Seriale

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

kmpt pisze: Poleci ktoś jakiś dobry i niezbyt długi serial o super bohaterach? Obejrzałem pilot Daredevil i jakoś mnie nie porwało, jest sens aby dalej w to brnąć czy znajdzie się coś ciekawszego? :D
Daredevil jest swietny, szczegolnie Punisher w 2gim sezonie (w sumie tylko dla niego warto ten sezon ogladac)

Z innych to sprobuj Flasha ale tylko 1 i 2 sezon
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Jak niezbyt długi to praktycznie tylko wchodzą grę seriale od Marvel Cinematic Universe od Netflixa lub Legion.
Bekon pisze:
kmpt pisze: Poleci ktoś jakiś dobry i niezbyt długi serial o super bohaterach? Obejrzałem pilot Daredevil i jakoś mnie nie porwało, jest sens aby dalej w to brnąć czy znajdzie się coś ciekawszego? :D
Z innych to sprobuj Flasha ale tylko 1 i 2 sezon
Wiesz, Flash czy Arrow mają po 20 kilka odcinków, średnio "niezbyt długi" :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 19 razy

Polecam Narcos każdemu kto lubi akcje i klimaty Południowej Ameryki połączone z kartelami narkotykowymi. Podchodząc do serialu bałem się, że rodowici kolombijczycy w tym Escobar będą mówić po angielsku i wszystko straci na klimacie jednakże twórcy serialu nie zawiedli i dzięki temu serial zyskał jeszcze bardziej na jakości i wiarygodności.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Revan pisze: Jak niezbyt długi to praktycznie tylko wchodzą grę seriale od Marvel Cinematic Universe od Netflixa lub Legion.
A poleciłbyś coś konkretnego od Marvela, bo lista dosyć długa? :P Nie chcę się sugerować ocenami na fw/imdb, bo w przypadku seriali się u mnie nie sprawdzają. Jak tak patrze to Agenci T.A.R.C.Z.Y. wyglądają całkiem nieźle :>
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Agenci Tarczy nie są od Netflixa no i to dłuższy serial. Z Marvela nie masz tego dużo -> Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage i Iron Fist. Jak Ci Daredevil w ogóle nie podejdzie to istnieje duża szansa, że cała reszta też nie. Możesz jeszcze ewentualnie Jessicę Jones spróbować, bo jest mocno w innych klimatach.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Revan pisze: Agenci Tarczy nie są od Netflixa no i to dłuższy serial. Z Marvela nie masz tego dużo -> Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage i Iron Fist. Jak Ci Daredevil w ogóle nie podejdzie to istnieje duża szansa, że cała reszta też nie. Możesz jeszcze ewentualnie Jessicę Jones spróbować, bo jest mocno w innych klimatach.
Tyle, ze z tego wszystkiego to daredevil wychodzi na to, ze jest najlepszy. No i to nie sa krotkie seriale, bo są/będą kolejne sezony.
Agents of Shield ma kiepski początek (tak z 15 odcinkow) a potem się rozkręca.

Seriale powiązane z DC (arrow, flash, supergirl, itd) to niestety parę klas niżej. Podobno Gotham daje radę, ale to mocno śmierdzi proceduralem.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Pierwsze 2-3 sezony Arrowa i pierwsze 2 Flasha są ok, nie zgodzę się, że są o kilka klas niżej - od Daredevila są gorsze, owszem, ale od pozostałych seriali Marvela niekoniecznie -> jak się zaakceptuje konwencję to potrafi się naprawdę dobrze oglądać.
Gotham mi w ogóle nie podszedł a młody Bruce jako płaczliwy i pyskaty gówniarz to jakaś masakra.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 323 razy
Podziękowania: 338 razy
Kontakt:

Te wszystkie serialiki od CW o superbohaterach to moim zdaniem słabizna. Arrowa sobie darowałem po 2 sezonach (a to i tak zdecydowanie za późno) a Flasha po 1 odcinku. Wyglądają jak jakieś bajki pełne plastikowych kostiumów i schematycznych odcinków. Gotham akurat lubię, też plastikowe kostiumy czasem rażą, ale przynajmniej jakiś klimacik jest, no ale ja jestem fanem uniwersum Batmana więc wiele potrafię znieść :E
keiran pisze: Podobno Gotham daje radę, ale to mocno śmierdzi proceduralem.
Na początku tak było, teraz fabuła i jej prowadzenie jest o wiele lepsze niż w 1 sezonie.
Revan pisze: a młody Bruce jako płaczliwy i pyskaty gówniarz to jakaś masakra.
No jak to dziecko :lol:
Ostatnio zmieniony 25 lip 2017, o 22:59 przez Takelot, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Z krótkich seriali o herosach to zdecydowanie polecam Legiona. American Gods też ma tylko 8 odcinków ale to trochę inne klimaty.
Z seriali Marvela to mi zdecydowanie Jessica Jones bardziej przypadła od Daredevila. Luke Cage dla mnie jest zupełnie bezpłciowy a Iron Fist a ma tak beznadziejne oceny że nawet go nie tknąłem :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Xandoz pisze: Z krótkich seriali o herosach to zdecydowanie polecam Legiona. American Gods też ma tylko 8 odcinków ale to trochę inne klimaty.
Z seriali Marvela to mi zdecydowanie Jessica Jones bardziej przypadła od Daredevila. Luke Cage dla mnie jest zupełnie bezpłciowy a Iron Fist a ma tak beznadziejne oceny że nawet go nie tknąłem :)
a ten American Gods to dobry? jakaś nowość z tego co widze
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Dzięki, sprawdzę Legion i Jessicę Jones. Flash i Gotham też wyglądają zacnie, ale zanoszą się na "tasiemce", które będą się ciągnąć przez ~10 sezonów :P
Daredevila odpuszczę, obejrzałem wczoraj jeszcze jeden odcinek i totalnie nie mój klimat; w sumie nie dziwota, bo film pełnometrażowy też mi się nie podobał.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Film pełnometrażowy to gniot nad gnioty a serial jest zrobiony "na poważnie" i mimo wszystko bliżej tu Batmanom Nolana niż tworom o kolesiach w kalesonach/lateksach.
Awatar użytkownika
Łowca

Revan pisze: Film pełnometrażowy to gniot nad gnioty a serial jest zrobiony "na poważnie" i mimo wszystko bliżej tu Batmanom Nolana niż tworom o kolesiach w kalesonach/lateksach.

Dokladnie, filmowy Daredevil nie ma nic wspolnego praktycznie z serialowym
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

kmpt pisze: Flash i Gotham też wyglądają zacnie, ale zanoszą się na "tasiemce", które będą się ciągnąć przez ~10 sezonów :P
No Gotham już ma 3 sezony i biorąc pod uwagę liczbę wskrzeszeń do je pory, to mogą to ciągnąć w nieskończoność. :D Niemniej jednak to jedyny serial z uniwersum DC, który jestem w stanie oglądać - Arrow i Flash są po prostu zbyt głupkowate na dłuższą metę.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Armin pisze:
Xandoz pisze: Z krótkich seriali o herosach to zdecydowanie polecam Legiona. American Gods też ma tylko 8 odcinków ale to trochę inne klimaty.
a ten American Gods to dobry? jakaś nowość z tego co widze
obejrzałem i straciłem tylko czas zupełnie nie moje klimaty zaczyna się na poważnie/realnie a kolejne odcinki to tylko jakieś chore wstawki fantasy, do tego bezpłciowa muzyka
Awatar użytkownika
Łowca

Teraz zabieram się za Black Mirror, właśnie rozstałam się z The Walking Dead, bo już mam go zwyczajnie dość i muszę czymś zapełnić lukę
Awatar użytkownika
Łowca

Ja skończyłem teraz oglądać 2 sezon Stranger Thing. Nie było źle, ale zabrakło mi tego mrocznego klimatu z pierwszej części. Nie wiem, może dlatego, że wiele się wyjaśniło po pierwszym sezonie? Poza tym drugi sezon dobrze się oglądało. Było jednak kilka niepotrzebnych wątków, np. Eleven i jej siostry. Zmarnowali cały odcinek, a nic z tego nie wynikało.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Ja skończyłem wczoraj 3 sezon Rick i Morty. Niektóre odcinki genialne, inne średni, ale ogółem super zabawa :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

komisarz pisze: Było jednak kilka niepotrzebnych wątków, np. Eleven i jej siostry. Zmarnowali cały odcinek, a nic z tego nie wynikało.
Nie tak do końca nic. Dzięki jej "treningowi" El była w stanie wydobyć z siebie dodatkowe pokłady energii, dzięki którym ukończyła swoje zadanie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

otis_d pisze:
komisarz pisze: Było jednak kilka niepotrzebnych wątków, np. Eleven i jej siostry. Zmarnowali cały odcinek, a nic z tego nie wynikało.
Nie tak do końca nic. Dzięki jej "treningowi" El była w stanie wydobyć z siebie dodatkowe pokłady energii, dzięki którym ukończyła swoje zadanie.
Niby tak aczkolwiek scena z nauką kontroli mocy ma sporo zbieżności z innymi filmami i jest trochę na wyrost. W innych filmach np.matrix,star wars itp. motyw uczenia był lepiej przedstawiony. W tej scenie śmiać mi się chiało trochę ;p
ODPOWIEDZ