Bazar - Q&A

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

remike pisze:
Revan pisze: Da się zrobić refunda z Paypala jak nie miałem ochrony kupujących? Przechodzą zwroty przy takich płatnościach? Bo kolo mnie na 10 zł oszukał i nie zaszkodziłoby tego odzyskać, jeśli jest taka możliwość.
Zgłaszałeś sprawę moderatorom?
Tak, ale co moderacja może zrobić poza zbanowaniem użytkownika i napisaniem mu wiadomości? Raczej niewiele.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 51 razy
Kontakt:

Co mam zrobić gdy zarezerwowałem grę ale nie zauważyłem że człowiek od miesiąca jest nieaktywny. Na steamie też od kilku dni offline.
Po prostu anulować zamówienie czy czekać?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Jak nie wysłałeś kasy, to możesz spokojnie anulować, chyba że wolisz poczekać :tak:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Brak konkurencji = niemożność podbijania.

Gdy będą dwie oferty, dwie moje, wtedy będę mógł podbić?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Jeśli łamanie regulaminu i zagrożenie banem (bo fikcyjna oferta, chyba że masz 2 kluczyki, tylko gdybyś miał, to po co byś pytał :?: :trollface: ) to dla ciebie gra warta świeczki, to jasne :tak:
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

BlackSh pisze: Co mam zrobić gdy zarezerwowałem grę ale nie zauważyłem że człowiek od miesiąca jest nieaktywny. Na steamie też od kilku dni offline.
Po prostu anulować zamówienie czy czekać?
Możesz anulować zamówienie.
Markiem pisze: Brak konkurencji = niemożność podbijania.

Gdy będą dwie oferty, dwie moje, wtedy będę mógł podbić?
Prawdopodobnie tak, aczkolwiek nie sprawdzałem tego.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

czy nie dałoby rady, żeby cała ta przypadkowa drobnica, która na łowcach to pierwszy raz by na bazarze wziac cos raz i pewnie wiecej sie nie pojawic, dostawała przy pierwszych kilku zakupach dodatkowa linijke z info drukowanymi na czerwono, ze oczekiwanie godziny i 19 min to raczej nie jest wielka sprawa?

>>ciach<< MH
Awatar użytkownika
Łowca

bolesna prawda pisze: Jeśli łamanie regulaminu i zagrożenie banem (bo fikcyjna oferta, chyba że masz 2 kluczyki, tylko gdybyś miał, to po co byś pytał :?: :trollface: ) to dla ciebie gra warta świeczki, to jasne :tak:
Pomocnyś jak zwykle...

~~
Dzięki mod, przy okazji przydałoby się coś zrobić w tym kierunku...
Awatar użytkownika
Łowca

Witam,

Po jakim czasie od płatności powinienem się denerwować, że nie otrzymałem klucza?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Cronitarius pisze: Witam,

Po jakim czasie od płatności powinienem się denerwować, że nie otrzymałem klucza?
Jakieś 3 dni robocze po tym jak wysłałeś płatność PayPal. Natomiast przelewy bankowe 4-5 dni robocze. W weekendy nie każdy siedzi przy komputerze i rozsyła klucze.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: #2540
Podziękował: 125 razy
Podziękowania: 1273 razy
Kontakt:

Pewnie było takie pytanie już, ale na początku tematu nie ma, a nie chcę przeglądać tylu stron... Dlaczego nie ma opcji samej wymiany na inną grę? Nie każdy chce gotówkę, ja osobiście wolałbym wymienić takiego np DS3 na coś innego, a nie chcę kasy. Jest niby "Sprzedaż + Wymiana" ale to bez sensu w tym przypadku, bo regulamin zabrania samej wymiany :P
Awatar użytkownika
Łowca

Mam kolejne pytanie - jak usunąć nieaktywną ofertę? (Jakoś przy wystawianiu Wormsów $_POST'neło mi dwukrotnie)
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Cronitarius pisze: Mam kolejne pytanie - jak usunąć nieaktywną ofertę? (Jakoś przy wystawianiu Wormsów $_POST'neło mi dwukrotnie)
Nie da się usunąć.
Awatar użytkownika
Łowca

MadHunter pisze:
Cronitarius pisze: Mam kolejne pytanie - jak usunąć nieaktywną ofertę? (Jakoś przy wystawianiu Wormsów $_POST'neło mi dwukrotnie)
Nie da się usunąć.
Smut :( No trudno jak chcecie to dopiszę wam tego delete'a do bazy za friko:)

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Łowca

Xanthi pisze: Dlaczego nie ma opcji samej wymiany na inną grę?
Przez subiektywizm i trudności z doprecyzowaniem oferty.
Gra grze nierówna mimo identycznej ceny w sklepach. Przy rezerwacjach pojawiły by się zgrzyty, czemu ktoś nie chce gry wartej 5$ za 3$. Ponadto inne preferencje, co z tego, że wymiana na "lepsze", skoro to typ gry nielubiany przez kupującego. Pozostawienie ceny sprawia, że w razie rezerwacji (a nie rozmowy) w ostateczności musisz zapłacić, co utrudnia blokowanie ofert z powodu prób wymiany za Tropico 4.

Tak mniemam przynajmniej.

Za to mnie zastanawia, czemu nie można dać gratisów w ofercie. Produkt główny i cena są wiążące, a że przy okazji dorzucę DLC, to chyba moja sprawa i nikogo nie krzywdzi?
Awatar użytkownika
Łowca

Witam jestem nowy na Bazarku i mam głupie pytanko:
Jak to jest z tymi grami na tej stronie ceny są astronomicznie niskie 1 zł itd nie żeby mi to przeszkadzało, to jest cena końcowa czy ostatecznie trzeba zarezerwować i dogadać się między sobą co do ceny. Jak próbuje się z kimś porozumieć na stronie w sprawie gry to nikt nie ma chęci odpisać, nie chcę rezerwować czegoś co później okaże się ceną z kosmosu i w razie rezygnacji dostane negatywa :(
Dziękuje za wyrozumiałość i pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
Łowca

Jest to cena ostateczna. Widzisz 1 zł - płacisz 1 zł.

Większość sprzedawców sugeruje także zapłatę poprzez PayPal i użycie opcji "rodzina i znajomi", by uniknąć dodatkowych opłat - pamiętaj o tym, inaczej cena się zwiększy.

I co do taniości, to tylko pozory, większość dało (humble bundle, monthly, przeceny itd.) lub da (aktualne zniżki z Łowców) się zdobyć taniej. Choć jak chcesz uzupełnić kolekcję o jakieś mini hity, faktycznie jest to dobre miejsce, o 50 gr nie chodzi...
Awatar użytkownika
Łowca

Markiem pisze: Jest to cena ostateczna. Widzisz 1 zł - płacisz 1 zł.

Większość sprzedawców sugeruje także zapłatę poprzez PayPal i użycie opcji "rodzina i znajomi", by uniknąć dodatkowych opłat - pamiętaj o tym, inaczej cena się zwiększy.

I co do taniości, to tylko pozory, większość dało (humble bundle, monthly, przeceny itd.) lub da (aktualne zniżki z Łowców) się zdobyć taniej. Choć jak chcesz uzupełnić kolekcję o jakieś mini hity, faktycznie jest to dobre miejsce, o 50 gr nie chodzi...
Dziękuje za wytłumaczenie teraz już wszystko wiem, i tak płace przez paypal.
Może być i humble itd ważne żeby cena była znośna, właśnie zależy mi na uzupełnieniu kolekcji brakuje mi paru tytułów które były w bundlach ale wtedy był brak monet ;)
Dzięki jeszcze raz pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 129 razy
Podziękowania: 287 razy
Kontakt:

Po jakim czasie wypada anulować transakcję na Bazarze? Zakup sprzed 6 dni, wysłałem dane do płatności, później pytania, a żadnej odpowiedzi ani kasy nie ma (użytkownik ostatnio logował się 2 godziny temu). ;p
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Jak się loguje i olewa, to od razu report i czarna lista. Gdyby potrzebował więcej czasu, to chyba umie pisać?
Wszystko powyżej 24h bez usprawiedliwienia (płatność, komentarz) to lecenie w... kulki.
ODPOWIEDZ