Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Mam jedno pytanie. Czy jak przypina się karte do konta steam, to steam obciąża kartę o wartość 1 EUR? Od razu po podpięcie dostałem informację że moja karta została obciążona. Czy ja tracę ten 1 EUR czy będzie on zwrócony bądź będzie do wykorzystania przy zakupie?
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 45 razy
- Kontakt:
Są jakieś zmiany w sposobie aktywacji/dezaktywacji steam guard. Pewnie większość tego nie zauważy ale mnie dopadło. Z różnych powodów nie używam mobilnego tokena. Chcąc sprzedawać karty (a nie chcąc czekać 14 dni) dodawałem sobie token, wystawiałem karty po czym token usuwałem. Mogłem tak robić nawet kilka razy dziennie. Nie wpływało to na steam guard. Jakież było moje zdziwienie gdy kilka dni temu chciałem wypchnąć karty wyprzedażowe i nie dało się. "Zabezpieczenie Steam Guard zostało ostatnio zresetowane lub włączone i musisz teraz odczekać 15 dni". Oczywiście sam nic nie wyłączałem ale dwa dni przed wyprzedażą wystawiałem karty. Po chwili konsternacji i sprawdzeniu dat okazało się, że usunięcie mobilnego tokena resetuje steam guard. Pamiętajcie o tym na przyszłość. 

- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
Ja się bojem sztim garda i nie robiłem jak się naczytałem, jakie historie z tym są i jak dziad zblokuje konto, to od tygodnia do miecha trzeba czekać na łaskawców.
Ale to było w okolicach jak to wprowadzali, może teraz się poprawiło
Ale to było w okolicach jak to wprowadzali, może teraz się poprawiło
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 422 razy
- Kontakt:
Ja zmieniłem hasło tydzień temu i zapomniałem, że przez to nie można korzystać z rynku... Akurat jakbjwst wyprzedaż
. Dzisiaj powinienem odzyskać dostęp. To dobrze, bo wydropiłem folię z Quantum Break wartą 0.7€
.
BTW. Czy ta blokada działa też na zwroty? 2 dni temu zrobiłem zwrot i nadal nke dostałem pieniędzy do portfela. W mailu mam informację, że muszą mnie zweryfikować bo zmieniałem hasło... Jest szansa, żebym dostał tego refunda do końca wyprzedaży? Trochę słabo, jakbym nke dostał, bo nawet nie będę miał na co to wydać...

BTW. Czy ta blokada działa też na zwroty? 2 dni temu zrobiłem zwrot i nadal nke dostałem pieniędzy do portfela. W mailu mam informację, że muszą mnie zweryfikować bo zmieniałem hasło... Jest szansa, żebym dostał tego refunda do końca wyprzedaży? Trochę słabo, jakbym nke dostał, bo nawet nie będę miał na co to wydać...
Podobnie jak na GOGu, usunięto GRIDa ze steama, do tego usunięto F1 2013 i DIRTa 3 (zwykłego, complete pozostało).
F1 2013 jest przez wielu uważana za najlepszą część serii.
Dla "kolekcjonerów", łapcie póki się da :
https://www.g2a.com/f1-2013-steam-cd-key-global-1.html
- Podziękowania: 26 razy
- Kontakt:
czyli, że co, HB zrobiło giveaway "białych króków"?
może nie F1, przynajmniej takiego nie kojarzę, ale Dirt 3 (CE?) oraz GRID był przez nich rozdawany 
wiadomo, jaki powód zniknięcia GRID'a i F1 2k13? licencje?
P.S.
dzięki za namiar na raczej tani kluczyk (szkoda, że bez DLC, ale to chyba nie jest istotna część, może dla aczików)
większość serii F1 ciągle drogo stoi wszędzie, na stimie 2010 za dychę w promocji

wiadomo, jaki powód zniknięcia GRID'a i F1 2k13? licencje?
P.S.
dzięki za namiar na raczej tani kluczyk (szkoda, że bez DLC, ale to chyba nie jest istotna część, może dla aczików)

Dzięki za odpowiedź. Jeszcze wysłałem zapytanie do steam-a. Tylko nie wiem jak długo oni odpowiadają. Najpierw napisałem tekst po polsku, a potem stwierdziłem, że dodam jeszcze tekst po angielsku. Ciekawe czy to wpłynie to na reakcje

Wersję z kilkoma DLC masz za jakieś 150 zł

Ok, sugerowałem się tematem na steamgifts, gdzie tak pisali, nawet nie weryfikując stanu faktycznego. Dziwne, że taki Complete usuwają

Podobno kwestie licencyjne.
- Podziękowania: 26 razy
- Kontakt:
ciężko teraz zweryfikować listę wszystkich DLC, ale upgrade do edycji klasycznej było za jakies 5XPLN, to są 2 DLC z autami/kierowcami/trasami z lat '90 ... nadal sporo, w jakiejś niższej cenie wszedłbym w to

- Podziękował: 23 razy
- Podziękowania: 20 razy
- Kontakt:
dzięki, kilka skasowałem już dawno, ale nie o wszystkich wiedziałem
- Podziękowania: 33 razy
- Kontakt:
Ja dla scislosci przypominam co mnie spostrzegawczym o odznaczeniu Shielda juz w potsumowaniu zakupu, domyslnie opcja wlaczona i jak nie wylaczycie tego, to pobieze wam 1euro za ochrone:Revan pisze: Podobnie jak na GOGu, usunięto GRIDa ze steama, do tego usunięto F1 2013 i DIRTa 3 (zwykłego, complete pozostało).

Nie pokazuje powiekszonej kwoty o shielda ale i tak wam sciagnie. Raz wojowalem z nimi o to.
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Co za różnica, skoro zawsze na godzinę przed końcem wyprzedaży (czyli o 18, a nie 19 w poniedziałek!) steam zmienia im tag na "non marketable". Do 2 lutego będziesz mógł najprawdopodoniej tylko wymieniać, zrobić odznakę z opóźnieniem lub w najgorszym razie przemielić na gemy by się nie zmarnowały.
No chyba że w tym roku ma być inaczej. Ale to bez sensu - zaburzałoby charakter eventu.
P.S.
Wczoraj był hurtem 6, dziś lecą tylko 2 karty z kolejek bo głosowanie się skończyło tak?
Ostatnio zmieniony 31 gru 2016, o 20:19 przez Skapiradlo, łącznie zmieniany 1 raz.