Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Miałem tak wczoraj na ASF i IM, dziś wróciło samo, może coś kombinują.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

mi pomogło wgranie w innym miejscu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 53 razy
Kontakt:

franas pisze:
kmpt pisze:
Mam jeszcze pytanko dotyczące Idle Mastera, wczoraj nastawiłem wspomniany program i dropił karty z 30 gier jednocześnie, a dziś dropi pojedynczo, czy to normalne?
mi dzisiaj zupełnie nie dropi. Cały czas ładuje odznaki, odlicza 10 sekund i tak w kółko.

Usuwałem pliki, wpisywałem ciasteczka, zmieniałem język na steam. I nic. :(
Mi wszystko dziala, tylko dlugo dropi :/
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

True or False 2
Tani i przyjemny quiz, łatwe 100%:
http://store.steampowered.com/app/581760
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

letsgamingtogame pisze:
franas pisze:
kmpt pisze:
Mam jeszcze pytanko dotyczące Idle Mastera, wczoraj nastawiłem wspomniany program i dropił karty z 30 gier jednocześnie, a dziś dropi pojedynczo, czy to normalne?
mi dzisiaj zupełnie nie dropi. Cały czas ładuje odznaki, odlicza 10 sekund i tak w kółko.

Usuwałem pliki, wpisywałem ciasteczka, zmieniałem język na steam. I nic. :(
Mi wszystko dziala, tylko dlugo dropi :/

Jak już IM przejdzie do dropienia z pojedynczych gier, to przewijaj listę gier, aż do końca, wyłączaj IM, potem włączaj ponownie, daj mu parę minut na rozpęd i znów przewijaj i ponownie zamykaj, jak wykończysz listę gier i tak w kółko, aż do skutku ;-)
Za każdym razem IM po takiej operacji wydropi od razu kilka kart - przez ostatnią godzinę wydropiłem tak blisko 100 kart ;-)

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Revan pisze: True or False 2
Tani i przyjemny quiz, łatwe 100%:
http://store.steampowered.com/app/581760
dodam tylko że jedynka jest f2p i można w niej wbić bez problemu 100%

edit:
teraz widze, że jedynka nie jest już darmowa, heh to nie tak dawno zdążyłem zrobić te 100% za free
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

TomHa pisze: Jak już IM przejdzie do dropienia z pojedynczych gier, to przewijaj listę gier, aż do końca, wyłączaj IM, potem włączaj ponownie, daj mu parę minut na rozpęd i znów przewijaj i ponownie zamykaj, jak wykończysz listę gier i tak w kółko, aż do skutku ;-)
Za każdym razem IM po takiej operacji wydropi od razu kilka kart - przez ostatnią godzinę wydropiłem tak blisko 100 kart ;-)

Pozdrawiam!
Dzięki za ten sposób, wydropiłem na chybcika wszystko oprócz trzech gier :piwo:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Mi ten sposob nie dziala.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Zależy, raz działa i raz nie działa. Zależy od gier i lvl jaki masz na Steam, takie moje spostrzeżenie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Moim zdaniem to raczej zależy ile osób dropi. Zwykle włączam IM na jakieś 30 minut i skipuje gry jak nie wypadnie przy 1 to trzema go wyłączyć włączyć. Znowu włączam na jakieś 30 minut. Jeśli zaskoczy za 1 razem to mogę skipować do ostatniej gry bez problemu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Dejw pisze: Mi ten sposob nie dziala.
U mnie wygląda to tak: włączam steam i idle master -> czekam minutę -> przewijam każdą grę po 5 sekundach -> wyłączam idle master i steam -> powtarzam cały proces
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Ja przewijam po 3ech sekundach jak jest :57 i leci z każdej gry po kolei, potem restart IM i/lub steama. druga metoda to otwieram okienko znajomi i klikam tak szybko jak tylko się gra pod moim nickiem zmieni i steam załapie zmianę gry, tylko wtedy nei każda gra coś rzuca. Często przeplatam te 2 metody jak jedna nie działa
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Na trzy przewalenia kolejki do dropienia, wypadla mi jedna karta. Odechcialo mi sie. Robilem sposobem, wlacam, zostawiam na jakis czas (palilem choinke w kominku) a potem co 5 sek skip gry.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

To rób tak:
Opcja 2: Wszystkie, potem pojedyńczo - jak masz coś poniżej 2h.
Włączasz na 10min, żeby załapało, potem dajesz "Uśpij" komputer. Za 20minut budzisz system i za parę minut masz do 30kart (pod warunkiem, że 30 gier było poniżej 2h). Teraz dajesz opcję 3: idluj >2h, pojedynczo. I teraz kwestia wyczucia (i zapewne obciążenia Steam): albo klikasz raz za razem, albo klik - liczysz do 10, klik - liczysz do 10... Do ilu liczyc dowiesz się, jak wypadnie pierwsza karta. Ale uwaga: karty mogą wpadac z opónieniem do kilkunastu sekund, więc dobrze sprawdzic, czy wypadła z ostatnio klikniętej gry. Po zakończeniu kolejki dajesz opcję 1: pojedynczo. Po zakończeniu kolejki - opcję 3. I tak aż do wyczerpania - zasobów albo Dejwa. ;)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

... do tego musisz rano wstać lewa noga, podrapać się po prawym pośladku i wypić 1l denaturatu to nie czary naprawdę dział musisz tylko bardzo wierzyć a jak nie wychodzi to znak ze za słabo wierzyłeś ...
Awatar użytkownika
Wiedźmin

@up:
można i tak...
W sumie można zacząc od razu klikac. Wymóg 2h gry już nie jest (chyba) wymagany
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

@Sacrus, litr denaturatu to nie problem, budowlance nie zaczynaja dnia bez litra, bo inaczej robota nie idzie. Muraze nie wchodza na mury bo sie boja wysokosci, ja nie wsiadam do koparki bo sie boje nia jezdzic na trzezwo, a brukarze nie ukladaja kostki bez wypicia, bo droga im krzywo wyjdzie.

@buck, na dobra sprawe, az takiego parcia nie mam. Wracam do domu, odpalam kompa, wlaczam IM i ide cos robic. Niech sie dropi. A jak siadam do kompa, to sobie cos innego robie, a niech sie dropi. Nie mam, na dobra sprawe, czasu, zeby tak sie pierdzielic z tym :E
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Tak na serio to po nabiciu w grach 2h wystarczy przełączać na następną grę po kilku sek wypada karta itd.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

sacrus pisze: Tak na serio to po nabiciu w grach 2h wystarczy przełączać na następną grę po kilku sek wypada karta itd.
tak na serio, to nawet wcześniej niż po 2h.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

No mi osobiście wczoraj po po jednej godzinie już wypadać karty zaczęły.
ODPOWIEDZ