Wrażenia z Bazaru
Jak dla mnie wszystko wygląda ładnie, tylko małe przerobienie loga bo zbyt origin'owe moim zdaniem oraz usunięcie podkreślenia w "Maksymalna kwota sprzedaży to 5 złotych" ,[...]"5 rezerwacji." oraz [...]"10 ofert.". Dobry pomysł na taki bazar 

- Podziękował: 41 razy
- Podziękowania: 21 razy
- Kontakt:
Mozesz puscic na allegro i nie jeczec. Na pchlim, z ktorego wywodzi sie bazar, nie sprzedalbys FC4 w ogole.sewerus666 pisze:sewerus666 pisze: ... jak dostane Farcry 4 (którego już mam) i chcę go sprzedać to mając niską reputację mam go puścić za 5 zeta? najniższa cena na Kinguin`e to 33zeta z drobnym hakiem. tu link =>
https://www.google.pl/aclk?sa=l&ai=DChc ... IJg&adurl=
zapomniałem że jest jeszcze na instant gaming za 20kilka zeta, my bad
Całkiem dobry bazar. Z szybkiego testowania zauważyłem, że na stronie głównej, w Chromie nie działa zmiana liczby ofert na stronę.
Poza tym, dobrze by było wiedzieć, czy moja reputacja wystarcza do kupienia danej gry, zanim wejdę w ofertę z nią. Obecnie muszę kliknąć każdą ofertę, żeby dopiero dowiedzieć się, że nie mogę kupić danej gry. Taka informacja powinna być na listingu. Na przykład z tłem w innym kolorze albo po prostu jakaś dodatkowa informacja.
W ofercie 1646 po kliknięciu "Przekazałem dane dot. płatności' wyskoczył mi błąd:
Method Not Allowed (#405)
Method Not Allowed. This url can only handle the following request methods: POST.
Serwer nie może obsłużyć tego żądania.
Przejdź do strony głównej lub sprawdź poprawność wpisanego adresu.
Poza tym, dobrze by było wiedzieć, czy moja reputacja wystarcza do kupienia danej gry, zanim wejdę w ofertę z nią. Obecnie muszę kliknąć każdą ofertę, żeby dopiero dowiedzieć się, że nie mogę kupić danej gry. Taka informacja powinna być na listingu. Na przykład z tłem w innym kolorze albo po prostu jakaś dodatkowa informacja.
W ofercie 1646 po kliknięciu "Przekazałem dane dot. płatności' wyskoczył mi błąd:
Method Not Allowed (#405)
Method Not Allowed. This url can only handle the following request methods: POST.
Serwer nie może obsłużyć tego żądania.
Przejdź do strony głównej lub sprawdź poprawność wpisanego adresu.
Ostatnio zmieniony 26 gru 2016, o 18:04 przez PYTONTYGRYSI, łącznie zmieniany 1 raz.
Bazar wygląda całkiem dobrze. Zastanawiam się jedynie, czy tak powolny wzrost progów cen jest dobrym rozwiązaniem. Spowoduje to wysyp tych wszystkich tanich gierek, żeby tylko nabić reputację i zmieni bazar w śmietnisko. To nie jest allegro, nikt nie będzie tutaj prowadził sklepów, więc taki system może nie zadziałać prawidłowo.
Strona wygląda dobrze. można się przyzwyczaić do obsługi
Brakuje mi jednak innych widoków, mniejszych ofert, lub kafelków.
Piszę tak ponieważ jeśli ktoś wie czego szuka, to skorzysta z wyszukiwarki, jeśli nie wie, to stronę ciężko się przegląda (za dużo trzeba przewijać), dlatego wolę bardziej minimalistyczny widok.
Brakuje mi jednak innych widoków, mniejszych ofert, lub kafelków.
Piszę tak ponieważ jeśli ktoś wie czego szuka, to skorzysta z wyszukiwarki, jeśli nie wie, to stronę ciężko się przegląda (za dużo trzeba przewijać), dlatego wolę bardziej minimalistyczny widok.
Jeśli chodzi o moje odczucia to:
Progi cen - wolny wzrost, ale jestem świadom czym jest to podyktowane, jednak tutaj mimo wszystko czułbym się bezpieczniej, gdyby transakcje były realizowane za pośrednictwem 3 podmiotu.
W tym momencie przy zakupie droższej gry naprawdę ma się wątpliwości czy np. szanowany sprzedawca nei zdecyduje się zrobić masowego scamu - np. wystawie najnowsze produkcje za grosze i wysyła dane do przelewu a potem znika. Jestem świadom też wad tego problemu z drugiej strony - czyli kupujący może aktywować klucz na innym koncie a następnie twierdzić, że nie dostał poprawnego - tutaj już problem z ustaleniem faktów.
Jako że bazar to nowy projekt to spodziewałbym się większej reaktywności. Wystarczy rzucić okiem na wyszukiwarkę - każdy request powoduje przeładowanie strony. (Tak z ciekawości rozważaliście zrobienie jakiegoś API i wykonanie SPA np. z React-em?) Przez brak reaktywności serwis stracił trochę w moich oczach, nie tego oczekuję od nowych serwisów
)
Bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie prostota i intuicyjne użycie.
Ale poza tym, jeśli poprawicie wszystkie problemy to będzie użyteczne i wystarczające
Progi cen - wolny wzrost, ale jestem świadom czym jest to podyktowane, jednak tutaj mimo wszystko czułbym się bezpieczniej, gdyby transakcje były realizowane za pośrednictwem 3 podmiotu.
W tym momencie przy zakupie droższej gry naprawdę ma się wątpliwości czy np. szanowany sprzedawca nei zdecyduje się zrobić masowego scamu - np. wystawie najnowsze produkcje za grosze i wysyła dane do przelewu a potem znika. Jestem świadom też wad tego problemu z drugiej strony - czyli kupujący może aktywować klucz na innym koncie a następnie twierdzić, że nie dostał poprawnego - tutaj już problem z ustaleniem faktów.
Jako że bazar to nowy projekt to spodziewałbym się większej reaktywności. Wystarczy rzucić okiem na wyszukiwarkę - każdy request powoduje przeładowanie strony. (Tak z ciekawości rozważaliście zrobienie jakiegoś API i wykonanie SPA np. z React-em?) Przez brak reaktywności serwis stracił trochę w moich oczach, nie tego oczekuję od nowych serwisów

Bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie prostota i intuicyjne użycie.
Ale poza tym, jeśli poprawicie wszystkie problemy to będzie użyteczne i wystarczające