Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
q51
Awatar użytkownika
q51
Robin Hood
Podziękował: 22 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

cort3x pisze: ... oni wspominaja o was...
prawde powiedziawszy nie pierwszy raz, ale tym razem chyba najwyrazniej.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Orientujecie się kiedy kwestia znikających cen niektórych gier wróci do normy? Po wejściu naszej kochanej waluty na steam cena części gier z listy życzeń zniknęła i nie mogę ich dodać do koszyka. Chodzi m.in. o DLC do gry Dead by Daylight. Ustalona została jedynie cena podstawki i najnowszego DLC z Freddym Kruegerem, a pozostałe nadal jej nie mają. Dziwne, co stoi na przeszkodzie?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Pawuloniasty pisze: Orientujecie się kiedy kwestia znikających cen niektórych gier wróci do normy? Po wejściu naszej kochanej waluty na steam cena części gier z listy życzeń zniknęła i nie mogę ich dodać do koszyka. Chodzi m.in. o DLC do gry Dead by Daylight. Ustalona została jedynie cena podstawki i najnowszego DLC z Freddym Kruegerem, a pozostałe nadal jej nie mają. Dziwne, co stoi na przeszkodzie?
Wróci do normy wtedy gdy wydawca uzupełni cenę.
Reasumując możliwych jest kilka przypadków.

- za pięć minut
- wieczorem
- jutro
- do końca roku
- nigdy
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Pawuloniasty pisze: Orientujecie się kiedy kwestia znikających cen niektórych gier wróci do normy? Po wejściu naszej kochanej waluty na steam cena części gier z listy życzeń zniknęła i nie mogę ich dodać do koszyka. Chodzi m.in. o DLC do gry Dead by Daylight. Ustalona została jedynie cena podstawki i najnowszego DLC z Freddym Kruegerem, a pozostałe nadal jej nie mają. Dziwne, co stoi na przeszkodzie?
Jak chcesz to pisz do twórców Dead by Deadlight i upominaj się o wstawienie cen, może zareagują.
Napisałem do deva w wątku o ostatniej promocji jego gry, że nie mam możliwości zakupu z powodu wprowadzenia nowych walut. Odpisał, że naprawił swoje niedopatrzenie i potem musi czekać kilka godzin na zatwierdzenie ceny przez steam. Czyli jeśli dev dba o kontakt z graczami i ktoś go poinformuje to gra ma szanse stać się na powrót dla nas dostępna. Ale za Chiny nie mam zamiaru pisać do twórcy każdej gry z mojej wl, która stała się dla mnie nieosiągalna, poczekam na ig czy innego humbla.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

cort3x pisze: takie male podsumowanie na szybko (jesli link lamie regulamin usuncie go , chociaz oni wspominaja o was to moze i wy o nich powinniscie tez;p )
https://www.youtube.com/watch?v=plKapaAJr3M
Jak zawsze mam wrażenie, że obudzili się wczoraj i odkrywają zasady działania sklepu Valve jak jakieś niestworzone rzeczy. Od ludzi z takim doświadczeniem w branży oczekiwać można większego rozeznania w temacie lub chociaż porządnego researchu, a oni dziwią się skąd przelicznik 1$ = 1€.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 455 razy
Kontakt:

takie pytanie mam moze ktos widzial slyszal cos wie :)
szukam steamapp/sub id do :
http://store.steampowered.com/bundle/53 ... dle__NISA/
http://store.steampowered.com/bundle/95 ... dle__NISA/
Awatar użytkownika
Łowca

Activision zaczyna ustalać ceny. Na steamdb Call of Duty WWII widnieje za 214.99zł. Liczone z dolara. Zawsze coś

Z tego co widzę to nawet taniej niż na allegro/sklepy :o
Ostatnio zmieniony 16 lis 2017, o 21:25 przez jarzzz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

cort3x pisze: takie pytanie mam moze ktos widzial slyszal cos wie :)
szukam steamapp/sub id do :
http://store.steampowered.com/bundle/53 ... dle__NISA/
http://store.steampowered.com/bundle/95 ... dle__NISA/
https://steamdb.info/bundle/950/
https://steamdb.info/bundle/5359/
o to chodzi?

coś dziwnie liczy stim ceny tego bundla:
Price of individual products: 953,78zł
Bundle discount: 40%
Your cost: 572,09zł

a poniżej przekreślone: 1 709,94zł
572,09zł

jak z 953 zrobiło się 1709? :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Activision właśnie dało cenę na CoDWWII, 254,99 zł + 212 zł Season Pass

A reszty cen nie ma nadal :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

tomzacz pisze: Activision właśnie dało cenę na CoDWWII, 254,99 zł + 212 zł Season Pass

A reszty cen nie ma nadal :E
Bo są stopniowo wprowadzane, ale muszą oczekiwać na akceptację Valve, stąd może pewne opóźnienia.

Cenę dostało dzisiaj River City Ransom: Underground - było 20 euro, teraz dostaliśmy przelicznik dolarowy na to
i jest w promocji obecnie za 35,99 zł.
Paradigm też dostał i jest za 49 zł (a chyba był za 15 euro?).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Ja po cichu liczę, że obniżą cenę starych CoDów, bo bym uzupełni kolekcje. Tak po 20 zł za sztuke to już ok cena by była na Steam Sale :D
Awatar użytkownika
Łowca

No to się przyjacielu zdziwisz. 25min zaaktualizowali cenę nowego coda. Z 214.99zł nagle im wyszło 254,80 zl. Najdrożej....

A że są łasi na $$ to nie liczłbym na ok cenę poprzednich części o ile dadzą jakąkolwiek kwotę.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Info ze steamgifts, myślę ze można dać na główną -> Marvel Heroes Omega w przeciągu najbliższych 6 tygodni zamyka serwery, dlatego twórcy postanowili rozdać graczom cały płatny content ever -> poczynając od tego, że każdy gracz za codzienne logowanie dostaje po 10$ a każdy płatny content ma obniżoną cenę do 0,5$, czyli 20 rzeczy można zakupić dziennie.
Jeśli ktoś planował to zagrać to lepszej okazji nie będzie:
http://store.steampowered.com/app/22632 ... oes_Omega/

Cholerstwo zajmuje 25 GB na dysku :(

A tu pełne info:
"For the final 6 weeks before the game closes its doors, the devs are making all purchasable content in the game FREE.

Yes, it was already F2P, but now you can experience the game like a whale who has infinite money to spend on boosts, pets, and trying out all the nifty characters and costumes... whee!

Just a note, as they couldn't actually lower costs to 0, they are instead giving all users $10 of in game currency every day and lowering all content costs to $0.50 - so you do have a 20 item limit per day (though those 20 items could be bundles of 50 items each).

There's a whole backstory and much drama over the situation (the developers have been delaying a huge patch for PC for a couple years, putting most money/time toward console development, now Disney shutting them down for...reasons) - but hey, newcomers are welcome to ignore all that.

If you like ARPGs and/or Marvel, enjoy getting thousands of dollars of imaginary content for free over the holiday season!"
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Cenę dostała jedna z ulubionych moich gier towarzyskich czyli Town of Salem oraz DLC do niej - po 17,99 zł - nie wiem czy to dzięki mojej informacji na ich forum, czy mieli zaplanowane. Jest taniej niż w euro i ułamek procenta drożej niż w $. Liczyłem na jakąś fajną cenę żeby kupić DLC, ale poczeka się do wyprzedaży lub bundla zwłaszcza że opinia o DLC jest na ten moment mieszana - wiąże się to jednak bardziej z małą ilością graczy niż z samą zawartością.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Poświęciłem się dzisiaj poszło ze 30 kopiuj - wklej informacji na temat braku cen i prośby o ich dodanie. Nie jest dobrze. W przypadku wielu dewów którzy wydali przeważnie jedną niewielką grę nie ma już nawet ich stron domowych. Zostaje fb i twitter z ostatnimi wpisami datowanymi nawet na 2015 rok. Tak więc jak macie coś na liście życzeń co nie ma ceny to polecam kontakt z twórcami bo coś valve dało ciała dewsi nawet nie wiedzą że pojawiły się nowe waluty.
Ci użytkownicy podziękowali MerlinPL za ten post:
FotelSkrzypi
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Kimedis pisze: Cenę dostała jedna z ulubionych moich gier towarzyskich czyli Town of Salem oraz DLC do niej - po 17,99 zł - nie wiem czy to dzięki mojej informacji na ich forum, czy mieli zaplanowane. Jest taniej niż w euro i ułamek procenta drożej niż w $. Liczyłem na jakąś fajną cenę żeby kupić DLC, ale poczeka się do wyprzedaży lub bundla zwłaszcza że opinia o DLC jest na ten moment mieszana - wiąże się to jednak bardziej z małą ilością graczy niż z samą zawartością.
Biorąc po uwagę, że przegrałem w podstawkę ponad 260 godzin to chętnie bym kupił DLC, ale jeśli faktycznie jest mało graczy to poczekam na promo/bundla.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Revan jeszcze miesiąc temu ludzie narzekali na długie czekanie, wydaje mi się że może się to zmienić po świątecznej wyprzedaży. Kupic grę za 18 zł - jak najbardziej warto - mój licznik to 160h. Na ten moment 18 zł za DLC - może i też warte tyle, ale wolę poczekać aż więcej osób będzie miało.

Ja miałem grę z bundla więc widząc że się świetnie bawię kupiłem jakiś pack za 5$
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

MerlinPL pisze: Poświęciłem się dzisiaj poszło ze 30 kopiuj - wklej informacji na temat braku cen i prośby o ich dodanie. Nie jest dobrze. W przypadku wielu dewów którzy wydali przeważnie jedną niewielką grę nie ma już nawet ich stron domowych. Zostaje fb i twitter z ostatnimi wpisami datowanymi nawet na 2015 rok. Tak więc jak macie coś na liście życzeń co nie ma ceny to polecam kontakt z twórcami bo coś valve dało ciała dewsi nawet nie wiedzą że pojawiły się nowe waluty.

Brawo za inicjatywę, ale Valve nie do końca jest winne, to nie ich wina, że niektórzy devi nie czytają maili ;-)
Sztim już dawno wysyłał info do wszystkich, że będą nowe waluty na Sklepie :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Dziś premiera Hallow : 50 zł (po obniżce -30% na steam). Jest gdzieś taniej? Jak się gra podoba?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Ja grałem w demo i mi się nie podobało, a lubię takie klimaty. W sumie coś musi być na rzeczy, jak w dniu premiery dają -30%. :E
ODPOWIEDZ