Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

Mam jedno pytanie. Czy jak przypina się karte do konta steam, to steam obciąża kartę o wartość 1 EUR? Od razu po podpięcie dostałem informację że moja karta została obciążona. Czy ja tracę ten 1 EUR czy będzie on zwrócony bądź będzie do wykorzystania przy zakupie?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Refty pisze: Mam jedno pytanie. Czy jak przypina się karte do konta steam, to steam obciąża kartę o wartość 1 EUR? Od razu po podpięcie dostałem informację że moja karta została obciążona. Czy ja tracę ten 1 EUR czy będzie on zwrócony bądź będzie do wykorzystania przy zakupie?
Na pewno nie tracisz. :)
ZTCP to powinno wrócić na kartę.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Są jakieś zmiany w sposobie aktywacji/dezaktywacji steam guard. Pewnie większość tego nie zauważy ale mnie dopadło. Z różnych powodów nie używam mobilnego tokena. Chcąc sprzedawać karty (a nie chcąc czekać 14 dni) dodawałem sobie token, wystawiałem karty po czym token usuwałem. Mogłem tak robić nawet kilka razy dziennie. Nie wpływało to na steam guard. Jakież było moje zdziwienie gdy kilka dni temu chciałem wypchnąć karty wyprzedażowe i nie dało się. "Zabezpieczenie Steam Guard zostało ostatnio zresetowane lub włączone i musisz teraz odczekać 15 dni". Oczywiście sam nic nie wyłączałem ale dwa dni przed wyprzedażą wystawiałem karty. Po chwili konsternacji i sprawdzeniu dat okazało się, że usunięcie mobilnego tokena resetuje steam guard. Pamiętajcie o tym na przyszłość. :dziadek:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Ja się bojem sztim garda i nie robiłem jak się naczytałem, jakie historie z tym są i jak dziad zblokuje konto, to od tygodnia do miecha trzeba czekać na łaskawców.
Ale to było w okolicach jak to wprowadzali, może teraz się poprawiło
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Ja zmieniłem hasło tydzień temu i zapomniałem, że przez to nie można korzystać z rynku... Akurat jakbjwst wyprzedaż :P. Dzisiaj powinienem odzyskać dostęp. To dobrze, bo wydropiłem folię z Quantum Break wartą 0.7€ :E.
BTW. Czy ta blokada działa też na zwroty? 2 dni temu zrobiłem zwrot i nadal nke dostałem pieniędzy do portfela. W mailu mam informację, że muszą mnie zweryfikować bo zmieniałem hasło... Jest szansa, żebym dostał tego refunda do końca wyprzedaży? Trochę słabo, jakbym nke dostał, bo nawet nie będę miał na co to wydać...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 65 razy
Podziękowania: 40 razy

bolesna prawda pisze: Ja się bojem sztim garda i nie robiłem jak się naczytałem, jakie historie z tym są i jak dziad zblokuje konto, to od tygodnia do miecha trzeba czekać na łaskawców.
Oto bolesna prawda.

Szkoda że gog jest taki do tyłu o funkcje społecznościowe czy nawet polską wersję serwisu i wielu gier.
I tam trzeba inwestować własne pieniądze :trollface:
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Podobnie jak na GOGu, usunięto GRIDa ze steama, do tego usunięto F1 2013 i DIRTa 3 (zwykłego, complete pozostało).
F1 2013 jest przez wielu uważana za najlepszą część serii.
Dla "kolekcjonerów", łapcie póki się da :
https://www.g2a.com/f1-2013-steam-cd-key-global-1.html
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

czyli, że co, HB zrobiło giveaway "białych króków"? :) może nie F1, przynajmniej takiego nie kojarzę, ale Dirt 3 (CE?) oraz GRID był przez nich rozdawany :)
wiadomo, jaki powód zniknięcia GRID'a i F1 2k13? licencje?

P.S.
dzięki za namiar na raczej tani kluczyk (szkoda, że bez DLC, ale to chyba nie jest istotna część, może dla aczików) :) większość serii F1 ciągle drogo stoi wszędzie, na stimie 2010 za dychę w promocji
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Kupiłem F1 2013 od jakiegoś Chińczyka z G2A. Gość w ciągu 2-3 dni srzedał chyba kilka tysięcy tych F1 i inncyh gridów :O
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

Revan pisze: Podobnie jak na GOGu, usunięto GRIDa ze steama, do tego usunięto F1 2013 i DIRTa 3 (zwykłego, complete pozostało).
l
Mała korekta, DIRT 3 został usunięty kilka miesięcy temu, wczoraj skasowali DiRT 3 Complete Edition.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

raistand pisze:
Refty pisze: Mam jedno pytanie. Czy jak przypina się karte do konta steam, to steam obciąża kartę o wartość 1 EUR? Od razu po podpięcie dostałem informację że moja karta została obciążona. Czy ja tracę ten 1 EUR czy będzie on zwrócony bądź będzie do wykorzystania przy zakupie?
Na pewno nie tracisz. :)
ZTCP to powinno wrócić na kartę.
Dzięki za odpowiedź. Jeszcze wysłałem zapytanie do steam-a. Tylko nie wiem jak długo oni odpowiadają. Najpierw napisałem tekst po polsku, a potem stwierdziłem, że dodam jeszcze tekst po angielsku. Ciekawe czy to wpłynie to na reakcje :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

ktoś poleci jakieś zestawy dla cebulowania?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

CebulowyKrol pisze: ktoś poleci jakieś zestawy dla cebulowania?
Tu masz sporo zestawów:
http://whosgamingnow.net/discussion/634 ... updated/p1
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Soul Reaver pisze: P.S.
dzięki za namiar na raczej tani kluczyk (szkoda, że bez DLC, ale to chyba nie jest istotna część, może dla aczików) :) większość serii F1 ciągle drogo stoi wszędzie, na stimie 2010 za dychę w promocji
Wersję z kilkoma DLC masz za jakieś 150 zł :P
Furrak pisze:
Revan pisze: Podobnie jak na GOGu, usunięto GRIDa ze steama, do tego usunięto F1 2013 i DIRTa 3 (zwykłego, complete pozostało).
l
Mała korekta, DIRT 3 został usunięty kilka miesięcy temu, wczoraj skasowali DiRT 3 Complete Edition.
Ok, sugerowałem się tematem na steamgifts, gdzie tak pisali, nawet nie weryfikując stanu faktycznego. Dziwne, że taki Complete usuwają -> specjalnie wydawali tą wersję z wszystkimi DLC, dodawali achiki itd.
Podobno kwestie licencyjne.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

Revan pisze:
Soul Reaver pisze: P.S.
Wersję z kilkoma DLC masz za jakieś 150 zł :P
ciężko teraz zweryfikować listę wszystkich DLC, ale upgrade do edycji klasycznej było za jakies 5XPLN, to są 2 DLC z autami/kierowcami/trasami z lat '90 ... nadal sporo, w jakiejś niższej cenie wszedłbym w to :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Zalachow pisze:
CebulowyKrol pisze: ktoś poleci jakieś zestawy dla cebulowania?
Tu masz sporo zestawów:
http://whosgamingnow.net/discussion/634 ... updated/p1
dzięki, kilka skasowałem już dawno, ale nie o wszystkich wiedziałem
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

dzięki za info o grach Codemasters - kupiłem F1 2013 z G2A, nawet zadziałało. Ciekawe co jest akurat w tej części, że licencje powygasały.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

F1 2013 jest przez wielu uważana za najlepszą część serii.
Dla "kolekcjonerów", łapcie póki się da :
https://www.g2a.com/f1-2013-steam-cd-key-global-1.html
Ja dla scislosci przypominam co mnie spostrzegawczym o odznaczeniu Shielda juz w potsumowaniu zakupu, domyslnie opcja wlaczona i jak nie wylaczycie tego, to pobieze wam 1euro za ochrone:

Obrazek

Nie pokazuje powiekszonej kwoty o shielda ale i tak wam sciagnie. Raz wojowalem z nimi o to.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 498 razy
Podziękowania: 72 razy

Orientuje się ktoś czy naprawdę karty są ważne do 2 lutego? Bo mi tak się w ekwipunku wyświetla, ale mam blokadę do 22 stycznia :E
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

jobjoxPL pisze: Orientuje się ktoś czy naprawdę karty są ważne do 2 lutego? Bo mi tak się w ekwipunku wyświetla, ale mam blokadę do 22 stycznia :E
Co za różnica, skoro zawsze na godzinę przed końcem wyprzedaży (czyli o 18, a nie 19 w poniedziałek!) steam zmienia im tag na "non marketable". Do 2 lutego będziesz mógł najprawdopodoniej tylko wymieniać, zrobić odznakę z opóźnieniem lub w najgorszym razie przemielić na gemy by się nie zmarnowały.
No chyba że w tym roku ma być inaczej. Ale to bez sensu - zaburzałoby charakter eventu.

P.S.
Wczoraj był hurtem 6, dziś lecą tylko 2 karty z kolejek bo głosowanie się skończyło tak?
Ostatnio zmieniony 31 gru 2016, o 20:19 przez Skapiradlo, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ