Rozmowy o steamgifts

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

buri był pierwszy :D
Już miałem wklejać linka
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

czyli co, spadnie nam contributor czy nie? bo ja mam jeszcze stary

e: szkoda :(
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2013, o 19:00 przez DirtyMac, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

nom spadnie, juz raz tak miałem

EDIT:
the giveaways between the start of that bundle and today will lose their value when the games are added in the list
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

widziałem rekordzistów którzy wystawiali kilkadziesiąt (!) kopii Darksiders+Red Faction+DLC
Chciałbym zobaczyć ich minę :D

Swoją drogą wrócił bundle: http://store.indiegala.com/index.php/th ... undle.html
Więc kwestią czasu jest też jego oflagowanie :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Niedługo wszystko będzie obundlowane. ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nie wiem czym się różni oddanie Darksiders i RF od Sniper Ghost Warrior. Obundlowane powinny być wszystkie gry z promocji >85%, albo po prostu inny system bo ten obecny jest bezsensu :/
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Nie śpieszyli się z tą decyzją... 1 kopię gier poniżej średniej i tak bym dał na giveaway bo kupowałem dla gier powyżej średniej, ale drugą kupiłem żeby podbić contributora, a tu taki wuj. No ale jakoś tego dolara odżałuje.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Razi mnie już ta rażąca niekonsekwencja jeśli chodzi o ustalanie gier z " * " . Jakby się trzymali zasad zawsze to nikt nie miałby do nich pretensji a te fałszywe dawanie nadziei i zmienianie zdania co kilka dni jest już śmieszne.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Już stracone 25% contrib :/ i pewnie doliczyli już jednego gifta z trzech dzisiejszych. Do jutra pewnie kolejne padnie...
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

szczerze, naprawdę sądziliście, że to się wam upiecze? :P

EDIT: największym plusem tego wszystkiego jest to, że dzięki tym wszystkim giveawayom tyle osób dostało za darmo możliwość pogrania w tak *zaplumplum* gry :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Ale te Darksiders 2 i Guerillę to by chociaż zostawili...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 29 razy
Kontakt:

Na razie się śmiejemy, ale rzeczywiście coraz więcej gier jest tagowanych jako "bundlowe". O ile kiedyś w tychże bundlach przeważały gry niskobudżetowe, tak teraz pojawiają się coraz lepsze (mam tu na myśli przede wszystkim THQ Bundle). Wielka szkoda, że gry, które już dawno temu były w bundlach nie są usuwane z tej listy, ponieważ za jakiś czas uzbiera się tego trochę i szkoda, że za tak dobre gry jak chociażby Red Faction: Armageddon nie będzie naliczany contributor.
Aha, tak przy okazji - zostały mi jeszcze kody na gold do World of Tanks z CD-Action. Jakby ktoś był zainteresowany to piszcie na PW.
EDIT: Kod został już przez kogoś zgarnięty.
Ostatnio zmieniony 4 kwie 2013, o 16:42 przez pikikd, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

JamesHuntPL pisze: szczerze, naprawdę sądziliście, że to się wam upiecze? :P
Ja tam praktycznie na tym i tak bym nie zyskał, nie o to mi chodzi, ale o brak konsekwencji i zmienianie zdania - po co to komu wszystko było? A tak to idealna okazja na promocję strony, zwiększenie aktywności userów itd.
Wszystko po to by po tym całym zalewie nagle z kapelusza odwołać poprzednie decyzje, pełna profeska :)
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Ale to pociągneliście. Dodam coś od siebie: problem z kontrybucją jest taki, że bundle za które przecież trzeba zapłacić nie dają kontrybucji, ale promocje np. Amazon Bundle czy -90% na Steamie czy gdziekolwiek indziej np. Rome, Death Rally, a teraz Sniper już nam ten poziom zwiększają. I to jest nieuczciwe, tak samo jak to, że system kontrybucji opiera się na dolarach, ale nie przedstawia rzeczywistej wartości poniesionych kosztów przez wystawiającego.
Przykładowo my Polacy musimy za wszystkio zapłacić 4 razy więcej (bo klucze w polskich sklepach mają blokadę rgionalną). Więc ja się k. grzecznie pytam: jak ja mam konkurować z takim Niemcem czy Norwegiem i zwiększać swoją kontrybucję?

Konsekwencje są takie, że ludzie coraz rzadziej wrzucają cokolwiek bo im się to po prostu nie opłaca bo jeśli już mają coś wrzucić to tylko coś z promocji co przeważnie każdy sam sobie kupuje.
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2013, o 20:20 przez cFalcon, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

No szkoda trochę, znowu wróci szrot z tanich bundli albo tanie gry z bundli nie liczonych jako bundle.
Mimo wszystko wolę widzieć normalne gry (a te z Weekly Sale są na prawde wysokobudżetowe) w dużych ilościach od takich resztek...
Jeszcze w poniedziałek czytałem jak admin się wypowiadał na forum że gwiazdek nie będzie...

e: może tą dyskusje przerzucić do wątku http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=210
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 26 razy

cFalcon pisze: Więc ja się k. grzecznie pytam: jak ja mam konkurować z takim Niemcem czy Norwegiem i zwiększać swoją kontrybucję?
Już odpowiadam. Nie przejmować się kontrybucją i rozdawać gry bo sprawia Ci to przyjemność a ew. wygrane gry traktować jako bardzo miły DODATEK :)
cFalcon pisze: Konsekwencje są takie, że ludzie coraz rzadziej wrzucają cokolwiek bo im się to po prostu nie opłaca bo jeśli już mają coś wrzucić to tylko coś z promocji co przeważnie każdy sam sobie kupuje.
Jeśli ktoś rozdaje tylko gry licząc na przyszłe zyski to może zamiast rozdawać na SteamGifts powinien siedzieć na SteamTrades
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

nerka99 pisze: Jeśli ktoś rozdaje tylko gry licząc na przyszłe zyski to może zamiast rozdawać na SteamGifts powinien siedzieć na SteamTrades
Piękna puenta :) Mam rozdane 37 gier i rozdam jeszcze 37 000 nawet za darmo (jak tylko będę je miał :D).
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

nerka99 pisze:
cFalcon pisze: Więc ja się k. grzecznie pytam: jak ja mam konkurować z takim Niemcem czy Norwegiem i zwiększać swoją kontrybucję?
Już odpowiadam. Nie przejmować się kontrybucją i rozdawać gry bo sprawia Ci to przyjemność a ew. wygrane gry traktować jako bardzo miły DODATEK :)
Wypadałoby to wszystko przenieś do nowego tematu.

Gdy ja znalazłem SG to nawet się tam początkowo nie zarejestrowałem bo stwierdziłem, że to dziwne, że ktoś chce oddawać gry ot tak z dobroci serca. Potem jednak potraktowałem to jako zabawę i szanse na zdobycie gier <15 euro, których nie da się kupić w Polsce bo są sprzedawane tylko na Steamie, a jak wiadomo 15 euro to dla nas 60 zł więc zaporowa cena za bundlową grę bo w tej cenie mogę mieć grę AAA w promocji. Niestety system kontrybucji sprawił to, że gdy kończy się jakiś bundel i ludzie "wydadzą" to co mają to później te gry już się na SG nie pojawiają, a nie pojawiają się właśnie dlatego, że nawet gdy jest promocja na Steamie to każdy woli kupić coś za 5 dolarów co nie było w bundlu i zrobić z tego 30 dolarów kontrybucji niż wydać 5 dolarów i nie dostać nic.
Ty z tym ST w odniesieniu do mnie? Niby czemu?
Ja się kontrybucją nie przejmuje (zbytnio). I tak głównie wrzucam resztki z bundli bo i tak w te gry nigdy bym nie zagrał, a zawsze mam nadzieję, że wygra ktoś kto naprawdę chciałby w nie zagrać (oczywiście to bzdura bo ludzie zaczęli bawić się w zbieraczy gier i biorą udział w każdym losowaniu w jakim mogą).
Szkoda tylko, że ludzie często blokują na wysokie kwoty właśnie te gry ze starszych bundli przez co szansa na ich wygranie jeszcze bardziej się oddala.
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2013, o 20:53 przez cFalcon, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ