G2A.com - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Sztim chyba robi tak samo z refundami, że oddaje do walleta? Ale nie wiem, nie daje se głowy uciąć.

W każdym razie nie dziwi mnie taki wybór z ich strony - kasa w końcu zostaje u nich i nie muszą w papierach dużo anulować :trollface:
pb_
Awatar użytkownika
pb_
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

michall0 pisze: chyba robi sie nowa paranoja z g2a a chodzi o to ze z tego co rozumiem z e-maila to refund idzie nie na pp a na balance g2a...
Też czekam na refund (kasa pobrana raz o 23:10 i drugi raz o 2:16) i jeśli mi coś takiego odpiszą, to po porostu zgłoszę nieautoryzowane pobranie kasy po stronie paypala i niech się tłumaczą. :roll:

@up: owszem, steam zwraca na saldo, natomiast różnica polega na tym, że steam nie pobiera kasy bez autoryzacji, nie dolicza bzdurnych opłat za płatność pp, nie dolicza vat do cen podawanych w sklepie i ogólnie nie jest szemraną firemką założoną przez dwóch Januszy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 62 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

no wlasnie tu jest ta zasadnicza roznica ze oni pobrali to bez naszej zgody wiec jakim prawem sobie teraz do walleta g2a cofaja a moze mi ta kasa potrzebna na pp a nie na ich zakichanym wallecie.. i obroncy powiedza ze mozna wyplacic i tak, ale to trwa a po drugie oni tez maja z tego tytulu oplate..
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

michall0 pisze: no wlasnie tu jest ta zasadnicza roznica ze oni pobrali to bez naszej zgody wiec jakim prawem sobie teraz do walleta g2a cofaja a moze mi ta kasa potrzebna na pp a nie na ich zakichanym wallecie.. i obroncy powiedza ze mozna wyplacic i tak, ale to trwa a po drugie oni tez maja z tego tytulu oplate..
no tej akurat kasy nie bedziesz w stanie wypłacic... jakbys sprzedał gre to tak, ale tej ktora ci zwroca (jesli zwroca) nie wyplacisz
pb_
Awatar użytkownika
pb_
Łowca

Dostałem zwrot na paypal, więc przynajmniej tyle jest ok.

Obrazek
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 74 razy
Podziękowania: 116 razy
Kontakt:

bolesna prawda pisze: Sztim chyba robi tak samo z refundami, że oddaje do walleta? Ale nie wiem, nie daje se głowy uciąć.

W każdym razie nie dziwi mnie taki wybór z ich strony - kasa w końcu zostaje u nich i nie muszą w papierach dużo anulować :trollface:
Jak wolisz - albo na walleta, albo na Paypala, kartę kredytową czy czym tam zapłaciłeś, jeśli nie hajsem z eurogabenów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Dostałem e-maila ze maja dla mnie planar conquer w podziece za to ze bylem subem i wchodze w ten ich link to przenosi mnie do paczki jak by do kupna, nie widac nigdzie kodu. Nawet jak wejde do mojej paczki w historii zamowienia to sie nic nie pojawilo nowego.. teraz pytanie czy jak anulowalem suba w dniu wyjscia paczki po tych jajach z pobieraniem po 3 platnosci przez g2a potraktowali mnie jako nielapiacego sie na gre ? musialem byc subem do tego moomentu ? mysle ze jak dostalem e-maial to powinno cos byc. Jak u was ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Bo najsampierw trzeba to "odebrać". Klikasz link w mejlu, przeniesie cię to na stronkę g2a deal. Tam będzie mały, niebieski pasek "+1 free game", klikasz w niego i ci doda grę. Może też pokazać się jako pusta strona, wtedy wchodzisz na swoje konto, ciśniesz "g2a deals" i tam będzie nowe, oddzielne zamówienie z datą odbioru (jak odebrałeś dzisiaj, to dzisiejsza), a w nim klucz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

ok dzieki faktycznie był ten pasek :D nie widzialem go wczesniej taki malutki jest..
Awatar użytkownika
Łowca

Jak to jest, płaciłem przez paypal z g2a deal i wyszło 2,89€ co powinno zabrać 12,26zł a po zapłacie zabrali prawie 14zł jedna wielka ściema.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Opłata za płatność,mowi ci to cos?
Awatar użytkownika
Łowca

Już z opłatą dokładnie wyszło 2,83€
Awatar użytkownika
Łowca

Kupowaliście coś z tego zestawu losowych 5 gier premium? Nie polecam.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 49 razy
Podziękowania: 63 razy
Kontakt:

shamoth pisze: Kupowaliście coś z tego zestawu losowych 5 gier premium? Nie polecam.
Myślałeś, że ktoś z użytkowników G2A sprzeda tobie kod do GTA 5 :mrgreen:
Awatar użytkownika
Łowca

A ja do tej pory nie otrzymałem Planar Conquest, mimo, że subskrypcję mam aktywną chyba od pierwszego dnia pierwszego deala...
Żadnego dodatkowego paska czy przycisku nie widziałem i nie widzę tam, gdzie mi wskazują, i kilka razy się upewniałem czy w spamie nie wylądowało :)
Taki deal.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Jakies dziwne rzeczy, chcialem sobie dzisiaj tego deala w koncu kupic, a tu przy probie paypala musze jakies g2guard zakladac z podaniem numeru telefonu. Ktos cos kojarzy o co chodzi?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 15 razy
Kontakt:

Za okolo 40h konczy sie g2a deal#2 - macie jakies info czy automatycznie wskoczy 3 edycja czy bedzie jakas przerwa?
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Niby mówili, że będzie raz w miesiącu, ale po marcowej obsuwie i jakiej siary se narobili kasując ludzi po 2-5 razy to spodziewam się, że ten miesiąc przeskoczą i będzie dopiero po bardzo długim weekendzie :trollface:
Awatar użytkownika
Łowca

Po zakupie deal 31 marca, wczoraj czyli 27 kwietnia wreszcie dostałem klucz bonusowy do Planar conquest, który mi się należał za subskrypcję, a który jakoś do mnie nie dotarł wcześniej :)
Lekko przydługi był ten ping-pong w tickecie bym powiedział...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 31 razy
Kontakt:

ODPOWIEDZ