Bazar - Q&A

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Całkowite usunięcie oferty byłoby lepsze, bo taka nieaktywna oferta nadal blokuje "miejsce" możliwych do wystawienia ofert.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Torak pisze: Całkowite usunięcie oferty byłoby lepsze, bo taka nieaktywna oferta nadal blokuje "miejsce" możliwych do wystawienia ofert.
Nie blokuje, a przynajmniej nie powinna.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 16 razy

Szybkie pytanie - planowane jest utworzenie przycisku umożliwiającego szybką zmianę oferty aktywnej na nieaktywną ? W sensie chodzi mi o przycisk obok lub pod przyciskiem Edytuj w zakładce Moje oferty ? Klikanie w edytuj żeby dezaktywować ofertę a później przewijać całą stronę gdy ma się tych ofert dajmy na to 10 jest lekko uciążliwe
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Da się zrobić refunda z Paypala jak nie miałem ochrony kupujących? Przechodzą zwroty przy takich płatnościach? Bo kolo mnie na 10 zł oszukał i nie zaszkodziłoby tego odzyskać, jeśli jest taka możliwość.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Kontakt:

Refunda chyba nie dają jak wysyłasz znajomym, tylko jak płacisz za towary. Najwyżej osoba obdarowana może zwrócić płatność.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

A przelewałeś jako rodzina itp? Jak nie to załóż spór nie będzie problemu raczej.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Kontakt:

Tylko się zastanawiam, kto płaci na bazarze jako za towar. https://www.paypal-community.com/t5/Abo ... anguage=en i chyba w temacie się nie zmieniło.
Ostatnio zmieniony 8 sie 2017, o 18:57 przez tigritron, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

:( No to trudno, nauczka na przyszłość.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Revan pisze: Da się zrobić refunda z Paypala jak nie miałem ochrony kupujących? Przechodzą zwroty przy takich płatnościach? Bo kolo mnie na 10 zł oszukał i nie zaszkodziłoby tego odzyskać, jeśli jest taka możliwość.
Zgłaszałeś sprawę moderatorom?
Awatar użytkownika
Łowca

Witam, jestem nowy na forum. Czy jest możliwość wcześniejszego dostępu do sprzedawania kluczy? Ostatnio zakupiłem kilka paczek z bundla (im więcej tym taniej ;p) i chciałbym się pozbyć chociażby za 25%ceny steam. Jakaś weryfikacja przez numer telefonu, konto bankowe?
Awatar użytkownika
Moderator
Discord: silas#0117
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

M102 pisze: Witam, jestem nowy na forum. Czy jest możliwość wcześniejszego dostępu do sprzedawania kluczy? Ostatnio zakupiłem kilka paczek z bundla (im więcej tym taniej ;p) i chciałbym się pozbyć chociażby za 25%ceny steam. Jakaś weryfikacja przez numer telefonu, konto bankowe?
Nie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 65 razy
Kontakt:

Jest v planu okazja sortowanie gier na profilu? Jak jest "zniszczone" podbijanie pojedynecznych ofert to niech sobie na profilu moze proponowac... + dla czego niemozno na profilu zrobic sortowanie i liczbu ofert jak jest na bazaru?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Co mam zrobić, jeśli ktoś kupił u mnie dwie gry, zapłacił, wysłałem klucz i nie wystawia komentarza? Wysyłam wiadomości z zapytaniem 'czy klucz działa, jeśli tak lub nie niech wystawi komentarz albo niech napisze', albo 'wystaw komentarz'.
Co mam zrobić? Pierwszy wystawić komentarz i liczyć, że może wtedy wystawi? Czy można to zgłosić? Chyba, że można jakoś aukcję odblokować to bym prosił jak to zrobić
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1293 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

A długo to już trwa? Jeśli dłużej niż tydzień, to warto się tym zainteresować. Zobacz, czy w ogóle odebrał wiadomość o kluczu - jest adnotacja jak nasza wiadomość została odczytana.Albo czy logował się na Bazar w ogóle... Zdarza się też bardzo często tak, że ludzie w pracy/szkole rezerwują klucz, wpłacają kasę, żeby sobie po powrocie ogarnąć gierkę. Odbierają wiadomość o kluczu, ale aktywować mogą dopiero na sprzęcie np. w domu. Wiadomo, że można wtedy napisać, że sprawdzę grę jak wrócę czyli za x godzin, ale nie wszyscy są tacy domyślni.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Quoyque pisze: A długo to już trwa? Jeśli dłużej niż tydzień, to warto się tym zainteresować. Zobacz, czy w ogóle odebrał wiadomość o kluczu - jest adnotacja jak nasza wiadomość została odczytana.Albo czy logował się na Bazar w ogóle... Zdarza się też bardzo często tak, że ludzie w pracy/szkole rezerwują klucz, wpłacają kasę, żeby sobie po powrocie ogarnąć gierkę. Odbierają wiadomość o kluczu, ale aktywować mogą dopiero na sprzęcie np. w domu. Wiadomo, że można wtedy napisać, że sprawdzę grę jak wrócę czyli za x godzin, ale nie wszyscy są tacy domyślni.

Tak, w innym przypadku bym przecież tutaj nie pisał. Odczytał klucz.
Koło nazwy gry pisze:
Sprzedano 5 dni temu
Klucz wysłałem (i chyba od razu odczytał):
13:05 | 2017-08-04
I na dwóch aukcjach pisze:
wyświetlono o 13:29 | 2017-08-07
wyświetlono o 13:38 | 2017-08-07
dwa dni temu, bo wtedy wysyłałem wiadomość, czy klucz działa i czekam na komentarz.
Administracji mogę wysłać screeny albo podać numer transakcji.
Awatar użytkownika
Moderator
Discord: silas#0117
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Denionet pisze:
Quoyque pisze: A długo to już trwa? Jeśli dłużej niż tydzień, to warto się tym zainteresować. Zobacz, czy w ogóle odebrał wiadomość o kluczu - jest adnotacja jak nasza wiadomość została odczytana.Albo czy logował się na Bazar w ogóle... Zdarza się też bardzo często tak, że ludzie w pracy/szkole rezerwują klucz, wpłacają kasę, żeby sobie po powrocie ogarnąć gierkę. Odbierają wiadomość o kluczu, ale aktywować mogą dopiero na sprzęcie np. w domu. Wiadomo, że można wtedy napisać, że sprawdzę grę jak wrócę czyli za x godzin, ale nie wszyscy są tacy domyślni.

Tak, w innym przypadku bym przecież tutaj nie pisał. Odczytał klucz.
Koło nazwy gry pisze:
Sprzedano 5 dni temu
Klucz wysłałem (i chyba od razu odczytał):
13:05 | 2017-08-04
I na dwóch aukcjach pisze:
wyświetlono o 13:29 | 2017-08-07
wyświetlono o 13:38 | 2017-08-07
dwa dni temu, bo wtedy wysyłałem wiadomość, czy klucz działa i czekam na komentarz.
Administracji mogę wysłać screeny albo podać numer transakcji.
Napisz do niego wiadomość na forum albo na steam o ile ma podpięty profil steam. Bez nerwów poczekaj na komentarz ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ja ma takie pytanie, pewnie już gdzieś było, ale nie jestem w stanie znaleźć. Gość kupił ode mnie kluczyk za 10 zł. Po 3 dniach nie płacenia za klucz upomnialem się o kasę i został zapłacony a klucz wysłany. Gość jest ewidentnie handlarzem kluczami i zapewne sam gdzieś ten mój klucz sprzedaje obecnie i nie kończy transakcji. Z jego punktu widzenia jest to logiczne bo nie może sprawdzić czy wysłałem mu dobry klucz póki nie opchnie gry. Ale z mojej jest to bardzo irytujące bo mi blokuje możliwość wystawienia 2 kolejnych kluczy z humble. I teraz pytanie czy jest jakiś limit oczekiwania na zakończenie transakcji? Mnie mało interesuje że on mój klucz sprzedaje dalej, chyba nie do takiego obrotu kluczami bazar powstał.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Equisetum pisze: Ja ma takie pytanie, pewnie już gdzieś było, ale nie jestem w stanie znaleźć. Gość kupił ode mnie kluczyk za 10 zł. Po 3 dniach nie płacenia za klucz upomnialem się o kasę i został zapłacony a klucz wysłany. Gość jest ewidentnie handlarzem kluczami i zapewne sam gdzieś ten mój klucz sprzedaje obecnie i nie kończy transakcji. Z jego punktu widzenia jest to logiczne bo nie może sprawdzić czy wysłałem mu dobry klucz póki nie opchnie gry. Ale z mojej jest to bardzo irytujące bo mi blokuje możliwość wystawienia 2 kolejnych kluczy z humble. I teraz pytanie czy jest jakiś limit oczekiwania na zakończenie transakcji? Mnie mało interesuje że on mój klucz sprzedaje dalej, chyba nie do takiego obrotu kluczami bazar powstał.
Może czeka na zakończenie losowania na steamgifts. A limitu nie ma, sam mam jedną ofertę sprzed 4 miesięcy na 5/5 zakończoną. Ja kasę dostałem więc mu oczywiście pozytywa wysłałem, na jego odpowiedz już nie czekam :).
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Silas pisze:
Denionet pisze:
Quoyque pisze: Napisz do niego wiadomość na forum albo na steam o ile ma podpięty profil steam. Bez nerwów poczekaj na komentarz ;)

ok temat na szczęście zakończony :D
pb_
Awatar użytkownika
pb_
Łowca

Ja ostatnio kupiłem grę z monthly, bo pomyślałem że będzie fajna na prezent urodzinowy, od razu przed zapłatą napisałem sprzedającemu, że jest na prezent i proszę w związku z tym hb link, tymczasem dostałem goły klucz. Teraz sprzedający się dobija o komentarz, a urodziny są pod koniec listopada, no i co, mam wystawić neutralny, bo nie wiem przecież czy klucz działa? :P

Myślałem nawet, żeby dać ten kluczyk ot tak bez okazji, a na urodziny poszukać czegoś innego, ale i tak nie mogę, bo adresat jest na wakacjach, więc nie ma rady, trzeba czekać. ;-)
ODPOWIEDZ