Wrażenia z Bazaru

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Obrazek
Serio? Co następne? "Transakcja przebiegła pomyślnie, ale nie mogę wystawić pozytywa, bo sprzedawca był rudy"? Albo: "źle mu z oczu patrzyło"? Jaki to ma związek z samym przebiegiem transakcji? A przecież komentarz ma oceniać jakość "obsługi", a nie sprzedającego jako takiego.
Nie wiem czy sprzedający to zgłosił, ale moim zdaniem powinien był to zrobić.
Avatar był na tyle obraźliwy, że poszedł neutralny, ale nie na tyle, żeby zniechęcić do zakupu? Hipokryzja albo słaby troll.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 3 razy

LUL. Strzałka na moim lewak-detectorze podniosła się znacznie w górę.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Niriles pisze: Obrazek
Serio? Co następne? "Transakcja przebiegła pomyślnie, ale nie mogę wystawić pozytywa, bo sprzedawca był rudy"? Albo: "źle mu z oczu patrzyło"? Jaki to ma związek z samym przebiegiem transakcji? A przecież komentarz ma oceniać jakość "obsługi", a nie sprzedającego jako takiego.
Avatar był na tyle obraźliwy, że poszedł neutralny, ale nie na tyle, żeby zniechęcić do zakupu? Hipokryzja albo słaby troll.
A myślałem, że już nic mnie nie zaskoczy na łowcach w tym roku...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 9 razy

Widocznie dobra cena jest silniejsza niż uczucia religijne. :D
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Mistrzostwo świata :D . Co było na tym avatarze? :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

na fotce był pan żaba
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Rozwaliła mnie dzisiejsza sytuacja xD
Crapik wiszący na bazarze od 10 miesięcy, cena 80 czy 90gr (dobrze nie pamiętam), zapytałem sprzedającego czy dałoby radę za 50gr to podniósł cenę do 3,50zł <lol>
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Nie wiem czy śmieszniejsze jest to, że podniósł cenę czy to, że chciałeś ją jeszcze obniżyć :E
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1293 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

No przepraszam bardzo, co dziwnego w tym, że chciał obniżyć cenę crapa, którego za 90gr normalny człowiek nie kupi, a za 50gr może się jeszcze zastanowić? Ja np. mam taką zasadę, że crapgry, albo nie jakichś górnych lotów co jakiś czas obniżam, aż dojdę do magicznego poziomu 50gr. Czyż nie na pozbywaniu się niechcianych gier miał polegać bazar? Nie pozbędę się za 90 gr, to może się pozbędę za 50. Wolę 50 niż nic.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

No crapa rozumiem, ale ze mna wczoraj gosciu walczyl o to bym z Dead Rising 2 zszedł z 4 zł do 3.5 xD Co z tego ze najtaniej na rynku, on sie kloci o 50 groszy XD
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Moje wrażenia poprawia czarna lista na którą mogę wrzucić spamerów proponujących wymianę dobrych gier na jakieś śmieci.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Hardkor pisze: No crapa rozumiem, ale ze mna wczoraj gosciu walczyl o to bym z Dead Rising 2 zszedł z 4 zł do 3.5 xD Co z tego ze najtaniej na rynku, on sie kloci o 50 groszy XD
A miał się targować o najdroższą? :E Mnie też nie raz pytali czy nie urwą trochę i często obniżałem cenę, nawet jak była najniższa. Generalnie nie widzę problemu jak ktoś chce się zapytać o "rabacik", nic mi się nie stanie jak rozważę czyjąś propozycję, najwyżej odmówię.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

urban pisze:
Hardkor pisze: No crapa rozumiem, ale ze mna wczoraj gosciu walczyl o to bym z Dead Rising 2 zszedł z 4 zł do 3.5 xD Co z tego ze najtaniej na rynku, on sie kloci o 50 groszy XD
A miał się targować o najdroższą? :E Mnie też nie raz pytali czy nie urwą trochę i często obniżałem cenę, nawet jak była najniższa. Generalnie nie widzę problemu jak ktoś chce się zapytać o "rabacik", nic mi się nie stanie jak rozważę czyjąś propozycję, najwyżej odmówię.
Rozumiem jakbym miał droższą, inni mu odmówili i mnie pyta czy coś albo jakby to byla wieksza cena, ale o 50 groszy?
PSH
Awatar użytkownika
PSH
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Hardkor pisze:
urban pisze:
Rozumiem jakbym miał droższą, inni mu odmówili i mnie pyta czy coś albo jakby to byla wieksza cena, ale o 50 groszy?
Może akurat tyle zostało mu na koncie paypal po większych zakupach i nie chciało mu się doładowywać? Ja za to ostatnio przy ofercie za 50gr dostałem propozycje kupna za 25gr :trollface:
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 129 razy
Podziękowania: 287 razy
Kontakt:

PSH pisze: Może akurat tyle zostało mu na koncie paypal po większych zakupach i nie chciało mu się doładowywać?
Swoją drogą najlepszym sposobem na doładowanie Paypala niewielką kwotą jest sprzedanie czegoś na Bazarze. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

no a jak ktoś przy grze za 50gr pisze ci że da 20gr to co ja mam mu odpisać
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Armin pisze: no a jak ktoś przy grze za 50gr pisze ci że da 20gr to co ja mam mu odpisać
Przeprosić i odpisać, że oddałeś już za darmo. Ja zawsze tak robię na olxie :tak:
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 129 razy
Podziękowania: 287 razy
Kontakt:

Armin pisze: no a jak ktoś przy grze za 50gr pisze ci że da 20gr to co ja mam mu odpisać
Zapytać czy w burdelu też prosi o 60% zniżki. :trollface:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 364 razy
Kontakt:

Szczerze mówiąc mnie wszystkie tego typu naciąganie na zniżki irytują i doskonale rozumiem gościa który zrobił ten myk z podwyżką.
Zresztą wyobraźcie sobie, co by to się działo gdyby kupujący kliknąwszy klawisz zakupu zamiast klucza najpierw dostał tekst od sprzedającego w stylu" no... ale wiesz, dałbyś te złotówkę więcej, zobacz i tak fajna cena a następna oferta jest aż o 3 zł droższa!" I tak wiem, że to jest niezgodne z regulaminem - ale to tylko znaczy że regulamin nie jest symetryczny dla obu stron.

Morał z tej bajki jest taki - pytać niby nikt nie zabrania ale co sprzedawca to inna wrażliwość na tego typu manewry. A już targowanie się o 40 groszy gdy sprzedający jest jedyny na liście to szczyt bezczela który łatwo może skończyć się wspomnianym failem :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Ja najbardziej lubię takich, co dają ci link na barter czy jakoś tak. Normalnie jakby wiedzieli, że tej listy darmówek nikt nie chce oglądać na bazarze i są od razu skreśleni jak to dają.
Za civ beyond earth dostałem dwie oferty nie do odrzucenia, aż nie wiedziałem, którą przyjąć - 100 darmówek czy 2 gry z progu dolarowego bandla, których i tak nikt nie chce.
Ludzie są różni, no ale szanujmy się.
ODPOWIEDZ