z ujawnionych gier. A 27 grudnia to po prostu kolejna opłata za następny pakiet.
Awatar użytkownika
Łowca

Niriles pisze: Jak aktywowałeś teraz, to powinno ci już ściągnąć kasę (albo miesiąc z puli) za obecną paczkę. Zobacz, czy możesz pobrać klucze z ujawnionych gier. A 27 grudnia to po prostu kolejna opłata za następny pakiet.
Nie mogę pobrać kluczy, ale mam w zakładce monthly przycisk "Pay now" i wtedy chyba dostaje grudniową paczkę.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Nie jest tak źle z tym Shadow of TR. Bałem się, że będzie tylko podstawka, a tu jednak są już dlcki.
Nie słyszałem wcześniej o tej zmianie w Definitive Edition.
Wszyscy którzy mieli wcześniej podstawkę + season pass'a dostali zamiast tego Definitive Edition.
Więcej info tutaj: https://tombraider.square-enix-games.co ... ve-edition

Monthly uważam za udane.

Fajnie, że zachomikowany gift "starego" miesięcznego monthly (zakupiony ze zniżką, za całe 9$) aktywuje się pięknie jako 10 growy classik -
"You've been gifted a Classic 1-Month subscription to Humble Choice!" i daje komplet 10 gier + trove i 20% zniżki na miesiąc.
Szkoda, że nie mam ich więcej :(
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

McSnake pisze: Nie jest tak źle z tym Shadow of TR. Bałem się, że będzie tylko podstawka, a tu jednak są już dlcki.
Nie słyszałem wcześniej o tej zmianie w Definitive Edition.
Wszyscy którzy mieli wcześniej podstawkę + season pass'a dostali zamiast tego Definitive Edition.
Więcej info tutaj: https://tombraider.square-enix-games.co ... ve-edition

Monthly uważam za udane.

Fajnie, że zachomikowany gift "starego" miesięcznego monthly (zakupiony ze zniżką, za całe 9$) aktywuje się pięknie jako 10 growy classik -
"You've been gifted a Classic 1-Month subscription to Humble Choice!" i daje komplet 10 gier + trove i 20% zniżki na miesiąc.
Szkoda, że nie mam ich więcej :(
Ludzie pododawali tomp rajdera z tego bundla i maja samą podstawke jak powinno być... i muszą sobie dokupic upgrejda do defi.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

tak, ja dostałem samą podstawke do konta, nic wczesniej nie mialem, nie wiem na jakiej podstawie huble buble mialoby wykryć jaką masz wersje na stimie i w zaleznosci od tego przyznać ci odpowiednią wersje
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Może to jest losowe tak jak przy airlinetycoon. Część dostała deluxe a część zwykłe.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

McSnake pisze: Nie jest tak źle z tym Shadow of TR. Bałem się, że będzie tylko podstawka, a tu jednak są już dlcki.
Dostałeś w bandlu gołą, ale nazwali to Definitive z powodu patcha. Zresztą, sam nawet napisałeś w poście, że posiadacze gry + SP dostali DE - ale tę pełnoprawną.
Problem w tym, że przez to są 2 różne wersje gry pod tą samą nazwą.
Ci, co mają vanilla, to i tak pokazuje, że to DE, mimo, że to jest zwykła edycja gry "załatana" i musisz kupić Upgrade w steam store, aby dostać season pass.

Bez screena potwierdzającego to, co mówisz, z pełną listą DLC, nie uwierzę.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Najgorsze jest to, że jakbym chciał do TR kupić tylko Definitive Upgrade, bez tych Deluxe Extras i Croft Extras (które dodają tylko stroje i bronie) to nie idzie. Trzeba wybulić siano na całość.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Noir pisze: Najgorsze jest to, że jakbym chciał do TR kupić tylko Definitive Upgrade, bez tych Deluxe Extras i Croft Extras (które dodają tylko stroje i bronie) to nie idzie. Trzeba wybulić siano na całość.
za 41zl w mmomga jest czy jak to sie zwie
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

bolesna prawda pisze:
Dostałeś w bandlu gołą, ale nazwali to Definitive z powodu patcha. Zresztą, sam nawet napisałeś w poście, że posiadacze gry + SP dostali DE - ale tę pełnoprawną.
Problem w tym, że przez to są 2 różne wersje gry pod tą samą nazwą.
Ci, co mają vanilla, to i tak pokazuje, że to DE, mimo, że to jest zwykła edycja gry "załatana" i musisz kupić Upgrade w steam store, aby dostać season pass.

Bez screena potwierdzającego to, co mówisz, z pełną listą DLC, nie uwierzę.
No to mnie różne komentarze w sieci zmyliły... a także głupi SE.
Nazwa podstawki w sklepie steam'a - Store Name : Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition

Sprawdziłem w konsoli steamowej, kluczyk aktywował SUB_ID 268072 , czyli samą gołą podstawkę :(
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

McSnake pisze: Sprawdziłem w konsoli steamowej, kluczyk aktywował SUB_ID 268072 , czyli samą gołą podstawkę :(
Podaj proszę tę komendę.
Dzięki.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 105 razy
Kontakt:

W konsoli steam pokazuje się tak:
Obrazek
Spoiler:pokaż
ODPOWIEDZ