Świeże info z forum SG:
Humble Bundle Weekly Sales added to the Bundle List
Rozmowy o steamgifts
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
nom spadnie, juz raz tak miałem
EDIT:
the giveaways between the start of that bundle and today will lose their value when the games are added in the list
EDIT:
the giveaways between the start of that bundle and today will lose their value when the games are added in the list
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
widziałem rekordzistów którzy wystawiali kilkadziesiąt (!) kopii Darksiders+Red Faction+DLC
Chciałbym zobaczyć ich minę
Swoją drogą wrócił bundle: http://store.indiegala.com/index.php/th ... undle.html
Więc kwestią czasu jest też jego oflagowanie
Chciałbym zobaczyć ich minę

Swoją drogą wrócił bundle: http://store.indiegala.com/index.php/th ... undle.html
Więc kwestią czasu jest też jego oflagowanie

- Podziękował: 60 razy
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
Nie wiem czym się różni oddanie Darksiders i RF od Sniper Ghost Warrior. Obundlowane powinny być wszystkie gry z promocji >85%, albo po prostu inny system bo ten obecny jest bezsensu :/
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Nie śpieszyli się z tą decyzją... 1 kopię gier poniżej średniej i tak bym dał na giveaway bo kupowałem dla gier powyżej średniej, ale drugą kupiłem żeby podbić contributora, a tu taki wuj. No ale jakoś tego dolara odżałuje.
Razi mnie już ta rażąca niekonsekwencja jeśli chodzi o ustalanie gier z " * " . Jakby się trzymali zasad zawsze to nikt nie miałby do nich pretensji a te fałszywe dawanie nadziei i zmienianie zdania co kilka dni jest już śmieszne.
- Kontakt:
On ma większy problem: http://www.steamgifts.com/user/Thechemist
- Kontakt:
szczerze, naprawdę sądziliście, że to się wam upiecze? 
EDIT: największym plusem tego wszystkiego jest to, że dzięki tym wszystkim giveawayom tyle osób dostało za darmo możliwość pogrania w tak *zaplumplum* gry

EDIT: największym plusem tego wszystkiego jest to, że dzięki tym wszystkim giveawayom tyle osób dostało za darmo możliwość pogrania w tak *zaplumplum* gry

Na razie się śmiejemy, ale rzeczywiście coraz więcej gier jest tagowanych jako "bundlowe". O ile kiedyś w tychże bundlach przeważały gry niskobudżetowe, tak teraz pojawiają się coraz lepsze (mam tu na myśli przede wszystkim THQ Bundle). Wielka szkoda, że gry, które już dawno temu były w bundlach nie są usuwane z tej listy, ponieważ za jakiś czas uzbiera się tego trochę i szkoda, że za tak dobre gry jak chociażby Red Faction: Armageddon nie będzie naliczany contributor.
Aha, tak przy okazji - zostały mi jeszcze kody na gold do World of Tanks z CD-Action. Jakby ktoś był zainteresowany to piszcie na PW.
EDIT: Kod został już przez kogoś zgarnięty.
Aha, tak przy okazji - zostały mi jeszcze kody na gold do World of Tanks z CD-Action. Jakby ktoś był zainteresowany to piszcie na PW.
EDIT: Kod został już przez kogoś zgarnięty.
Ostatnio zmieniony 4 kwie 2013, o 16:42 przez pikikd, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja tam praktycznie na tym i tak bym nie zyskał, nie o to mi chodzi, ale o brak konsekwencji i zmienianie zdania - po co to komu wszystko było? A tak to idealna okazja na promocję strony, zwiększenie aktywności userów itd.
Wszystko po to by po tym całym zalewie nagle z kapelusza odwołać poprzednie decyzje, pełna profeska

- Podziękowania: 11 razy
- Kontakt:
Ale to pociągneliście. Dodam coś od siebie: problem z kontrybucją jest taki, że bundle za które przecież trzeba zapłacić nie dają kontrybucji, ale promocje np. Amazon Bundle czy -90% na Steamie czy gdziekolwiek indziej np. Rome, Death Rally, a teraz Sniper już nam ten poziom zwiększają. I to jest nieuczciwe, tak samo jak to, że system kontrybucji opiera się na dolarach, ale nie przedstawia rzeczywistej wartości poniesionych kosztów przez wystawiającego.
Przykładowo my Polacy musimy za wszystkio zapłacić 4 razy więcej (bo klucze w polskich sklepach mają blokadę rgionalną). Więc ja się k. grzecznie pytam: jak ja mam konkurować z takim Niemcem czy Norwegiem i zwiększać swoją kontrybucję?
Konsekwencje są takie, że ludzie coraz rzadziej wrzucają cokolwiek bo im się to po prostu nie opłaca bo jeśli już mają coś wrzucić to tylko coś z promocji co przeważnie każdy sam sobie kupuje.
Przykładowo my Polacy musimy za wszystkio zapłacić 4 razy więcej (bo klucze w polskich sklepach mają blokadę rgionalną). Więc ja się k. grzecznie pytam: jak ja mam konkurować z takim Niemcem czy Norwegiem i zwiększać swoją kontrybucję?
Konsekwencje są takie, że ludzie coraz rzadziej wrzucają cokolwiek bo im się to po prostu nie opłaca bo jeśli już mają coś wrzucić to tylko coś z promocji co przeważnie każdy sam sobie kupuje.
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2013, o 20:20 przez cFalcon, łącznie zmieniany 3 razy.
- Podziękował: 60 razy
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
No szkoda trochę, znowu wróci szrot z tanich bundli albo tanie gry z bundli nie liczonych jako bundle.
Mimo wszystko wolę widzieć normalne gry (a te z Weekly Sale są na prawde wysokobudżetowe) w dużych ilościach od takich resztek...
Jeszcze w poniedziałek czytałem jak admin się wypowiadał na forum że gwiazdek nie będzie...
e: może tą dyskusje przerzucić do wątku http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=210
Mimo wszystko wolę widzieć normalne gry (a te z Weekly Sale są na prawde wysokobudżetowe) w dużych ilościach od takich resztek...
Jeszcze w poniedziałek czytałem jak admin się wypowiadał na forum że gwiazdek nie będzie...
e: może tą dyskusje przerzucić do wątku http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=210
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowania: 26 razy
Już odpowiadam. Nie przejmować się kontrybucją i rozdawać gry bo sprawia Ci to przyjemność a ew. wygrane gry traktować jako bardzo miły DODATEK

Jeśli ktoś rozdaje tylko gry licząc na przyszłe zyski to może zamiast rozdawać na SteamGifts powinien siedzieć na SteamTrades
- Podziękowania: 11 razy
- Kontakt:
Wypadałoby to wszystko przenieś do nowego tematu.
Gdy ja znalazłem SG to nawet się tam początkowo nie zarejestrowałem bo stwierdziłem, że to dziwne, że ktoś chce oddawać gry ot tak z dobroci serca. Potem jednak potraktowałem to jako zabawę i szanse na zdobycie gier <15 euro, których nie da się kupić w Polsce bo są sprzedawane tylko na Steamie, a jak wiadomo 15 euro to dla nas 60 zł więc zaporowa cena za bundlową grę bo w tej cenie mogę mieć grę AAA w promocji. Niestety system kontrybucji sprawił to, że gdy kończy się jakiś bundel i ludzie "wydadzą" to co mają to później te gry już się na SG nie pojawiają, a nie pojawiają się właśnie dlatego, że nawet gdy jest promocja na Steamie to każdy woli kupić coś za 5 dolarów co nie było w bundlu i zrobić z tego 30 dolarów kontrybucji niż wydać 5 dolarów i nie dostać nic.
Ty z tym ST w odniesieniu do mnie? Niby czemu?
Ja się kontrybucją nie przejmuje (zbytnio). I tak głównie wrzucam resztki z bundli bo i tak w te gry nigdy bym nie zagrał, a zawsze mam nadzieję, że wygra ktoś kto naprawdę chciałby w nie zagrać (oczywiście to bzdura bo ludzie zaczęli bawić się w zbieraczy gier i biorą udział w każdym losowaniu w jakim mogą).
Szkoda tylko, że ludzie często blokują na wysokie kwoty właśnie te gry ze starszych bundli przez co szansa na ich wygranie jeszcze bardziej się oddala.
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2013, o 20:53 przez cFalcon, łącznie zmieniany 2 razy.