Wrażenia z Bazaru

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

po zamkniętych beta testach nie zmieniliście mi reputacji i ciężko cokolwiek kupić z -24 xD ale tak to spoko :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Całkiem fajna, prosta strona. Fajnie się może rozwinąć w przyszłości.
Awatar użytkownika
Łowca

Jak dla mnie wszystko wygląda ładnie, tylko małe przerobienie loga bo zbyt origin'owe moim zdaniem oraz usunięcie podkreślenia w "Maksymalna kwota sprzedaży to 5 złotych" ,[...]"5 rezerwacji." oraz [...]"10 ofert.". Dobry pomysł na taki bazar :D
pst
Awatar użytkownika
pst
Robin Hood
Podziękował: 124 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

Bardzo ciekawa inicjatywa.
Awatar użytkownika
Łowca

Fajna inicjatywa
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 37 razy
Kontakt:

Bardzo dobry pomysł, przejrzyście i czytelnie się bazarek prezentuje. Zapowiada się okazja do nabycia gier za rozsądną cenę :)
Awatar użytkownika
Łowca

Jak dla mnie reputacja i limity nie są do końca potrzebne. Po HB i MB będzie od cholery gówno-ofert tylko po nabicie reputacji.

>B.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Działa wam zmiana wyświetlania z 25 na 100 ofert? Bo mnie nie.
Awatar użytkownika
Łowca

Pomysł uważam za naprawdę fajny. Strona jest prosta i do granic możliwości intuicyjna :) cała reszta wyjdzie w praniu :)
Awatar użytkownika
Łowca

Żałuję że dopiero teraz powstał ten serwis, jeszcze jakiś czas temu miałem kilka zbędnych kluczy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

sewerus666 pisze:
sewerus666 pisze: ... jak dostane Farcry 4 (którego już mam) i chcę go sprzedać to mając niską reputację mam go puścić za 5 zeta? najniższa cena na Kinguin`e to 33zeta z drobnym hakiem. tu link =>
https://www.google.pl/aclk?sa=l&ai=DChc ... IJg&adurl=

zapomniałem że jest jeszcze na instant gaming za 20kilka zeta :mrgreen: , my bad
Mozesz puscic na allegro i nie jeczec. Na pchlim, z ktorego wywodzi sie bazar, nie sprzedalbys FC4 w ogole.
Awatar użytkownika
Łowca

Fajna idea z bazarkiem. Wykonanie platformy przedstawia się świetnie. Liczę, że na realnych transakcjach sprawi się równie dobrze.
Awatar użytkownika
Łowca

Ciekawy pomysł. Okaże się w praniu ;)
Awatar użytkownika
Łowca

Pierwsze wrażenie pozytywne ale więcej będę mógł napisać dopiero po dłuższym zaznajomieniu się z owym Bazarem :P.
Awatar użytkownika
Łowca

Całkiem dobry bazar. Z szybkiego testowania zauważyłem, że na stronie głównej, w Chromie nie działa zmiana liczby ofert na stronę.

Poza tym, dobrze by było wiedzieć, czy moja reputacja wystarcza do kupienia danej gry, zanim wejdę w ofertę z nią. Obecnie muszę kliknąć każdą ofertę, żeby dopiero dowiedzieć się, że nie mogę kupić danej gry. Taka informacja powinna być na listingu. Na przykład z tłem w innym kolorze albo po prostu jakaś dodatkowa informacja.

W ofercie 1646 po kliknięciu "Przekazałem dane dot. płatności' wyskoczył mi błąd:
Method Not Allowed (#405)
Method Not Allowed. This url can only handle the following request methods: POST.
Serwer nie może obsłużyć tego żądania.

Przejdź do strony głównej lub sprawdź poprawność wpisanego adresu.
Ostatnio zmieniony 26 gru 2016, o 18:04 przez PYTONTYGRYSI, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca

ciekawa alternatywa dla key shopów
Awatar użytkownika
Łowca

Bazar wygląda całkiem dobrze. Zastanawiam się jedynie, czy tak powolny wzrost progów cen jest dobrym rozwiązaniem. Spowoduje to wysyp tych wszystkich tanich gierek, żeby tylko nabić reputację i zmieni bazar w śmietnisko. To nie jest allegro, nikt nie będzie tutaj prowadził sklepów, więc taki system może nie zadziałać prawidłowo.
mwk
Awatar użytkownika
mwk
Robin Hood
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Nie zauważyłem żadnych błędów : ) Całkiem spoko pomysł na stronę. : )
Awatar użytkownika
Łowca

Strona wygląda dobrze. można się przyzwyczaić do obsługi

Brakuje mi jednak innych widoków, mniejszych ofert, lub kafelków.
Piszę tak ponieważ jeśli ktoś wie czego szuka, to skorzysta z wyszukiwarki, jeśli nie wie, to stronę ciężko się przegląda (za dużo trzeba przewijać), dlatego wolę bardziej minimalistyczny widok.
Awatar użytkownika
Łowca

Jeśli chodzi o moje odczucia to:

Progi cen - wolny wzrost, ale jestem świadom czym jest to podyktowane, jednak tutaj mimo wszystko czułbym się bezpieczniej, gdyby transakcje były realizowane za pośrednictwem 3 podmiotu.
W tym momencie przy zakupie droższej gry naprawdę ma się wątpliwości czy np. szanowany sprzedawca nei zdecyduje się zrobić masowego scamu - np. wystawie najnowsze produkcje za grosze i wysyła dane do przelewu a potem znika. Jestem świadom też wad tego problemu z drugiej strony - czyli kupujący może aktywować klucz na innym koncie a następnie twierdzić, że nie dostał poprawnego - tutaj już problem z ustaleniem faktów.

Jako że bazar to nowy projekt to spodziewałbym się większej reaktywności. Wystarczy rzucić okiem na wyszukiwarkę - każdy request powoduje przeładowanie strony. (Tak z ciekawości rozważaliście zrobienie jakiegoś API i wykonanie SPA np. z React-em?) Przez brak reaktywności serwis stracił trochę w moich oczach, nie tego oczekuję od nowych serwisów ;))

Bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie prostota i intuicyjne użycie.

Ale poza tym, jeśli poprawicie wszystkie problemy to będzie użyteczne i wystarczające :)
ODPOWIEDZ