Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

KVBA pisze: Po zebraniu wszystkich naklejek z pakietu dostałem możliwość dodawania naklejek z innych zestawów w dowolne miejsce. Mogę, także wyświetlić te tło na swoim profilu coś w stylu galerii zrzutów ekranu.
Czy jeśli dodasz randomowe nakleji na jakieś tło, to też możesz dać jako tło profilu?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

gringos2010 pisze:
KVBA pisze: Po zebraniu wszystkich naklejek z pakietu dostałem możliwość dodawania naklejek z innych zestawów w dowolne miejsce. Mogę, także wyświetlić te tło na swoim profilu coś w stylu galerii zrzutów ekranu.
Czy jeśli dodasz randomowe nakleji na jakieś tło, to też możesz dać jako tło profilu?
Jo, dokładnie tak, i zostaje to na zawsze :tak: W temacie swoim dziełem chwalić się nie będę :gwizdany: :|
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Revan pisze:
mrsourav pisze: Spróbuj zmienić region pobierania i zrestartuj Steam.
Ustawiłem na Berlin i pomogło tylko na kilka minut i dalej pobiera maks 100 kb/s.
Miałem to samo, przestawienie na UK pomogło, też się wahało, ale od 10 do 14 MB/s :D Próbuj różne.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

bolesna prawda pisze:
gringos2010 pisze:
Jo, dokładnie tak, i zostaje to na zawsze :tak: W temacie swoim dziełem chwalić się nie będę :gwizdany: :|
Ok dzięki. To jednak warto żeby mieć swoje unikalne.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 25 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Nie widzę jakiejś opcji czy tych naklejek się nie da na tło profilu dać? Owszem, do ukończonej strony mogę dodawać nowe naklejki, całość zapisać i pokazuje się w profil jako gablota (przynajmniej wczoraj się pokazywało, dzisiaj się nie wczytuje :/), ale opcji żeby dać to na tło to nie widziałam.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 118 razy
Podziękowania: 81 razy
Kontakt:

tourviell pisze: Nie widzę jakiejś opcji czy tych naklejek się nie da na tło profilu dać? Owszem, do ukończonej strony mogę dodawać nowe naklejki, całość zapisać i pokazuje się w profil jako gablota (przynajmniej wczoraj się pokazywało, dzisiaj się nie wczytuje :/), ale opcji żeby dać to na tło to nie widziałam.
U mnie też nic w gablotach nie wisi,
mam nadzieję, że naprawią z czasem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Nie można robić z tych naklejek profilowego tła. Tylko w gablocie się to wyświetli
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Zobaczcie na moim profilu jak to wygląda.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Chyba się powiesiło, bo u nikogo nic nie widać :( A chciałem zobaczyć to arcydzieło :tak:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

matt444m pisze:
Xandoz pisze: Z racji że nic nie kupuję dla siebie w tej wyprzedaży to zastanawiam się jak najlepiej wyciągnąć eurogabeny ze steama (wiadomo że ze stratą).

Kupić ze 2 albo 3 Steam Controllery i później je opychać na olx? zestaw ze Steam Linkiem lepiej wychodzi cenowo ale tego to nie wiem w ogóle bym się pozbył :D pytanie czy ktoś w obecnej chwili by kupił tego niszowego pada za te powiedzmy 180-200zł.

Czy lepiej po prostu zrobić temat "wspólne zakupy" i wymienić te euro na przeliczniku 3.50 do 1zł.

Podpowiem, że w ostatnich 30 dniach na alledrogo sprzedało się 27 nowych Steam Controllerów, średnia cena 227,39 zł :-) Także 200zł bez problemu wyciągniesz.
Ooo, super dzięki :macha: A gdzie można sprawdzić takie statystyki? ciekawy jestem czy chociaż 5 osób w miesiącu kupiło tego steam linka :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Xandoz pisze:
matt444m pisze:
Xandoz pisze: Z racji że nic nie kupuję dla siebie w tej wyprzedaży to zastanawiam się jak najlepiej wyciągnąć eurogabeny ze steama (wiadomo że ze stratą).

Kupić ze 2 albo 3 Steam Controllery i później je opychać na olx? zestaw ze Steam Linkiem lepiej wychodzi cenowo ale tego to nie wiem w ogóle bym się pozbył :D pytanie czy ktoś w obecnej chwili by kupił tego niszowego pada za te powiedzmy 180-200zł.

Czy lepiej po prostu zrobić temat "wspólne zakupy" i wymienić te euro na przeliczniku 3.50 do 1zł.

Podpowiem, że w ostatnich 30 dniach na alledrogo sprzedało się 27 nowych Steam Controllerów, średnia cena 227,39 zł :-) Także 200zł bez problemu wyciągniesz.
Ooo, super dzięki :macha: A gdzie można sprawdzić takie statystyki? ciekawy jestem czy chociaż 5 osób w miesiącu kupiło tego steam linka :)
Sprzedałem szybciej linka niż controller.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Jak wygląda obecnie sytuacja ze Steamowymi bundlami? Wydawało mi się, że kiedyś wprowadzili zmianę taką, że jak się posiadało jakieś gry z bundla to jego cena była odpowiednio obniżana.
Miałem na oku zakup Quake Collection: http://store.steampowered.com/sub/434/ - Q2 już posiadam, ale cena jest bez zmian.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

To pewnie dlatego, że Quake Collection jest jako paczka, a nie bundle.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Ktoś kiedyś pytał się ile czasu średnio zajmuje przyznanie zwrotu pieniędzy. Odpowiedź: Od 49.00 min do 1.49 godz.
źródło: http://store.steampowered.com/stats/support
Do tego czasu trzeba doliczyć jeszcze 24h, by pieniądze wróciły na nasze konto.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

PostScript pisze: Zboczeńce, przez Was kupiłem Hell Girls ;P
tu nawet nie chodzi o tego typu obrazki które serwuje gra:
Spoiler:pokaż
to po prostu dobra gra match-3, to nie tylko bezmyslne klikanie i skladanie do kupy byle jakich klocków ale trzeba podejść do każdej walki strategicznie i z pomyślunkiem, nie za prosta nie za trudna ładnie to wyważyli
Awatar użytkownika
Łowca

Wiecie może czy kupując Bioshock The Collection otrzymam także wersje nie remaster? Słyszałem, że strasznie slabo to na pc wyszło i są problemy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

matt444m pisze:

gdzie uzyskam takie dane?
Awatar użytkownika
Łowca

Dobry wieczór
Szybkie pytanie: Steam znienacka zablokował mi dostęp do rynku twierdząc, że mam niezweryfikowana kartę. Mogę ją zweryfikować lub poczekać kilka dni na wygaśnięcie obostrzenia.

Problem w tym, że tej karty (kredytowa) używam do płacenia na Steam jakieś trzy lata. Ostatnio doładowywałem portfel przed letnią wyprzedażą, wcześniej w kwietniu, etc.

Z czego to wynika? Czy po prostu Steam lekko głupieje z racji wyprzedaży, kolejek, kart i innych naklejek?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

a co ma rynek do karty kredytowej? z tego co wiem i tak nic na rynku nie da sie kupic za pomoca karty tylko trzeba miec € na wallecie
Awatar użytkownika
Łowca

Chciałem dokupić brakującą kartę do odznaki, ale pojawiło się ostrzeżenie:

"Rynek jest niedostępny z następujących powodów:
Twój Portfel Steam został zasilony środkami przy pomocy niezweryfikowanej karty płatniczej..."
ODPOWIEDZ