Darkest Hour jest porządną grą. Lepszą od zwykłej HOI 2 oraz Arsenal of Democracy. Niestety cierpi na te same dolegliwości co pozostałe dwie gierki, co wynika oczywiście z samego silnika gry. Główny zarzut kieruje tu pod adresem zarządzania konwojami. Ręczny czy automatyczny, nie możemy samemu wybrać prowincji która miałby być magazynem dla towarów/zaopatrzenia. To poważny problem, przez który kiedyś miałem problemy grając jako USA. Gra na upartego wybierała bazę zaopatrzeniową w rejonie Morza Czarnego, a ponieważ nie kontrolowałem Bosforu i Dardanele, z oczywistych powodów konwoje się nie tworzyły.trotyl2d pisze: Są jacyś generałowie na sali? Co myślicie o Darkest Hour: A Hearts Of Iron Game? Zacny tytuł warty zakupu?
Stoi po 2,5 €G.
Myślę też nad Mount & Blade: Warband - Viking Conquest po 2,24, ale WB to taki tytuł, który ogrywa się raz w roku, po każdej kilkudziesięcio godzinnej przygodzie trzeba zrobić przerwę, bo nudzi.
Także pewno jeszcze stanieje, szczególnie, że nadchodzi Mount & Blade 2: Bannerlord.
Mimo wszystko polecałbym ten tytuł, przy czym nie grałem w HOI 3, ani HOI 4. Nie wiem więc jak wypada na tle tych nowszych produkcji. Warto dodać, że Darkest Hour było kiedyś w bundlu.
Co do Mount & Blade: Warband - Viking Conquest to jeżeli nie masz parcia by grać teraz, chyba nie ma co się fatygować. Co chwile są na to jakieś promocje, nawet w polskich sklepach było już ze dwa razy po 10zł.