G2A.com - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

MadHunter pisze: Pierwszy raz sprzedałem kluczyk na G2A i nie do końca rozumiem o co chodzi.
Na G2A Pay mam income ~19,75 Euro (najlepsze jest to że wystawiłem za mniej niż tu pokazuje), zaś w ich sklepie pokazuje mi:

Saldo
15.66 €
Dostępne Saldo
0 €

Tak więc ile ja w końcu tych pieniędzy mam :D ?
Saldo (tyle masz aktualnie po obecnych kursach walut)
15.66 €
Dostępne Saldo (tu będziesz miał podliczone za 14 dni saldo w euro, po przeliczeniu z innych walut np USD na Euro i ta kwota może być inna od tej powyżej, w zależności od kursów walut)
0 €
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Ok, wszystko jasne, dzięki za odpowiedzi :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Dlaczego teraz jak przywrocono w koncu paypal trzeba placic prowizje nawet jak chce sie zasilic coinsy (ktore byly po to aby nie placic prowizji) placac przez paypal albo karte? Przez takie kombinacje ja przestalem cokolwiek kupowac na tej platformie.

edit: btw fajny przerywnik ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 62 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

ja tez porzucilem ta stronę i sprzedaję czy kupuję tam tylko jak musze, bo supportu niż tam nikt nie ma gorszego, co bys nie zglosil to walą Ci gotowymi wiadomosciami czesto nie majacym sie nijak do sprawy, przenoszą Cie z departamentu do departamentu a najwiekszy ból tej strony to fakt ze nawet to ze mam ponad 100 repów pozytywnych na 0 negatywnych wciaz muszę wysylac im rachunki za gry ktore chce sprzedac a jesli sa to jakies drozsze gry to wgl nie chca ich przyjac twierdzac ze za duze ryzyko wystawienia...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy

Da się na G2A wyszukiwać sprzedawców? Czy jedynie widać tylko tych pod konkretnymi ofertami?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

da sie, wystarczy wybrac konkretny produkt, kliknac w nick sellera i pojawi sie przycisk pokazujacy wszystkie produkty jakie sprzedaje

ps. ciekawe czy zobaczysz mojego posta...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Czy to prawda, że ludziom wzięło już kasę za subskrypcję G2A Deal pomimo braku nowej paczki?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

tomzacz pisze: Czy to prawda, że ludziom wzięło już kasę za subskrypcję G2A Deal pomimo braku nowej paczki?
Mi nie pobrało. 2 znajomym również
Awatar użytkownika
Łowca

tomzacz pisze: Czy to prawda, że ludziom wzięło już kasę za subskrypcję G2A Deal pomimo braku nowej paczki?
Mi właśnie pobrało jakąś dziwną kwotę 1,61€ i to pomimo, że zarówno abonament jak i ten ich syfny shield anulowałem bezpośrednio przez PayPal zaraz po zakupie pierwszego G2A Deal. Już poszedł ticket do paypala o nieautoryzowaną płatność i będę robił gnój.
pb_
Awatar użytkownika
pb_
Łowca

Mi nic nie pobrało, mam -2,17 z 21 lutego (1,50 + vat + opłata za paypal) i nic poza tym. Swoją drogą to kolejna nieuczciwa zagrywka, bo dlaczego klientom z Polski reklamują bundle za niby-1,50 skoro finalnie do zapłaty jest dużo więcej? Jakoś steam czy humble, a także wielu innych detalistów, nie mają problemu żeby podać na stronie finalną cenę, od której sobie odliczają podatki i opłaty "wewnętrznie", konsumenta to nie musi obchodzić i firma nie ma prawa tego na niego przerzucać.

Co do paypala to warto obejrzeć sobie co jakiś czas podstronę "wstępnie zatwierdzone płatności", bo co i rusz jakiś syf tam można znaleźć. Niektóre sklepy jak płacisz paypalem, pobierają kasę raz i tyle, a niektóre wmanewrowują cię w otwarcie kanału płatniczego, który potem mogą sobie dowolnie chargować póki ze swojej strony nie anulujesz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

ej co jest nie tak z tym G2A !!!! wczoraj kupilem ich paczke za 2,82$ (bo dolicza oplate za platnosc pp) i spoko ale dzis patrze ze w nocy pobrali mi kolejne 2 razy po 2,82$.. z jakiej okazji niby ?? Wszedzie ten sam tytuł "G2A.COM Limited" wczoraj specjalnie odlaczylem paypala od konta zeby nic mi nie pobierali i zeby nie bylo subskrybcji..

co teraz robić z tym ? ma ktoś lub miał tak ?
Awatar użytkownika
Łowca

Potwierdzam mi też pobrali 2 razy w nocy za paczkę, na razie czekam z tego co widzę dużo osób się na to skarży. Przydał by sie oficialny komunikat czy zgłaszać czy czekać na zwrot.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

już wiem co się stało.. nie anulowałem jak się okazało subskrybcji z tamtego miesiąca bo do tego jest taka osobna karta ukryta w ustawieniach.. więc miałem subskrybcje x1 teraz jak kupiłem paczkę to też wybrałem subskrybcję żeby było taniej więc doliczyło do konta drugą więc już miałem x2 no i sam przecież kupiłem dla siebie paczkę to jest 3 paczka. Tak więc te 2 z nocy to te naliczone do konta subskrybcje.. no śmiech na sali że tak się wgl da xDDD radzę wszystkim wejść i pokasować to tak jak ja zrobiłem więc teraz nie mam żadnych no i napisałem ticketa o refund tych 2 z nocy bo nie użyłem ich.

aby anulować: My Account -> Buying -> G2A Deals -> G2A Deal Monthly Membership is Active i tu musimy zmienić na inactive 2x bo zapewne macie 2 nabite jak ja miałem
Awatar użytkownika
Łowca

Ja teraz nic nie kupowałem, miałem tylko aktywną subskrypcje z tamtego miesiąca a dostałem 2 paczki za które pobrało mi w nocy pierwszą o 1 a druga o 2 w nocy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

ainam102 pisze: Ja teraz nic nie kupowałem, miałem tylko aktywną subskrypcje z tamtego miesiąca a dostałem 2 paczki za które pobrało mi w nocy pierwszą o 1 a druga o 2 w nocy.
no to nie wiem co jest, mi tez pobralo w tych godzinach jak Tobie

EDIT## odpisali mi w skrocie tak: "Przepraszam za niedogodności.Problem został już zgłoszony do naszych specjalistów, by można było zwrócić koszta poniesione za dodatkowe paczki." i dali kod cashback na nastepny zakup 3% swoja droga chce ktos ten kod ? bo ma waznosc 7dni a nie mam zamiaru poki co nic kupowac :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Oni to usuną wszystkim, czy każdy musi indywidualnie napisać do nich? Też mi pobrało za 2 paczki...

I czemu VAT aż 1 euro wynosi :o
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

michall0 pisze: EDIT## odpisali mi w skrocie tak: "Przepraszam za niedogodności.Problem został już zgłoszony do naszych specjalistów, by można było zwrócić koszta poniesione za dodatkowe paczki." i dali kod cashback na nastepny zakup 3% swoja droga chce ktos ten kod ? bo ma waznosc 7dni a nie mam zamiaru poki co nic kupowac :)
Kod cashback na 3% ma każdy streamer, partner, Łowcy (LOWCYGIER). Podejrzewam nawet, że w sieci są jakieś ogólnodostępne kody.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

to g2a jest naprawde przytrzymane xd mcsnake kupil ode mnie jedna paczke no to spoko otwieram ja a tam nie ma tej gry dla subskrybentow a skoro pobrali automatycznie to chyba tylko z tego powodu mogli, i do tego nie dali klucza do dirta ani zadnej informacji dlaczego tak sie stalo.. Jakim prawem oni sobie od ludzi sciagaja jakies tam naleznosci ? Cale g2a chcialo ocieplic wizerunek tymi bundlami a posypie sie po te prawie wiekszy hejt :D jak dla mnie ta strona to dno mułu i wodorostów

EDIT ### G2A twierdzi ze jest to problem techniczny i juz go naprawiaja wiec platnosci powinny same wracac do was
Witamy,

jak wspomnielismy, jest to problem techniczny, już pracujemy nad jego rozwiązaniem. Przepraszamy i prosimy o cierpliwość.

W razie problemów, prosimy kontaktować się z nami ponownie.

Z wyrazami szacunku,
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Tym razem dałem sobie spokój z bandlem od G2A - połowę gier z niego mam, resztę można tanio wyrwać na Bazarze, ale chyba nawet na tę opcję się nie skuszę, prędzej czy później każda z tych gier będzie do wyrwania za pisiont groszy :D
Czekam na kwietniową paczkę, może będzie (dla mnie) lepsza!
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

chyba robi sie nowa paranoja z g2a a chodzi o to ze z tego co rozumiem z e-maila to refund idzie nie na pp a na balance g2a...
ODPOWIEDZ