Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Mam takie pytanie. Wydropiłem ostatnio pińcset (czy coś koło tego) kart. Chciałem sprzedać, dodałem do Inventory Helpera i wszystko szło wspaniale do czasu, aż zaczęło wywalać błąd, że zrobiłem za dużo transakcji i mam uzupełnić profil. Na stronie napisane jak byk, że jakieś już tam info niby wysłałem (choć nie pamiętam, żebym to robi). I pytanie, czy ktoś w ogóle może zrobić więcej transakcji niż bodaj 200 w Polsce? Ktoś otrzymał błogosławieństwo od valve? Chyba, że coś innego mam nieuzupełnione w profilu (nie dodawałem np. numeru telefonu)?
Na dodatek musiałem potwierdzić 100 kart ręcznie z maila i wstrzymali to na 15 dni... Nieporozumienie co oni zrobili z tym rynkiem.
Na dodatek musiałem potwierdzić 100 kart ręcznie z maila i wstrzymali to na 15 dni... Nieporozumienie co oni zrobili z tym rynkiem.

- Discord: #2540
- Podziękował: 125 razy
- Podziękowania: 1273 razy
- Kontakt:
Ja wystawiłem niedawno ponad 600 kart, po 300 trzeba było uzupełnić te bzdury o podatkach, potem szło normalnie
Wstrzymane na 15 dni bo pewnie nie masz włączonego guarda i tokenów 

Inventory helper wywalał mi errory jak wystawiałem po więcej niż 250 kart na raz, po zatwierdzeniu ofert mogłem znowu wystawiać.zdzisekMOCY pisze: Mam takie pytanie. Wydropiłem ostatnio pińcset (czy coś koło tego) kart. Chciałem sprzedać, dodałem do Inventory Helpera i wszystko szło wspaniale do czasu, aż zaczęło wywalać błąd, że zrobiłem za dużo transakcji i mam uzupełnić profil. Na stronie napisane jak byk, że jakieś już tam info niby wysłałem (choć nie pamiętam, żebym to robi). I pytanie, czy ktoś w ogóle może zrobić więcej transakcji niż bodaj 200 w Polsce? Ktoś otrzymał błogosławieństwo od valve? Chyba, że coś innego mam nieuzupełnione w profilu (nie dodawałem np. numeru telefonu)?
- Discord: povi
- Podziękował: 157 razy
- Podziękowania: 110 razy
- Kontakt:
Oh, pamiętam te wypełnianie informacji o podatkach. Chciałem "wyprać" pewną metodą pieniądze Steam na realne (
), a tutaj jakiś limicik na sprzedawanie przedmiotów... po podaniu tych informacji wszystko się później już dało.

- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Wycofanie gry z konta przez developera nie ma wpływu na drop. To użytkownik musi poprosić o refund.
Więc tamte kilka osób musiało sobie drop zablokować w jakiś inny sposób.
Więc tamte kilka osób musiało sobie drop zablokować w jakiś inny sposób.
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 19 razy
Zatem nadszedł czas odkopania z szafy starego "smartshitu", abym sobie mógł sprzedawać, kupować, wymieniać bez czekania. Kiedyś było można potwierdzać e-mailem tylko wymiany a teraz nawet żeby kupić i sprzedać item na markecie to trzeba bawić się w instalowanie... ehh... Aż się dziwie, że stara opcja nie jest dostępna. Użytkownicy powinni mieć możliwość wyboru a nie każdy ma i lubi korzystać z smartfona.
Czy jeżeli sobie ściągnę tą aplikację uwierzytelniająca i poczekam 7 dni to:
Dzięki temu sobie odblokuje możliwość kupowania,sprzedawania na rynku i wymiany z kimś bez żadnego odbierania kodów i ponownego wklepywania na Steam i już będę miał spokój na zawsze i nie będę musiał używać tego ustrojstwa?
Czy jeżeli sobie ściągnę tą aplikację uwierzytelniająca i poczekam 7 dni to:
Dzięki temu sobie odblokuje możliwość kupowania,sprzedawania na rynku i wymiany z kimś bez żadnego odbierania kodów i ponownego wklepywania na Steam i już będę miał spokój na zawsze i nie będę musiał używać tego ustrojstwa?
- Kontakt:
Nie.
Przy każdej ofercie sprzedaży będziesz musiał ją potwierdzać w aplikacji Steam, tak samo oferty wymiany. A przy każdym logowaniu (o ile nie masz zapamiętanych danych logowania) będziesz musiał wpisać kod z aplikacji Steam.
Lepszym rozwiązaniem jest zainstalowanie Steam Deskop Authenticator (lub WinAuth) i potwierdzanie przez komputer. Przynajmniej oferty wymiany i sprzedaży potwierdzają się automatycznie (przynajmniej w wypadku SDA

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Jest jakaś możliwość ominięcia tego śmiesznego 15-dniowego limitu z wystawianiem przedmiotów na giełdzie gdy nie posiada się smartphona? Mam zwykłą komórkę, ale nigdzie w Steamie nie mogę znaleźć opcji potwierdzania SMSami...
Czy jedyną opcją w takim przypadku jest instalowanie jakichś badziewnych emulatorów i "udawanie, że windows jest androidem" ?
Czy jedyną opcją w takim przypadku jest instalowanie jakichś badziewnych emulatorów i "udawanie, że windows jest androidem" ?
- Podziękował: 65 razy
- Podziękowania: 40 razy
Badziewny emulator albo miłego czekania.Takietam pisze: Jest jakaś możliwość ominięcia tego śmiesznego 15-dniowego limitu z wystawianiem przedmiotów na giełdzie gdy nie posiada się smartphona? Mam zwykłą komórkę, ale nigdzie w Steamie nie mogę znaleźć opcji potwierdzania SMSami...

W winauth tez leci z automataMSKOTOR pisze:Nie.
Przy każdej ofercie sprzedaży będziesz musiał ją potwierdzać w aplikacji Steam, tak samo oferty wymiany. A przy każdym logowaniu (o ile nie masz zapamiętanych danych logowania) będziesz musiał wpisać kod z aplikacji Steam.
Lepszym rozwiązaniem jest zainstalowanie Steam Deskop Authenticator (lub WinAuth) i potwierdzanie przez komputer. Przynajmniej oferty wymiany i sprzedaży potwierdzają się automatycznie (przynajmniej w wypadku SDA)

- Podziękował: 429 razy
- Podziękowania: 249 razy
- Kontakt:
Letnia Steamowa Wyprz 2016 będzie nosić nazwę Summer Picnic Sale:
https://i.redd.it/gg6wxnnefg4x.jpg
https://i.redd.it/gg6wxnnefg4x.jpg
- Kontakt:
Cool
Nie będzie nowych eventów, za wyrobienie odznaki będzie wpadać tylko emotikona i tło. Do tego za wyrabianie odznak będzie jakiś animowany bonus jak na winter sale przy gablotach profilu (te szpetne laski cukierkowe i śnieg marnej jakości).
Karty za przeglądanie kolejki - czyli pewnie żadnych nowych gier jak w monster sale.

Nie będzie nowych eventów, za wyrobienie odznaki będzie wpadać tylko emotikona i tło. Do tego za wyrabianie odznak będzie jakiś animowany bonus jak na winter sale przy gablotach profilu (te szpetne laski cukierkowe i śnieg marnej jakości).
Karty za przeglądanie kolejki - czyli pewnie żadnych nowych gier jak w monster sale.
Dzięki za info, nie pamiętam już kto napisał, ale wystarczyło potwierdzić 100 kart i mogę dodać następne. Dzięki!
Te wynalazki winauth itd. to są w ogóle bezpieczne, czy loteria?
Te wynalazki winauth itd. to są w ogóle bezpieczne, czy loteria?
http://store.steampowered.com/app/423950/ - powinien posypać się hejt i to mocny. Wyższa niż przy oryginale cena bazowa, brak praktycznie jakichkolwiek nowinek oprócz trybu survivalu na arenie. I całe 15% zniżki. Tryb areny powinien być jako DLC za 2-3 dolary. Te Remaster to mała przeginka dla posiadaczy oryginalnej wersji. Jak już się robi taką fuszerkę to 80-90% zniżki dla posiadaczy pierwotnej wersji albo darmowa pozycja w bibliotece.
O nie, to nie przejdzie tak łatwo! Powinni dopłacać posiadaczom pierwotnej wersji - za obrazę majestatu! Co najmniej 20 dolców. I to gotówką!

Skoro ta wersja niczego nowego nie wnosi i jest fuszerką, to o co ten bul dópy? Nie kupuj, graj w wersję pierwotną.