Rozmowy o steamgifts

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

sa i osobniki co wygrywaly po 3x/4x bo nie robily synca (dlatego teraz automat wychodzi jak wygrywasz)

cgdestro - sa farmerzy z x-kont (gdzien x>5, nawet na lowcach :E ), odpalaja skrypty, wygrywa raz, aktywuje, farmi, wygrywa drugi - inne konto/handel. a jak zauważyła MSKotor, klucze/gifty czasem sie dostaje z opoznieniem.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam.

Możecie mi powiedzieć jak móc brać udział w SteamGifts Łowców? Mam tylko:
You do not have permission to view this giveaway, since you're not a member of the giveaway creator's whitelist, or the required Steam groups.

Mam połączone konto ze Steamem na forum i jestem w grupie Lowcy Giveaway.
Awatar użytkownika
Łowca

mori pewnie, że są i tacy co mają wiele kont ale z nimi to nawet teraz nic się zrobić nie da a to co zaproponowałem też w żaden sposób by tej sytuacji nie zmienia, ani na lepsze ani na gorsze bo żeby wygrać drugi raz to samo i tak trzeba mieć inne konto żeby nie dostać bana a systemu przeciw temu chyba nie ma.

Ale i tak lepsi są co na steamtrades mają chyba po 50 kluczy na każdą dziadowską gierkę która była za darmo rozdawana po 20 razy i sobie jeszce układają je w tiery, np chcesz syberię 2 a to dobra gra więc tylko dobre oferty wchodzą w grę nowy doom albo gta V :D o chcesz dać główną grę z monthly bundle to mogę ci dać co najwyżej briliant boba, woodle tree andventure albo coś innego z najniższego tiera bo to słabe i tanie gierki są nie to co moje perełki :D
Awatar użytkownika
Hitman

@cgdestro, now wlasnie ulatwia, bo sgtools tego nie wychwyci w filtrze non activated, wiec zgloszen mniej, latwiejsze wejscia itp
zreszta - nic takiego raczej nie zostanie wprowadzone :) mogliby zautomatyzowac bany na zasadzie mechanizmu sgtools - do tej pory tak sie nie stalo i nie stanie. plany cg tego nie uwzlegdniaja - byl gdzies watek o planach na przyszlosc :)

ale jak widac, udalo Ci sie szybko aktywowac/przywrocic gry lol :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Adi3100 pisze: Witam.

You do not have permission to view this giveaway, since you're not a member of the giveaway creator's whitelist, or the required Steam groups.

Synchronizowałeś konto na steamgifts?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

boskiapollo pisze: ...Nawet jak Ci odwieszą konto, to i tak będziesz już na zawsze oznaczony jako łamacz regulaminu na sgtools co automatycznie wykluczy Cię w zasadzie ze wszystkich giveawayów które z tego korzystają. Chyba, że nie bierzesz w nich udziału...
mori pisze: ...zwykli uzytkownicy nie maja dostepu do historii zawieszen, wiec jakiestam pietno nad Toba nie bedzie wisialo, 2 dni? chill :)
a w grupie zrozumieja pewnie, ze za calling out to raczej nieszkodliwe zawieszenie
@Mori: dopiero co boskiapollo powiedzial co innego takze jak z tym jest moze ustalmy bo to raczej wazna kwestia. bo ja osobiscie obawiam sie ze boskiapollo moze miec racje, moze zwykli uzytkownicy nie maja dostepu do tej historii ale sam sgtools ktorego uzywaja do robienia wejsc do tych np. trainow/invitow juz moze miec (tym bardziej ze byl nazywany przez niektorych jako spyware ;] ).
Co do grupy to sa tam ostre reguly dla startujacych i jest potem ocena generalna wiec mam nadzieje ale mocno watpie w ich wyrozumialosc..
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

colorblind90 pisze:
Adi3100 pisze: Witam.

Synchronizowałeś konto na steamgifts?
Część giftów na frorum jest dla grupy "zasłużeni" do której jest osobny zapis. Część użytkowników dodaje do czarnej listy osoby z niskim ratio oddane gry do wygranych.
Awatar użytkownika
Łowca

mori pisze: @cgdestro, now wlasnie ulatwia, bo sgtools tego nie wychwyci w filtrze non activated, wiec zgloszen mniej, latwiejsze wejscia itp
ale sgtool może też zostać zaktualizowane żeby taką historię aktywacji zczytywać duh :) teraz tego nie robi booo nie ma takiej zamrożonej historii więc ciężko wymagać żeby byłą funkcjonalność do czegoś co nie istnieje :)

mori pisze: ale jak widac, udalo Ci sie szybko aktywowac/przywrocic gry lol :D
no ba :)
gdyby mi konto odblokowali to zapytam na ichneijszym forum co tu się odjaniepawla z tymi banami za usunięte gry, choć waham się czy mi życia nie szkoda :) z drugiej strony masa pracy przede mną i zbliżający się deadline więc wszystko wydaje się bardziej atrakcyjne :)

dobra EOT z mojej strony, jakby to powiedział Magik, dobra ziomek, będę leciał :)
cheers
Awatar użytkownika
Hitman

@cgdestro - temat był wałkowany już :) jak aktywowałeś gry, możesz pisać do supportu - odwieszą Ci konto

@Alamar - boski pisał to do cgdestro - sgtools sprawdza czy masz nieaktywowane wygrane na koncie, bądź wygrane kilka razy te same gry,
i tu jest 'piętno' które jednak znika jak się aktywuje te gry/będzie reroll/delete. Wgląd w zawieszenia ma tylko załoga steamgifts (ale jak ktoś sobie w notatniczku zapisuje, to inna bajka :E). Calling out jest traktowany znacznie lżej niż te sprawdzane przez sgtools.

powodzenia w dostaniu się do elity elity - Firl Love plus lol
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

kurono pisze: To prawie nie brałeś udziału w żadnych.Do wygrania 239 gibów potrzebowałem 61k losowań,więc póki co nie masz co narzekać ;)
Ja wszedłem w około 30k ga. Wylosowałem lekko ponad 100 gierek.

Idziesz w ilość, czy jakość?
Komentujesz każdy ga, czy żaden?
Sprawdzasz, ile osób weszło?
Wchodzisz tylko w te trwające godzinkę czy te kilkudniowe?
W jakim przedziale dobowym wchodzisz w ga?

Ja komentowałem, ale teraz mam strategię na jakość bez komentowania (bez dziękowania), a także nie patrzę, czy ga trwa godzinę, czy tydzień. Tak samo nie interesuje mnie ile osób weszło w ga oraz wchodzę w różnych porach dnia.

Reasumując: dwa miesiące bez wygranej :/ Czas zmienić strategię :dziadek:
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 455 razy
Kontakt:

RNG nie jest zwami poprostu ;p
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 9 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Ja aktualnie ustawiłem sobie na standardzie wyszukiwanie od 7 lvl giveawaye. Tam jade punkty do zera dla gierek z kartami (mam ukryte prawie 600 gier już), dalej sprawdzam, czy dla poziomu 6 lub 5 jest możliwość wyszukania giveawayow z liczbą kopii większą niż dwie. Następnie przeglądam grupowe, a na końcu z ograniczenien na region (Polska w moim przypadku).

W nie dalej jak dwa tygodnie wygrałem jakieś 15 gier.

Ale z drugiej strony wchodzę bardzo dużo, dlatego system jakoś "musi" mnie za to wynagrodzić. A i tak aktualnie wygrałem mniej o trzy gry niz wynika ze statystyki moich wejść.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Gratsy! Widzę, że naprawdę czas na zmianę strategii.
A komentujesz @LEITHREAS?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Nie mogę zrobić giveawaya z Super Rude Bear Resurrection, czyżby steamgifts uznało grę jako darmówkę?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

W bundlu to ta gra miała premierę na steamie przynajmniej w naszym regionie. Może w USA jeszcze jest niedostępna a stamtąd SG bierze wszystkie dane.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 9 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Kuwejt pisze: Gratsy! Widzę, że naprawdę czas na zmianę strategii.
A komentujesz @LEITHREAS?
Komentować znaczy pod giveawayem? Tylko dziękuję po wygranej. Ewentualnie jest potrzeba, to coś napiszę.

A poza tym pochwalę się :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Nareszcie cg poprawił działanie black listy. Od dzisiaj po dodaniu kogoś do niej równocześnie my nie możemy wejść w giby danej osoby. Dodatkowo wprowadzono zabezpieczenie "antycwaniakowe" dla osób które chciałyby kogoś usunąć z black listy tylko po to aby wejść w jego giby a następnie z powrotem dodać go do black listy: po usunięciu kogoś z black listy nadal przez tydzień (ma być na razie jest to jeden dzień) nie możemy w giby danej osoby wejść.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Dodatkowo wczoraj dodano powiadomienia na stronie z wygranymi, które informuje o konieczności aktywowania gier.

I CG chce wypróbować Patreon, ludzie którzy płaciliby miesięcznie na serwery nie mieliby reklam, mogli zmieniać niektóre elementy kolorystyczne na swojej stronie profilowej i inne takie bzdety.

A zmiany w BL są ok. Jak nie chcemy, żeby ktoś wchodził w nasze GA, to my też nie możemy wchodzić w jego (i tak używałam skryptu, który ukrywa GAs osób które mam na BL). I robi to w sposób, który nie zajmuje slotów na BL list. Czyli nie dojdziemy do sytuacji, gdzie 1000 miejsc to będzie za mało.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze: I CG chce wypróbować Patreon
Boje sie takich rzeczy, moze to latwo doprowadzic do tego, ze jak rzucisz kase, to bedziesz miec wieksze szanse.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Dejw pisze:
MSKOTOR pisze: I CG chce wypróbować Patreon
Boje sie takich rzeczy, moze to latwo doprowadzic do tego, ze jak rzucisz kase, to bedziesz miec wieksze szanse.
SG to nie GameMiner. CG już się kilka razy wypowiadał, że nie ma mowy o większych szansach na wygranie w zamian za-coś.
ODPOWIEDZ