G2A.com - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 0
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

Już były takie afery, nie jesteś sam. Nie wiem, czy uda ci się odzyskać kasę.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

myślę, że uda Ci sie dojść swoich racji, kwestia cierpliwości.
Awatar użytkownika
Łowca

dr32 pisze: myślę, że uda Ci sie dojść swoich racji, kwestia cierpliwości.
Haha, dobre :D Od trzech miesięcy czekam na odpowiedź w sprawie zwrotu paypal. Jakiś cwaniaczek kupił grę i zrobił zwrot. Klucz na pewno dobry, już aktywowany przez niego, a kaskę wycofał.
I tak sobie czekam cierpliwie. Napisać w tickecie nie mogę, bo czekam na odpowiedź supportu. Czekam twardo, wątek aktywny. Przekazany zaraz na początku do "paypal experts" :lol:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Ja czekam już ponad 2 miesiące by dowiedzieć się czemu moje konto zostało zawieszone i co mam zrobić bym odzyskał moje fundusze.
Wciąż cisza, a wystarczyłoby odpisać.
Awatar użytkownika
Łowca

Recu pisze: Ja czekam już ponad 2 miesiące by dowiedzieć się czemu moje konto zostało zawieszone i co mam zrobić bym odzyskał moje fundusze.
Wciąż cisza, a wystarczyłoby odpisać.
Ciśnij ich, mają również polski support. Bierz telefon i dzwoń, a sprawa się szybko wyjaśni. Co innego jak jakaś poboczna sprawa jak u mnie, a co innego jak blokują konto. Wtedy bym nie odpuścił i nie można popuszczać. Jak to u nich mówią "fołordują kejsa" (serio) do innego działu i gdzieś ginie, więc przypominaj się.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

ceneo właśnie zaczęło umieszczać oferty z g2a :?
Awatar użytkownika
Łowca

Mam na g2a koło 6€ a gra którą chcę kupić kosztuje 10€. Jest możliwość ściągnięcia tych 6€ z konta g2a i zapłacenia przelewem reszty?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

siemanko
Zamiast gry carmageddon max damage dostałem carmageddon 1&2 i tdr 2000
Mam szansę odzyskac kase? czy juz na straty spisane?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 43 razy

marion695 pisze: siemanko
Tak. W oknie z pobieraniem klucza kliknij na czerwony baner "NIEWŁAŚCIWY KLUCZ" i załóż spór sprzedającemu co zatrzyma wpłatę na jego konto do czasu załatwienia sprawy z Tobą.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

spqpl pisze:
marion695 pisze: siemanko
Tak. W oknie z pobieraniem klucza kliknij na czerwony baner "NIEWŁAŚCIWY KLUCZ" i załóż spór sprzedającemu co zatrzyma wpłatę na jego konto do czasu załatwienia sprawy z Tobą.
Tak właśnie zrobiłem,teraz pewnie trzeba długo czekać bo nie miałem aktywowanego shielda

Waiting for Seller response
Remaining:9 days
Awatar użytkownika
Łowca

Ja też nie aktywuje shielda i kupuje i było wszystko w porządku, raz kupiłem premium steam gift no i kod nie działał już od razu po przyjściu komunikat że duplikat produktu, zgłosiłem spór i w zasadzie nie wiedziałem co napisać bo co tu się rozpisywać, nie działa i tyle. Jeszcze 5 dni sprzedawca ma na odpowiedź, i jestem ciekaw co dalej z tym zrobią.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Jak nie odpowie to G2A zwraca kasę do portfela i tyle.
Przedwczoraj kupiłem tam Just Cause 3 - dostałem duplikat, po czym sprzedawca dał mi nowy kod. Tez duplikat. Kolejny kod? Duplikat. Kolejnego kodu już nie dostałem, tylko od razu zwrot pieniędzy.
CMA
Awatar użytkownika
CMA
Łowca
Kontakt:

mam 5zł kody do g2a niestety można użyć tylko jeden na konto więc zastanawiam się jakby tu połączyć kilka kodów na jednym koncie żeby ciut droższą grę kupić, jakieś pomysły...?
Awatar użytkownika
Łowca

Po 9 dniach nagle pojawił się komunikat, aby wysłać screenshoty z moją biblioteką gier, wpisywanym kodem i wyskakującym błędem. Ciekawe odbijanie piłeczki, bo co im te informacje dadzą? Po co w ogóle drążyć temat jak kod po prostu nie działa i zamiast zwrócić pieniądze które dostali to próbują się czegoś dowiedzieć. Co ciekawe sprzedawca miał 9 dni na odpowiedź, ja miałem chyba 12 godzin.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Czy ktoś wie jak posortować zeby wyskakiwały mi tytuły np do 10zł?
nie wiem jak wylaczyc te wszystkie skiny i tak samo zeby strona sama sie ladowała,a nie ciagle klikać ''pokaz wiecej''
Awatar użytkownika
Łowca

rysieku pisze: Po 9 dniach nagle pojawił się komunikat, aby wysłać screenshoty z moją biblioteką gier, wpisywanym kodem i wyskakującym błędem. Ciekawe odbijanie piłeczki, bo co im te informacje dadzą? Po co w ogóle drążyć temat jak kod po prostu nie działa i zamiast zwrócić pieniądze które dostali to próbują się czegoś dowiedzieć. Co ciekawe sprzedawca miał 9 dni na odpowiedź, ja miałem chyba 12 godzin.
Jeżeli płaciłeś paypalem to rób spór i po nim roszczenie. Mi zwrócili tak $10 za zablokowanego CSa xD
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 15 razy
Kontakt:

Ogarnia ktos ten ich system prowizji?mam nowe konto.wwystawilem na sprzedaz 7 gier.pierwsza zostala sprzedana.wystawilem ja za 1,5 euro.wplyw za transakcje pokazuje mi 2 dolary z kawalkiem.i na ta chwile g2awallet mam na minusie 1,58euro a bilans 0,39euro ktore na razie jest niedostepne.ktos to ogarnia? Bo mi wychodzi ze lepiej rozdac te gry bo w jeszcze wieksze dlugi popadne
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

@tiktak77

z tego co pamiętam to pierwsze 10 aukcji masz za friko. ale wydaje mi się, że nie dotyczy to zmian cen w aukcji. co do tabelki prowizji obczaj: https://www.g2a.com/payments.pdf

najpierw odejmą Ci prowizję od sprzedaży i za ewentualne zmiany cen (w przyszłości też za wystawienie aukcji) a po 2tyg możesz robić z hajsem co chcesz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 5 razy

w jaki sposób najłatwiej wypłacić z g2a kasę ?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

ja wypłacałem na paypal, potrzebna była pełna weryfikacja niestety...
ODPOWIEDZ