Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Grał ktoś w to Marvel Heroes? Warto instalować te 25 GB jeśli dają cały content za darmo?
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Niektóre sporo droższe, przykład: Civilization: Beyond Earth, u nas 257,9 zł, gdzie z dolarów wychodziło 143,44, zaś z euro 169,28 zł. 100 zł więcej, niż cena w euro to mocne przegięcie. Jedyną tańszą grą, którą widziałem jest Mafia 3 - u nas 139,90 (z dolara 143,44, z euro 168,28 zł). Nie wiem co Ci wydawcy mają w głowach...
- Podziękował: 429 razy
- Podziękowania: 249 razy
- Kontakt:
Akurat Beyond Earth jest za 169złludi108 pisze: Niektóre sporo droższe, przykład: Civilization: Beyond Earth, u nas 257,9 zł, gdzie z dolarów wychodziło 143,44, zaś z euro 169,28 zł. 100 zł więcej, niż cena w euro to mocne przegięcie. Jedyną tańszą grą, którą widziałem jest Mafia 3 - u nas 139,90 (z dolara 143,44, z euro 168,28 zł). Nie wiem co Ci wydawcy mają w głowach...

@down
Rzeczywiście, to dziady

Ostatnio zmieniony 17 lis 2017, o 23:59 przez FotelSkrzypi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Uff, naprawiliFotelSkrzypi pisze:Akurat Beyond Earth jest za 169złludi108 pisze: Niektóre sporo droższe, przykład: Civilization: Beyond Earth, u nas 257,9 zł, gdzie z dolarów wychodziło 143,44, zaś z euro 169,28 zł. 100 zł więcej, niż cena w euro to mocne przegięcie. Jedyną tańszą grą, którą widziałem jest Mafia 3 - u nas 139,90 (z dolara 143,44, z euro 168,28 zł). Nie wiem co Ci wydawcy mają w głowach...

Edit: potwierdzenie na wyższą cenę: https://steamdb.info/app/65980/

Ten bundel Made In Poland wzrósł cenowo z ~ 42 zł na prawie 100 zł
:
http://store.steampowered.com/bundle/36 ... In_Poland/

http://store.steampowered.com/bundle/36 ... In_Poland/
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Z tego co na daną chwilę widzę to wprowadzenie cen w złotówkach jest średnio dla nas udane. Wiele gier najdroższych na świecie. Dying Light w pudełku - 59zł - klucz na steam 129zł itd. Nie o takie złotówki walczyłem
- Podziękował: 22 razy
- Podziękowania: 24 razy
- Kontakt:
czy bedzie kosztowac 129, czy 69, czy 199 (a pewnie nawet 59,90) to i tak kupisz pudelko za 59 zl.
nie ma to wiec az tak wielkiego znaczenia.
ilu z nas kupuje duze gry bezposrednio na steamie? i tak niemal zawsze tansze sa skelpy (i te legalne i te 'pol-legalne'), nawet przy promocjach na steamie.
co innego mniejsze gry i indyki, a tu problemem jest ceny brak...
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Masz rację, kupie pudełko ale ich kupowania od jakiegoś czasu unikam. Brak miejscaq51 pisze:czy bedzie kosztowac 129, czy 69, czy 199 (a pewnie nawet 59,90) to i tak kupisz pudelko za 59 zl.
nie ma to wiec az tak wielkiego znaczenia.
ilu z nas kupuje duze gry bezposrednio na steamie? i tak niemal zawsze tansze sa skelpy (i te legalne i te 'pol-legalne'), nawet przy promocjach na steamie.
co innego mniejsze gry i indyki, a tu problemem jest ceny brak...

Brak cen dotyczy około 35% mojej listy życzeń, część co dziś doszła mnie w sumie śmieszy. Drogo w ciul. Podejrzewam że przy wielu grach w najbliższym czasie ceny się nie pojawią.
oLiardi pisze:Jak chcesz to pisz do twórców Dead by Deadlight i upominaj się o wstawienie cen, może zareagują.Pawuloniasty pisze: Orientujecie się kiedy kwestia znikających cen niektórych gier wróci do normy? Po wejściu naszej kochanej waluty na steam cena części gier z listy życzeń zniknęła i nie mogę ich dodać do koszyka. Chodzi m.in. o DLC do gry Dead by Daylight. Ustalona została jedynie cena podstawki i najnowszego DLC z Freddym Kruegerem, a pozostałe nadal jej nie mają. Dziwne, co stoi na przeszkodzie?
Napisałem do deva w wątku o ostatniej promocji jego gry, że nie mam możliwości zakupu z powodu wprowadzenia nowych walut. Odpisał, że naprawił swoje niedopatrzenie i potem musi czekać kilka godzin na zatwierdzenie ceny przez steam. Czyli jeśli dev dba o kontakt z graczami i ktoś go poinformuje to gra ma szanse stać się na powrót dla nas dostępna. Ale za Chiny nie mam zamiaru pisać do twórcy każdej gry z mojej wl, która stała się dla mnie nieosiągalna, poczekam na ig czy innego humbla.
No i proszę. Twoja interwencja podziałała